Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουT.A.P.I.A. Γονείς και εκπαιδευτικοί σε δράση στο 1ο Γυμνάσιο

T.A.P.I.A. Γονείς και εκπαιδευτικοί σε δράση στο 1ο Γυμνάσιο

Και το όνομα αυτής T.A.P.I.A.. Ο λόγος για την θεατρική ομάδα που συγκροτήθηκε στο 1ο γυμνάσιο Ζωγράφου. Τα αρχικά του ονόματός της προέρχονται από την αγγλική Teachers And Parents In Action (Γονείς και Εκπαιδευτικοί σε δράση). Η TAPIA λοιπόν δικαιώνει πλήρως το όνομά της καθώς σε αυτή συμμετέχουν γονείς και εκπαιδευτικοί, ενώ μικρό αλλά σημαντικό ρόλο στο φετινό έργο θα έχουν και μαθητές.

Μιλήσαμε με το σκηνοθέτη της ομάδας Βαγγέλη Βαρωτσάκη, τον οποίο και ρωτήσαμε πώς προέκυψε η ΤΑΡΙΑ. «Όλα ξεκίνησαν από το έργο του κ. Κατσικονούρη «Το χωριό των ποιητών» το οποίο παρουσίασε η θεατρική ομάδα του σχολείου αποτελούμενη από γονείς, καθηγητές και μαθητές πέρσι το καλοκαίρι. Στη συνέχεια υπήρξε αίτημα συνέχισης της προσπάθειας αυτής με την παρουσίαση ενός άλλου έργου του κ. Κατσικονούρη, ο οποίος όμως λόγω έλλειψης χρόνου τους πρότεινε να έρθουν σε εμένα». Αν τώρα αναρωτιέστε πώς προέκυψε το όνομα της ομάδας ο κ. Βαρωτσάκης μας εξήγησε επακριβώς «Ένα βράδυ καθώς συζητούσαμε για την ομάδα μας μεταξύ πνεύματος και «οινοπνεύματος» μου ήρθε ο τίτλος, ο οποίος δείχνει με σαφή τρόπο τη συνεργασία ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς»

Έτσι λοιπόν γεννήθηκε η T.A.P.I.A. η οποία θα παρουσιάσει τέλη Μαΐου και συγκεκριμένα 20 – 21 και 27 – 29 ένα από τα πρώιμα έργα του Λόρκα «Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα». Από την πλευρά του ο κ. Βαρωτσάκης τόνισε πως πρώτη φορά βλέπει τόσο επαγγελματισμό και ενθουσιασμό από ερασιτεχνική θεατρική ομάδα.

Ραντεβού λοιπόν τέλη Μαΐου στην αυλή του 1ου Γυμνασίου απ’ όπου στη συνέχεια στη διαδραστική αυτή θεατρική παράσταση θα οδηγηθούμε από την αυλή του σχολείου στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Ο κ. Βαρωτσάκης επί τω έργω
RELATED ARTICLES