Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΛαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου / Στο ίδιο έργο θεατές...

Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου / Στο ίδιο έργο θεατές…

Στο ίδιο έργο θεατές γίναμε ξανά στο δημοτικό συμβούλιο την προηγούμενη Τετάρτη. Η δημοτική αρχή του κ. Θώδα για άλλη μια φορά αρνήθηκε να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα 38 συμβασιούχων του ΟΑΕΔ για μόνιμη και σταθερή εργασία. Μολονότι δια στόματος δημάρχου ακούσαμε ότι είναι απαραίτητοι και για όσο διάστημα εργάστηκαν πρόσφεραν στο δήμο σε πόστα που είναι υποστελεχωμένα, η δημοτική αρχή επικαλέστηκε ότι δεν έχει χρήματα για την μισθοδοσία τους ενώ δεν δίστασε, πιστή στην γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, να πει ότι δεν είναι εργαζόμενοι αλλά ωφελούμενοι που απέκτησαν εργασιακή εμπειρία, δηλαδή … τους έκαναν και χάρη. Στο αίτημα των εργαζομένων για να πάρουν τα ρεπό και τις άδειες τους κρύφτηκε πίσω από την αντεργατική νομοθεσία που δεν τους αναγνωρίζει ούτε ρεπό ούτε άδειες. Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων που νομοθέτησαν αυτό το αντεργατικό αίσχος, ταυτόχρονα έθεσε ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν όπως ότι λόγω των απολύσεων των συμβασιούχων αλλά και συνταξιοδοτήσεων, οι υπηρεσίες του Δήμου αποψιλώνονται δραματικά με την εντατικοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού να χτυπάει κόκκινο. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής του κ. Θώδα είναι τεράστιες, απολύει τ0υς συμβασιούχους, δεν διεκδικεί μόνιμο προσωπικό και την ίδια ώρα με την πρώτη ευκαιρία δίνει υπηρεσίες σε εργολάβους, ανεβάζοντας το κόστος για τον δήμο και συχνά με αμφίβολης ποιότητας αποτέλεσμα. Η υποκρισία της δημοτικής αρχής δεν κρύβεται, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα για το δικαίωμα στην εργασία και την ανεργία που θα βρεθούν οι συμβασιούχοι, αλλά όπως χαρακτηριστικά είπαν «τι να κάνουμε»;

Στην ίδια ρότα ήταν και η απάντηση της διοίκησης στο ερώτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την απαράδεκτη κατάσταση στο παράρτημα του 11ου Νηπιαγωγείου (Δημοκρατίας 38) στα γνωστά λυόμενα, όπου στα μισά του Νοέμβρη παιδιά τεσσάρων και πέντε ετών κάνουν μάθημα χωρίς θέρμανση, με τα παράθυρα μάλιστα κλειστά εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Η αιτία είναι ότι δυο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και  οχτώ μετά τον Μάρτη όπου αποφασίστηκε να εγκατασταθούν εκεί τα λυόμενα δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα τριφασικό ρεύμα ώστε να δουλεύουν τα κλιματιστικά. Η δημοτική αρχή δια στόματος της κ. Μπότου, προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς ίχνος ντροπής, μίλησε για κάποιες «αστοχίες». Στην επίμονη μας ερώτηση ποιος έχει την ευθύνη, ποιος εκπόνησε και υπέγραψε την μελέτη που δεν προέβλεψε κάτι το τόσο στοιχειώδες, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων απάντησε γενικόλογα ότι όλα έγινα σύμφωνα με το νόμο. Άραγε να υποθέσουμε ότι ο νόμος προβλέπει παιδιά προσχολικής ηλικίας να κάνουν μάθημα μέσα στο κρύο; Αλλά όπως και με τους συμβασιούχους εργαζόμενους η λογική είναι «τι να κάνουμε»; Να σημειώσουμε ότι ήδη δυο μέρες μετά το δημοτική συμβούλιο η κατάσταση παραμένει ή ίδια.

Επιπλέον στο ερώτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης ποιος ευθύνεται που τα λυόμενα επί της οδού Κοκκινοπούλου (2ο και 10ο Νηπιαγωγείο) που από ότι φαίνεται μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια που έχουν εγκατασταθεί, ο εργολάβος είναι ακόμα απλήρωτος με συνέπεια σήμερα να δεσμεύονται χρήματα της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής. Σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αναδεικνύει διαχρονικές ευθύνες όσων διοίκησαν το δήμο την τελευταία δεκαετία, η δημοτική αρχή απάντησε δια στόματος της κ. Μπότου με μπόλικη ειρωνεία.

 

RELATED ARTICLES