Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη / Συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη

Συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη

παλεύουμε για την ενωτική συστράτευση όλων

των μαχόμενων δυνάμεων της πόλης μας

 

Η δημοτική κίνηση Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη προέκυψε από ένα ενωτικό κάλεσμα αγωνιστριών και αγωνιστών της γειτονιάς στα τέλη του 2018. Ανθρώπων που ήταν και είναι ενεργοί/ες σε κινηματικά και πολιτιστικά εγχειρήματα στη γειτονιά όπως και σε προηγούμενες αυτοδιοικητικές κινήσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς της πόλης μας. Ο σκοπός μας ήταν να δημιουργηθεί μία τοπική δημοτική συσπείρωση που θα ασχολείται με τα προβλήματα της γειτονιάς, δίνοντας αγώνες και αναζητώντας συγκεκριμένες προτάσεις για την καθημερινότητα των κατοίκων. Με γνώση, τόλμη, σχέδιο και όραμα για τις γειτονιές μας.

Παλεύουμε για τις ανάγκες των πολλών!

4 χρόνια μετά ως δημοτική κίνηση «Ζωγράφου Ανυπότακτη Πόλη» είμαστε εδώ, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε. Δεν έχουμε πετύχει λίγα. Μαζί με τους πολίτες του Ζωγράφου αποτρέψαμε έξωση συμπολίτισσας μας, αναδεικνύοντας το θέμα της. Σταματήσαμε κοπές δέντρων που θα γίνονταν χωρίς λόγο. Παλεύουμε για ελεύθερους χώρους και πράσινο (Πάρκο Γουδή, άλσος Ιλισίων). Πιέσαμε για ένα δήμο καθαρό, για ανθρώπινα σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά μας. Οργανώσαμε μεγάλες κινητοποιήσεις στη γειτονιά και αξιόλογες δράσεις πολιτισμού και αλληλεγγύης. Αναδείξαμε το «φαγοπότι» ημετέρων που γίνεται δυστυχώς στο δήμο. Ήμαστε παρόντες και στους δρόμους της πόλης μας και στο δημοτικό συμβούλιο μεταφέροντας τη φωνή του απλού κόσμου και των κινημάτων.

Ξέρουμε όμως ότι αυτά δεν αρκούν. Όλοι και όλες μαζί πρέπει και μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη, γιατί η σημερινή εικόνα της δεν της αξίζει. Δεν πάει άλλο με τις διοικήσεις της μνημονιακής διάλυσης των δημοτικών υπηρεσιών (Καζάκος, Καλλίρης, Καφατσάκη, Θώδας), με την υποχρηματοδότηση των αναγκών μας για να κερδίζουν οι εργολάβοι. Μόνο ο λαός σώζει το λαό! Αρνούμαστε να υποταχτούμε σε μία πραγματικότητα ακρίβειας, καταστολής και αδικίας.

Ενωτική & ριζοσπαστική συστράτευση στην πόλη μας

Στη σημερινή δύσκολη περίοδο θεωρούμε πώς κανείς και καμιά δεν περισσεύει και για αυτό εξαρχής προσπαθήσαμε να ενώσουμε δυνάμεις σε ένα νέο εγχείρημα το 2018. Και το πετύχαμε συσπειρώνοντας δυνάμεις από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους της  Αριστεράς κόντρα στη λογική των στενά κομματικών παρατάξεων. Η κίνησή μας δεν είναι παράταξη κανενός κεντρικού πολιτικού σχηματισμού.

Η ενωτική θέλησή μας είναι διαρκής και για αυτό, όπως και το 2019, απευθύνουμε εκ νέου κάλεσμα στις μαχόμενες αυτοδιοικητικές κινήσεις της ριζοσπαστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς της πόλης μας, τη Λαϊκή Συσπείρωση και το Κίνημα στην Πόλη. Ένα κάλεσμα κοινής δράσης σε όλους τους αγώνες που έρχονται. Επειδή όμως ήδη έχουμε βρεθεί μαζί και στο δρόμο σε αρκετές περιπτώσεις, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο και εφικτό να υπάρξει μία ανοιχτή, ειλικρινής και τολμηρή συμπόρευση και συνεργασία και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Με σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αυτοτέλεια κάθε συλλογικότητας, με πίστη ότι ο κοινός τόπος είναι μεγαλύτερος από τις όποιες διαφορές μας. Εκτιμούμε ότι αυτό αντιστοιχεί στις ανάγκες της περιόδου. Μίας περιόδου που η επίθεση των κυρίαρχων κύκλων στο λαό μας οξύνεται και πρέπει να βρεθούν ενωτικά όσες δυνάμεις κινούνται ενάντια στις μνημονιακές κυβερνήσεις και πολιτικές, τη λιτότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, τον αυταρχισμό και τους τοπικούς εκφραστές των κυρίαρχων πολιτικών. Όσες δυνάμεις παλεύουν ενάντια τους αυτοδιοικητικούς νόμους Κλεισθένη και Καλλικράτη που διαλύουν την αυτοδιοίκηση και το νόμο Βορίδη που επιχειρεί να αποκλείσει τις μικρότερες δημοτικές κινήσεις από τα συμβούλια.

Εμείς ως Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε στα δημοτικά δρώμενα για ένα καλύτερο αύριο για την πόλη μας. Με αίσθημα ευθύνης και αγωνία για μία ριζοσπαστική και νικηφόρα απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι/ες, ως κάτοικοι της πόλης και ως λαός γενικά δηλώνουμε ότι η ενωτική απεύθυνσή μας για κοινή δράση και συμπόρευση είναι διαρκής. Καλούμε κάθε συλλογικότητα, κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή που έδωσε τη μάχη ενάντια στην επίθεση του κυρίαρχου μπλοκ και των εκφραστών του στο δήμο μας να συμπορευτούμε και στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου για να εκφράσουμε αυτή την ανάγκη και σε αυτό το επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση, ως Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη θα συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές ενώνοντας ξανά δυνάμεις, αγωνίστριες και αγωνιστές από διάφορους χώρους της ριζοσπαστικής αριστεράς και του τοπικού κινήματος. Δεν είμαστε κομματική παράταξη, είμαστε πολυσυλλεκτικό σχήμα, με τις δικές του διαδικασίες και λειτουργία. Ως Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη καλούμε όλους και όλες τους Ζωγραφιώτες και Ζωγραφιώτισσες να στηρίξουν τη δημοτική κίνησή μας. Μία έντιμη, αναγκαία και αγωνιστική φωνή στα κινήματα στη γειτονιά μας, μία φωνή που αξίζει να ακούγεται και στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας!

Προχωράμε «με λογισμό και με όνειρο», με κρύο μυαλό για να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και γνώση τα προβλήματα της πόλης, με ζεστή καρδιά για κάθε πληττόμενο/η συμπολίτη μας και, πάνω από όλα, με καθαρά χέρια.