Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουΗ απάντηση της Προέδρου των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Ζωγράφου Tασίας Μπότου...

Η απάντηση της Προέδρου των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Ζωγράφου Tασίας Μπότου στην ανακοίνωση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για την πρόθεση της δημοτικής αρχής να τοποθετήσει κάμερες στο 5ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο Ζωγράφου:

Η διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου έχει θέσει ως βασικές προτεραιότητες την διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας και την προστασία των μαθητών/τριών από κακοποιά στοιχεία. Γι’ αυτό, επειδή δεν είναι δυνατόν να γίνουν προσλήψεις φυλάκων, προχώρησε σε τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος καμερών στο 5ο  Λύκειο που συνορεύει με το πάρκο στο Γουδή.

Η αναγκαία αυτή κίνηση έγινε μετά από πολλά περιστατικά εισόδου στο σχολείο κατά τις βραδινές ώρες, ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση με το σχολείο και τα οποία προκαλούσαν ζημιές, έκαναν κλοπές και κατέστρεφαν το σχολικό συγκρότημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγες ημέρες, άγνωστοι με σιδεροπρίονο έκοψαν τμήμα της σιδερένιας περίφραξης και εισήλθαν στο χώρο, ενώ απείλησαν όποιον θα επιχειρούσε να φτιάξει τα κατεστραμμένα κάγκελα.

Επίσης, θα απομακρυνθεί και ο λυόμενος οικίσκος που βρίσκεται στον αύλειο και είναι χρόνια σε αχρηστία και σε άθλια κατάσταση, γιατί σπάνε την πόρτα και εισέρχονται σε αυτόν εξωσχολικά στοιχεία τις βραδινές ώρες.

Η τοποθέτηση των καμερών έγινε σε συνεννόηση με τη διοίκηση του σχολείου και με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων και έχει αποκλειστικό σκοπό την προστασία του 5 ου  Λυκείου και των μαθητών. Σε καμία περίπτωση το υλικό από τις κάμερες δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό και όσοι το λένε αυτό, το χρησιμοποιούν ως αντιπολιτευτική τακτική.

Σε μια περίοδο που η διακίνηση ναρκωτικών, η σεξουαλική παρενόχληση και η αρπαγή ανηλίκων είναι σε έξαρση οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που θα προστατεύσει τους μαθητές/τριες μας. Επιπλέον, έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Η προστασία των σχολείων και της δημόσιας περιουσίας αλλά και η ασφάλεια των παιδιών, είναι για το Δήμο Ζωγράφου κάτι που δεν διαπραγματευόμαστε!

RELATED ARTICLES