Καταδικάστηκε για δυσφήμιση ο Δ. Καντιώτης

Σε 18 μήνες με αναστολή καταδικάστηκε ο τ. πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δημήτρης Καντιώτης για απλή δυσφήμιση.

Πιο συγκεκριμένα, εναντίον του κ. Καντιώτη εκκρεμούσαν δύο κατηγορίες μία για μη εφαρμογή δικαστικής απόφασης για την κα Λασκαρίδου και μία για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου. Η δεύτερη κατηγορία αφορούσε συνέντευξη που είχε δώσει ο κ. Καντιώτης σε τοπικό έντυπο, στην οποία όταν είχε ερωτηθεί για ποιο λόγος δεν έγιναν τα καλοκαιρινά μουσικά καμπ είχε μεταξύ άλλων πει ότι ευθύνονταν οι μουσικοί.

 

Η εκδίκαση έγινε στο Α΄ τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών την Παρασκευή 28 Απριλίου και κράτησε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Σε επικοινωνία που είχαμε με τη νομική σύμβουλο του ΝΠΔΔ κα Νικορέλου μας είπε ότι καταρχάς αθωώθηκε για την μη εφαρμογή δικαστικής απόφασης για την κα Λασκαρίδου. Εν συνεχεία ο εισαγγελέας δέχτηκε ως αληθή τους ισχυρισμούς του κ. Καντιώτη για τους καθηγητές και πρότεινε την μετατροπή της ποινής επί τα βελτίω και εν τέλει η καταδίκη έγινε για απλή και όχι συκοφαντική δυσφήμιση. Οι μηνυτές ήταν έξι και με τον τρόπο αυτό προέκυψαν οι 18 μήνες με τριετή αναστολή. Κατόπιν, οι δικηγόροι του ΝΠ έκαναν έφεση κατά της απόφασης, αν και εκτιμούν ότι ενδεχομένως η απόφαση να πάει αρχείο και να μην φτάσει στο εφετείο.