Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΒασίλης Θώδας: … μια παρένθεση! Τα οικονομικά συντρίμμια στο Δήμο απ΄ το...

Βασίλης Θώδας: … μια παρένθεση! Τα οικονομικά συντρίμμια στο Δήμο απ΄ το πέρασμά του.

Η στήλη πολλές φορές διατύπωσε, εστιάζοντας σε συγκεκριμένα γεγονότα αλλά και πρόσωπα, το «μπάτε σκύλοι αλέστε», στο δήμο.

Για αυτό κατηγορήθηκε ακόμα και με μηνυτήριες αναφορές όπως αυτή του κ. Γιαννακόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση (η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, θα ενημερωθείτε πλήρως για τις εξελίξεις).

Το ίδιο ήρθε αντιμέτωπη με τη σιωπή του κ. Μπουλούκου που όντας αιρετός συμμετείχε, άκουσον – άκουσον, στην επιτροπή παραλαβής υπηρεσιών & εργασιών , κάτι που ρητά εκ του νόμου απαγορεύεται! Και τι έγινε θα μου πείτε, κάποιοι είναι υπεράνω του νόμου ….!

Η νέα Δήμαρχος, η κ. Καφατσάκη (με την ευκαιρία της ευχόμαστε καλή επιτυχία), οφείλει να ελέγξει σε βάθος το θέμα, την πιθανή, ενδεχόμενη ζημία και να αποστείλει εκεί που πρέπει την υπόθεση μαζί με τον κ. Μπουλούκο για να διερευνηθούν ευθύνες αναφορικά με τη συμμετοχή του, αλλά και τους βαθύτερους λόγους αυτής της συμμετοχής αν και εφ΄ όσον υπάρχουν κάτι που μένει να αποδειχτεί.

Η σιωπή (ποτέ δεν έλαβα απάντηση) στα αιτήματα που διατύπωσα και θα επανέλθω γραπτώς η αλήθεια είναι πως με προβληματίζει μάλιστα επειδή στο μυαλό μου έχω το καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται… Τι λέτε κ. Μπουλούκο και κ. Θώδα;

Και ύστερα απ΄ αυτά γεννάται το ερώτημα :

Τελικά γιατί απέτυχε παταγωδώς ο Θώδας ;

Γιατί ήταν και θα είναι, υπολογίζω με βεβαιότητα μία παρένθεση, σημείο  αποφυγής για όλους τους επόμενους Δημάρχους, ένα πορτρέτο στο Δήμο για αποφυγή και όχι για πρότυπο;

Τελικά άξιζε την εμπιστοσύνη των δημοτών το 2019;

Αρκεί κάποιος να είχε επισκεφτεί το δήμο μία φορά, τους ανθρώπους που είχε δίπλα του και θα είχε την απάντηση στο … «τσεπάκι» του!

Από το Γενικό Γραμματέα Αντωνιάδη έως το Σύμβουλο Θοδωρή Καστανάκη!

Καλό ταξίδι στη Μάνη για τον πρώτο και στο Μαρούσι για το δεύτερο… Κανείς δεν χάνεται ακόμα κι έτσι…

Τώρα, όσο για την πόλη και το έργο 4ετίας, επιεικώς ανύπαρκτο και αυτό όλοι, μα όλοι συμφωνούν και σίγουρα όχι τυχαία.

Και τέλος, μία επίσκεψη στο Λογιστήριο του Δήμου θα απογοητεύσει τους πάντες (εμπεριστατωμένα θα επανέλθουμε μελλοντικά).  Έλλειμμα στο Δήμο το 2020,  2,5 εκατομμύρια € και το 2021 έλλειμμα 2 εκατομμύρια € ενώ αναμένεται αυτό του 2022 & 2023  που οι κακές γλώσσες μιλούν για 3,5 εκατομμύρια € συνολικά.

Και η «καυτή πατάτα» στην κ.Καφατσάκη μετά και την «τεράστια οικονομική επιτυχία» του κ. Θώδα! Άραγε ποιος θα μας ενημερώσει που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα, ο κ.Μετικαρίδης μπορεί να μας ενημερώσει;

Αλήθεια, θα αυξήσει τα δημοτικά τέλη, θα πάρει κι άλλα δάνεια (και σ΄αυτό θα επανέλθουμε) και θα χρεώσει την επόμενη 5ετία επιπλέον το Δήμο;

Δύσκολη εξίσωση…

Και για να μην ξεχνιόμαστε, χωρίς πραγματικό έλεγχο και Δικαιοσύνη του αραμπά στη χώρα «τη νύφη την πληρώνουμε πάντοτε εμείς οι πολίτες»!

Καλή χρονιά εύχομαι, δημιουργική, καλή θητεία στους εκλεγέντες άρχοντες της πόλης και διατυπώνω την ευχή η κ.Καφατσάκη, η νέα Δήμαρχος να «στρέψει το τιμόνι» σ΄αυτό που λέγεται έργο την πόλη.

Και φυσικά να παραλάβει από Ορκωτούς Ελεγκτές που θα μεσολαβήσουν και όχι από την προηγούμενη διοίκηση του Θώδα (η υπόθεση που «διάπλατα πλέον ανοίγει» για την υπόθεση ΜΑΞΙΑΔΗΖ ας την απασχολήσει αφού πιθανολογώ ότι ήθελε να «κοιμάται ήσυχα» στα επόμενα χρόνια).

Χρόνια πολλά και καλά. Καλή ξεκούραση στον κ. Θώδα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

RELATED ARTICLES