Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουΣυνέντευξη του Πρόεδρου της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Δήμα

Συνέντευξη του Πρόεδρου της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Δήμα

Συνέντευξη του Πρόεδρου της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Δήμα

Ερώτηση : Ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις δημοτικές εκλογές του 2019 στο Δήμο μας ? Σας το ρωτάμε διότι  υπάρχουν υποψήφιοι  που διατυμπανίζουν ότι είναι οι «εκλεκτοί» του κόμματος, ότι έχουν πάρει το χρίσμα στο off the record, ότι είναι κολλητοί του Προέδρου, κλπ.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Καταρχάς σας ευχαριστώ που μου δίνετε τη δυνατότητα και το βήμα να αποσαφηνίσω και να εκφράσω  την επίσημη θέση του κόμματος και της Τ.Ο. της οποίας έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος.

Είναι αλήθεια ότι και στα δικά μου αυτιά έχουν έρθει πληροφορίες ότι υπάρχουν υποψήφιοι που «διαρρέουν» ότι έχουν πάρει χρίσμα, ή έχουν «κλειδώσει» τη στήριξη στο πρόσωπό τους από το κόμμα για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Μία τέτοια κουβέντα είναι πολύ άκαιρη να γίνεται 2 χρόνια πριν τις δημοτικές εκλογές. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για τη Νέα Δημοκρατία είναι να απαλλάξει τον τόπο από μία καταστροφική κυβέρνηση του ψέματος, της υπερβολής, της κοινωνικής αναλγησίας, της φορο-λαίλαπας, που το μόνο που έχει ως σκοπό είναι να συντηρεί έναν κομματικό κρατικό στρατό στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου.

Θα ήθελα, λοιπόν, να τονίσω ότι δεν υπάρχει ούτε «εκλεκτός» ούτε εν δυνάμει «εκλεκτός» ούτε χρίσμα ούτε κάτι που να το προκαθορίζει και να το προσωποποιεί. Όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή, το επίσημο κόμμα με τα όργανά του, σε συνεννόηση με τις Τοπικές Οργανώσεις θα αποφασίσει εκ του μηδενός ποιον θα στηρίξει για υποψήφιο Δήμαρχο στην Πόλη μας.

Οι δημοτικές εκλογές του 2019 θα διεξαχθούν, όπως είναι φυσικό, σε διαφορετικές πολιτικές συνθήκες από του 2014 και τα κριτήρια για τους υποψήφιους μένει να καθοριστούν.

Ερώτηση : Με ποια κριτήρια, κατά τη γνώμη σας, (όταν θα έλθει φυσικά και η κατάλληλη στιγμή) θα επιλέξει η Νέα Δημοκρατία τον υποψήφιο ?

Όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο Πρόεδρός μας Κος Μητσοτάκης, η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει τρόπο που σκέπτεται, ενεργεί και πολιτεύεται, προκειμένου να συμβαδίζουμε τόσο με την εποχή όσο και με μία ενιαία δυνατή Ευρώπη.   Οπότε λοιπόν τα κριτήρια σίγουρα δεν θα είναι τα παλαιοκομματικά όπου τάζουμε τα πάντα στους πάντες, λειτουργούμε τα παραταξιακά γραφεία ως ΟΑΕΔ,  δεν λέμε την αλήθεια και ενεργούμε με μοναδικό κριτήριο την ψήφο και όχι τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολλών.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία και η Τ.Ο. θα πρέπει καταρχάς να έχει άμεμπτη ηθική, να μην έχει απασχολήσει ποτέ την Δικαιοσύνη δυσμενώς,   να μην ενεργεί υστερόβουλα και πάνω απ’ όλα να ενώνει και όχι να διχάζει τον χώρο της ευρύτερης κεντροδεξιάς.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Πως κρίνετε τη Διοίκηση της Πόλης μας ? Ποια είναι η άποψή σας για την τοπική επικαιρότητα ?

Μου βάζετε δύσκολα. Πώς να κρίνει κάποιος την απόλυτη ανυπαρξία μιας διοίκησης.

Τι να κρίνω ?

Τη Δήμαρχο Ζωγράφου που έχει ξεχάσει ότι είναι Δήμαρχος όλων των δημοτών του Ζωγράφου και όχι κομματικός μέλος του ΣΥΡΙΖΑ;

Θυμάστε την ευκολία με την οποία παραχώρησε τους πόρους του Δήμου στην κεντρική Κυβέρνηση, όταν ζητήθηκε για να αμβλυνθούν τα κυβερνητικά οικονομικά αδιέξοδα; Είδατε εσείς καμιά ανακοίνωση του Δήμου εναντίον της ανυπαρξίας οποιουδήποτε μέτρου οικονομικής ή άλλης στήριξης των Δήμων από την Κυβέρνηση, όπως θα έκαναν πάντα οι φιλελεύθεροι δήμαρχοι απέναντι ακόμη και στις προσκείμενες Κυβερνήσεις; Λυπάμαι που το λέω, αλλά θεωρώ ότι η απόλυτη πολιτική απραξία έχει ένα και μόνο σκοπό, το να μη θίξει στο ελάχιστο την Κυβέρνηση, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία και, βέβαια,  καθόλου το καλό των δημοτών.

Δυστυχώς οι συνδημότες μου θα πρέπει να υπομένουν μέχρι το 2019 μία διοίκηση που το μόνο που έχει ως προτεραιότητα είναι να κάνει ακριβά θεάματα και μάλιστα χωρίς “άρτον”.

Με αυτό τον τρόπο δίνει ανταποδοτικά στους πολίτες αυτής της Πόλης τους δημοτικούς φόρους ?

Τι έγινε η κοινωνική πολιτική ?

Τι έγινε με τους παιδικούς σταθμούς ?

Πηγαίνουν όλα τα παιδιά και μάλιστα δωρεάν ?

Τι έγιναν με σπίτια που δεν είχαν ρεύμα, παιδιά που δεν είχαν κολατσιό στο σχολείο, νοικοκυριά που δεν είχαν τα απαραίτητα προς το ζην λόγω της οικονομικής κρίσης.

Τα έλυσε όλα τα παραπάνω η Κα Καφατσάκη και διοργανώνει πολυδάπανες μουσικές φιέστες ?

Εκτός αν έχει λόγο ή συμφέρον να προβαίνει σε τέτοιες δαπάνες…

Αλλά και για τη στήριξη των επαγγελματιών τί κάνει η παρούσα αρχή του Δήμου μας;

Η εγκληματικότητα στην Πόλη μας καλπάζει και οι καταστηματάρχες της Πόλης μας  είναι πλέον σε απόγνωση  μιας και τα πενιχρά τους κέρδη εκμηδενίζονται από τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβουν.

Θεωρώ ότι η Κα Καφατσάκη με την εχθρική της στάση απέναντι στον εμπορικό κόσμο της Πόλης, μας πηγαίνει  πολλά χρόνια πίσω.

Ο ιστορικός του μέλλοντος για την Αυτοδιοίκηση δεν νομίζω ότι θα έχει πολύ καλά λόγια να γράψει για τις ημέρες διοίκησης της Κας Καφατσάκη.

Και φυσικά κλείνοντας να μην παραλείψω να θυμίσω, ότι η Κα Καφατσάκη δεν αναγνωρίζει τον Ελληνορθόδοξο όρκο μιας και προτίμησε να δώσει πολιτικό όρκο όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Να θυμίσω απλά ότι η ορθοδοξία και η Εκκλησία μας συνέβαλαν τα μέγιστα στην ίδρυση και στη διατήρηση ακμαίου του Ελληνικού κράτους.

 

RELATED ARTICLES