Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΑπάντηση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ στην καταγγελία Καφατσάκη αναφορικά με το κυλικείο του Νεκροταφείου

Απάντηση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ στην καταγγελία Καφατσάκη αναφορικά με το κυλικείο του Νεκροταφείου

Ανακοίνωση της διοίκησης της ΜΑΞΙΑΔηΖ ΑΕ ΟΤΑ
Άλλοι με τα συμφέροντα των δημοτών, άλλοι με του κομματικού τους ακροατηρίου. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη.
Διαμαρτύρονται οι κατ’ επάγγελμα κρατιστές για την εκμίσθωση του κυλικείου του κοιμητηρίου μας, θεωρώντας αυτήν ως πράξη ιδιωτικοποίησης.
Συνιστούμε να αποστείλουν την άποψητους αυτή, σε όλες τις πανεπιστημιακές οικονομικές σχολές του πλανήτη για να τις συμπεριλάβουν στα συγγράμματα τους!!!
Μας εγκαλούν αυτοί οι οποίοι προσελάμβαναν ανασφάλιστο προσωπικό με τίτλους κτήσης μακράς διάρκειας, φέροντας ως δικαιολογία ότι δεν υπήρχε το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο. Κάτι που είναι απολύτως ψευδές.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η ανάμνηση του κρατισμού των πάντων ενδέχεται να παραμένει στο σκεπτικό της κας Καφατσάκη και της παράταξης της, κάτι σαν μέρος του πολιτικού τους DNA.
Για εμάς όμως Δήμος είναι το σώμα των πολιτών αυτής της πόλης και το δικαίωμα τους για καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες.
Με ανακρίβειες και χρήση ψευδών στοιχείων πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα για το θέμα του κόστους και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στο δημοτικό Κυλικείο του Νεκροταφείου.
Αναφέρονται σε καθαρά ετήσια κέρδη του παρελθόντος, αποσιωπώντας ότι τα τελευταία χρόνια τα κέρδη βαίνουν συνεχώς μειούμενα.
Αποκορύφωμα δε αποτελεί το γεγονός ότι το 2020, λόγω της πανδημίας, η εκμετάλλευση του κυλικείου κατέληξε σε ζημίες.
Αποσιωπούν σκόπιμα ότι απαρέγκλιτοι όροι της διακήρυξης εκμίσθωσης του κυλικείου του κοιμητηρίου, είναι η προκαταβολή μισθωμάτων των δύο πρώτων ετών (145.200 ευρώ!!!), καθώς και για κάθε επόμενο έτος το ετήσιο μίσθωμα θα προκαταβάλλεται έξι (6) μήνες πριν την έναρξη του εκάστοτε επομένου έτους.
Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι ποτέ ξανά δεν θα επαναληφθούν τα γνωστά φαινόμενα του παρελθόντος.
Αποσιωπούν σκόπιμα ότι κυλικεία κοιμητηρίων άλλων μεγάλων δήμων, εκμισθώθηκαν με τιμές χαμηλότερες απ’ αυτήν που εκμισθώθηκε το κυλικείο του κοιμητηρίου Ζωγράφου.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τη στιγμή που αιμορραγούσε η δημοτική επιχείρηση λόγω της πανδημίας με απώλεια εσόδων άνω των 200.000 ευρώ, ψήφιζαν και στήριζαν αιτήματα μισθωτών της εταιρείας, επιχειρώντας να χαριστούν ενοίκια.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που το Νοέμβριο του 2020 καταψήφισαν και δυστυχώς επέτυχαν, να μην αναλάβει η δημοτική επιχείρηση την υπηρεσία αφής κανδηλίων και φροντίδας ταφικών μνημείων, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων γι’ αυτήν.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που αντί να εξώσουν αμέσως το μισθωτή του AVEC, μετερχόμενοι δικαιολογίες, κατάφεραν και έπραξαν το αυτονόητο μετά από τρία χρόνια από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων τους.
Αν θέλουν να επιμείνουν στο χθες, δικαίωμα τους. Υποχρέωση μας όμως να οδηγήσουμε την πόλη μας και τους πολίτες της στο αύριο που αξίζουν και δικαιούνται.
RELATED ARTICLES