Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΛαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου / Δήμος Ζωγράφου ΑΕ: Η «ΜΕΚΚΑ» των εργολάβων...

Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου / Δήμος Ζωγράφου ΑΕ: Η «ΜΕΚΚΑ» των εργολάβων και των απευθείας αναθέσεων

  • Αρχικά, εκφράζοντας την θέση του συνδυασμού μας, σχετικά με την 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Στην τοποθέτηση μας καταγγείλαμε την στάση της δημοτικής αρχής Θώδα στα θέματα της υπηρεσίας πρασίνου για την ενίσχυση κωδικών που ταΐζουν με ζεστό χρήμα ιδιώτες (για την συντήρηση του πρασίνου και την κοπή των υψηλόκορμων δέντρων), αντί να ενισχύσουν με προσωπικό την ήδη υποστελεχωμένη υπηρεσία πρασίνου. Ταυτόχρονα αναδείξαμε την αύξηση των τιμολογίων στα τιμολόγια της ΔΕΗ με ενίσχυση κατά 120.000 ευρώ του κωδικού πληρωμής της για την αποπληρωμή του.
  • Ρωτήσαμε, σχετικά με την πολυδιαφημισμένη αγορά με leasing απορριμματοφόρων του δήμου. Συγκεκριμένα ρωτήσαμε αν στην μελέτη έχει ληφθεί υπόψιν, το μέγεθος των δρόμων και αν αυτά τα οχήματα μπαίνουν σε όλους του δρόμους για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Η διοίκηση ομολόγησε ότι έχει στείλει όχημα για «μοντάρισμα» για να χωράει σε όλους τους δρόμους της περιοχής μας. Επειδή το ακούσαμε κι αυτό, περί συμμόρφωσης της διοίκησης με τις οδηγίες της υπηρεσίας να επισημάνουμε το εξής. Η υπηρεσία όντας υποστελεχωμένη με προσωπικό εκπόνησης εξειδικευμένων μελετών (πολλών και διαφορετικών), αναγκάζεται να δεχτεί κάθε φορά ότι μελέτη της πασάρει ο εκάστοτε εργολάβος και προφανώς ότι έχει μείνει για να ξεστοκάρει.
  • Οι φόβοι μας για κινήσεις της διοίκησης Θώδα (ΝΔ) με σκοπό την ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας, αποδείχτηκαν βάσιμοι, μιας και σε ερώτηση μας για τοποθέτηση εργολάβου για το πλύσιμο των κάδων η απάντηση ήταν ότι, «αποτελεί πολιτική βούληση της διοίκησης να προχωρήσει στην σύμβαση με ιδιωτική εταιρία.
  • Τοποθετηθήκαμε αρνητικά στην πρόταση της διοίκησης να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά στον Δήμο «Λευκές Νύχτες» με την λογική της τόνωσης της τοπικής αγοράς.  Επισημάναμε ότι με τέτοιου είδους events καταπατείται το ωράριο εργασίας των εμποροϋπαλλήλων και ότι το επιχείρημα ότι θα τονωθεί η αγοραστική κίνηση, δεν έχει καμία ουσιαστική βάση αφού όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, δεν βελτιώνουν τη θέση των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, αλλά ευνοούν τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις.
  • Με αφορμή την αποδοχή δωρεάς από τη πλειοψηφία των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου από ναυτιλιακή εταιρία, καλυμμένη με τον μανδύα Αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για την ανάπλαση ενός πάρκου γειτονιάς και την συντήρηση του για δυο μήνες, ανοίξαμε την κουβέντα για τον τομέα πρασίνου και αναδείξαμε την εγκατάλειψη που με γυμνά μάτια βλέπει κανείς του πάρκου στο Γουδί. Αναδείξαμε τις διαχρονικές ευθύνες για την εγκατάλειψη και μη ανάπλαση ενός από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου που έχουμε στην γειτονιά μας. Η άμεση πρόσληψη προσωπικού αποτελεί επιτακτική ανάγκη για να σταματήσει ο τομέας πρασίνου να σταματήσει να αποτελεί την «Μέκκα των εργολάβων και των απευθείας αναθέσεων».

Τέλος, είναι γνωστό αλλά επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά στο δημοτικό συμβούλιο, ότι η αντιλαϊκή πολιτική και η εφαρμογή της πάνε χέρι – χέρι με τον αντικομμουνισμό. Με αφορμή συζήτηση δύο ψηφισμάτων  που πραγματοποιήθηκε για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την δίκη στο εφετείο της ΧΑ, στελέχη της διοίκησης Θώδα (ΝΔ)  μαζί με μέλη της άλλης παράταξης που στηρίζεται από την ΝΔ, όλοι υποστηρικτές της κυβερνητικής πολιτικής, για να δικαιολογήσουν τις πολιτικές τους έχυσαν για άλλη μια φορά το αντικομμουνιστικό τους δηλητήριο. Μπόλικη διαστρέβλωση της ιστορίας, άλματα παραλογισμού για να υποστηρίξουν την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων και μίσος για τους αγώνες του λαού και έτοιμη η συνταγή για να δικαιολογήσουν την ένταση της καταστολής, την φτώχεια, την ανεργία και τον πόλεμο που προσφέρει αφειδώς ο καπιταλισμός.

Στις παρεμβάσεις στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζωγράφου την Πέμπτη 9 Ιούνη, εκ μέρους των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης  ο Ανδρέας Καραβίδας

RELATED ARTICLES