ΓΚΡΕΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Αντιπρόεδρος ΝΠ Αθλητισμού & Πολιτισμού

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συνέντευξη στην «Επικοινωνία»

Υπάρχουν καταγγελίες από αθλητικά σωματεία ότι παραχώρηση  των αθλητικών δημοτικών εγκαταστάσεων δεν γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια (κάποια σωματεία μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν και στο δημοτικό συμβούλιο). Διάφοροι κύκλοι μάλιστα σας κατηγορούν ότι έχετε βάλει  κομματικά και σε κάποιες περιπτώσεις και προσωπικά κριτήρια για το πιο αθλητικό σωματείο θα χρησιμοποιεί και πότε της δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις . Τι απαντάτε ?

 

Τα κριτήρια  παραχώρησης  και  κατανομής των ώρων στα αθλητικά μας κέντρα   είναι αποτέλεσμα στοιχείων που καταθέτει κάθε αθλητικό σωματείο στις υπηρεσίες του ΝΠΔΔ Αυτά είναι.

  • Τα τμήματα που έχει ο κάθε σύλλογος Ανδρών ή Γυναικών (Μπάσκετ-Βόλει-Χαντ μπωλ, κλπ.)
  • Την κατηγορία που αγωνίζεται κάθε τμήμα
  • Τον αριθμό των αγωνιστικών τμημάτων υποδομών που έχει με τον αριθμό των παιδιών ανά τμήμα και σε ποια πρωταθλήματα των Ενώσεων-Ομοσπονδιών που συμμετέχουν.
  • Την κοινωνική προσφορά κάθε σωματείου .

 

Καταγγελίες –αναφορές περί κομματικών και προσωπικών κριτηρίων σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Είναι υποχρέωση κάθε αθλητικού σωματείου να ενημερώνει για την πρόθεση του να ιδρύσει η να επαναλειτουργήσει κάποιο αγωνιστικό  τμήμα και αν αυτό είναι δυνατό να εξυπηρετηθεί μέσα στις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις  , κάτι που δεν έγινε με συγκεκριμένο σωματείο που δραστηριοποιείται στο κλειστό στο Γουδί τον Οκτώβρη του 2014

Είναι σε πολύ θετική κατεύθυνση η ένωση ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΎ –ΑΟΖ  όπως και στα τμήματα ΠΟΛΟ του Ηλυσιακού  και  του Ποσειδώνα Ιλισίων και θα ήταν θετικό να βρει μιμητές  σε αθλήματα όπου αυτό είναι εφικτό . Μάλιστα  πολλαπλασίασε τον αριθμό  των μικρών αθλουμένων. Είναι γεγονός ότι οι ανάγκες  όλων των  σωματείων δεν καλύπτονται από τις υπάρχουσες αθλητικές  εγκαταστάσεις.

Όσο και αν το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται ‘’κατάπτυστο΄΄ από παράγοντες των σωματείων αυτό δεν με εκπλήσσει και τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν ταιριάζουν  σε παράγοντες που υπηρετούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις συντηρούνται με χρήματα όλων των πολιτών  Τα αθλητικά σωματεία δεν συμβάλλουν οικονομικά στην  συντήρησή τους .Όλα τα έξοδα συντήρησης βαραίνουν τον προϋπολογισμό του ΝΠΔΔ-ΔΗΜΟΥ

Ζητήθηκε για την αγωνιστική χρονιά 2016-2017 να συμβάλλουν τα σωματεία καταβάλλοντας το ποσό του ενός (1) ευρώ  σε είδη πρώτης ανάγκης προς το κοινωνικό παντοπωλείο για κάθε συνδρομή που εισπράττουν. Δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση  καθώς και στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση προσφοράς ΄΄ΠΑΙΖΩ-ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ –ΠΡΟΣΦΕΡΩ΄

Στο τοπίο αυτό μπορεί κάποιος να διακρίνει σωματεία με ετήσια συνδρομή  για τους αθλούμενους  από  50 εως 350 ευρώ

Όπως και να έχει τα έργα στις  αθλητικές εγκαταστάσεις   δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον  που είναι φανερό  στους συμπολίτες μας τόσο στο ΓΟΥΔΙ ,στο ΄΄ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ’ και πολύ σύντομα στου ΠΕΤΡΟΥΛΑ και στο ΕΑΚ ΙΛΙΣΙΩΝ.

 

 

 

 

Υπάρχουν καταγγελίες από δημότες ότι υπάρχουν αθλητικές δημοτικές εγκαταστάσεις οι οποίες όμως έχουν αποκλειστική χρήση μόνο από σωματεία με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ώρες κοινού. Πώς τοποθετείστε απέναντι σε αυτές;

 

Είναι γεγονός ότι εδώ δεν κάναμε τα βήματα  που θα έπρεπε. Αυτό είναι συνέπεια των αυξημένων αναγκών των σωματείων  καθώς και της ανεπάρκειας των αθλητικών εγκαταστάσεων . Ιδιαίτερα η έλλειψη ανοικτών γηπέδων μπάσκετ είναι πολύ εμφανής . Παρόλο αυτά  στου ΠΕΤΡΟΥΛΑ κάθε Δευτέρα στο ΕΑΚ ΙΛΙΣΙΩΝ   κάθε Κυριακή και στο ΓΟΥΔΙ κάθε Δευτέρα, (μπάσκετ) υπάρχουν ώρες παλαιμάχων αθλητών και όχι μόνο. Στο ΓΡ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ οι αθλούμενοι έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα    . Εργαζόμαστε να  διευρύνουμε τις δυνατότητες των πολιτών για άθληση τόσο στα αθλητικά κέντρα όσο και σε άλλους χώρους ελεύθερης άσκησης .

 

Οι περίφημες εξαγγελίες σας ότι τα γήπεδα θα παραχωρούνται μόνο με έγγραφο παραχωρητήριο τι απέγιναν ?

 

Τα παραχωρητήρια δεν τα παρέλαβαν –υπέγραψαν οι ομάδες

Την αγωνιστική χρονιά  2015-2016 τους ζητήθηκε να προσκομίσουν παράβολο αξίας 500 ευρώ  το οποίο θα χρησιμοποιούνταν σε περίπτωση που προκαλούνταν από μέρους τους  φθορές , διαφορετικά θα επιστρέφονταν . Εξήγησα στην πρώτη απάντηση γιατί αυτό δεν κατέστη δυνατό και το 2016-2017 με την κοινωνική συνεισφορά του ενός(1) ευρώ που τους ζητήθηκε. Είναι υποχρέωση των σωματείων  η υπογραφή των παραχωρητηρίων και τα χρονικά  περιθώρια    δεν υπάρχουν

Στο μέλλον  η  συμφωνία –αποδοχή των παραχωρητηρίων είναι μονοδρομος για την παρουσία τους   στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

 

Με το κολυμβητήριο τι γίνεται; Σε τι στάδιο βρίσκεται η ανακατασκευή του με έξοδα της Περιφέρειας; Ήδη τα προβλήματα στην λειτουργία του είναι πολλά.

 

Το κολυμβητήριο όπως γνωρίζετε είναι μια ιδιαίτερα επιβαρημένη εγκατάσταση που απαιτεί εδώ και πολλά χρόνια πλήρη ηλεκτρομηχανολογική  ανακατασκευή

Οι κατά καιρούς παρεμβάσεις δε λύνουν το πρόβλημα.  Η διοίκησή μας έκανε  κάθε δυνατή προσπάθεια ξοδεύοντας αρκετά  για να λειτουργεί στο βαθμό που λειτουργεί σήμερα καλύπτοντας τις ανάγκες των συμπολιτών μας  Η περιφέρεια έχει κάνει την προκύρηξη του διαγωνισμού   και μέσα στο έτος που διανύουμε είναι βέβαιο ότι ο ανάδοχος θα αρχίσει την ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου.

 

Μετά από δυόμιση χρόνια στη Διοίκηση του Νομικού Προσώπου είστε ικανοποιημένος από την λειτουργία του;

 

Σας δηλώνω κάθετα ότι είμαι ικανοποιημένος  από την προσπάθεια –επιμονή  της διοίκησης , των μελών του ΔΣ του ΝΠΔΔ αλλά και της πλειοψηφίας  των εργαζομένων στις υπηρεσίες του ΝΠΔΔ για την καλύτερη και δημιουργικοτερη  λειτουργία του. Όπως γνωρίζετε είχαμε και έχουμε να αντιμετωπίσουμε ανάγκες  αυξημένες αλλά και δυσλειτουργίες που είχαν παγιωθεί και που  ήταν  και είναι  αντίθετες στην προσφορά των υπηρεσιών που είμαστε υποχρεωμένοι  από τη θέση μας να προσφέρουμε στου ς συμπολίτες μας. Να σας πω ότι  υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένη  ανάγκη υπηρεσιών από μέρους των εργαζομένων για την κάλυψη των πολλών εκδηλώσεων μέσα από τους νέους θεσμούς που δημιουργήσαμε  και ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων  ανταποκρίθηκε . Προβλήματα  υπήρξαν,  υπάρχουν και θα υπάρχουν  Η μάχη ,η προσπάθεια  για να τα ξεπεράσουμε  συνεχίζεται .

Σ αυτή την πορεία θα κριθούμε .  Εχουμε πλέον τον κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας του ΝΠΔΔ-έργο της διοίκησης  2014-2016  που θα βοηθήσει όλους μας (Διοικηση-εργαζόμενους)  υπεύθυνα  αλλά και δημιουργικά να σταθούμε απέναντι στις ανάγκες που υπάρχουν και  έρχονται