Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΘώδας: Δήμαρχος στην … Αντιπολίτευση. Τελικά τα κατάφερε!

Θώδας: Δήμαρχος στην … Αντιπολίτευση. Τελικά τα κατάφερε!

Στο άρθρο της προηγούμενης Κυριακής η στήλη δέχθηκε πολλές ευχές από τους αναγνώστες της. Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες, εύχομαι ολόψυχα Καλή Χρονιά σε όλες και σε όλους.

Πολλοί με «κατηγόρησαν» ότι στο προηγούμενο άρθρο μου δεν εστίασα στην «αυτοκρατορική» παρουσία του κ. Θώδα, στην διαρκή αλαζονεία του, κριτήριο πιθανόν που τον απομάκρυνε, οριστικά όπως πιστεύω, από τους δημότες (προσωπικά και επειδή τον γνωρίζω θα εστίαζα στην έλλειψη βασικών πολιτικών ικανοτήτων αλλά και βαθύνοιας στα δημοτικά πράγματα).

Η απάντηση προς τρίτους είναι απλή: Περίμενε κανείς κάτι καλύτερο όταν δίπλα του «βασίλευαν» ο Αντωνιάδης (γραμματέας του δήμου) και ο Καστανάκης (σύμβουλος επικοινωνίας); Και σταματώ εδώ για να επανέλθω αργότερα με αδιάσειστα στοιχεία και για τους δύο.

Αν πάει σήμερα κανείς προς τα πίσω και διαβάσει όσα είχα επισημάνει περί τα μέσα της τετραετίας 2019 – 2023 σε αυτή τη στήλη, είμαι βέβαιος ότι θα εκπλαγεί από τις τότε «προφητείες μου» όπως μου είπε κάποιος φίλος, αλλά η αλήθεια είναι ότι ήταν οι απόψεις μου που αναλύονταν σε καθεστώς απλής, εκλαϊκευμένης  λογικής.

Και με τον ίδιο τρόπο, σήμερα νωρίς, καταθέτω τις απόψεις μου για την επόμενη πενταετία αφού κάνω τις εξής παραδοχές:

Η κ. Καφατσάκη διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία αλλά η πολιτική της ομάδα είναι ανομοιογενής και στα δύσκολα που έρχονται θα διασπαστεί, θα διαρραγεί.

Η ίδια έχει μαζί της μεν τον κ. Κασσελάκη αλλά έχει απέναντί της τον κ. Μητσοτάκη με ότι αυτό συνεπάγεται. Ερωτηματικά, ο κ. Χαρδαλιάς αλλά και ο τοπικός κ. Καζάκος που ως φαίνεται «αδειάζει» τον κ. Θώδα (ίσως να θεωρεί ότι άλλοι δρόμοι «ανοίγονται» στην τοπική κοινωνία που ο πρώην δήμαρχος «βάρυνε» πολύ για να τους περπατήσει…!).

Η κ. Μπότου άνοιξε φτερά και εκτιμώ, αν θέλει, θα είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος στα δημοτικά συμβούλια και όχι μόνο, άνοιξε πανιά, ξέρει άλλωστε και τα θέματα.

Η παρουσία, ως λέγεται, πρώην Επιτρόπου στη γενική διεύθυνση του δήμου «περιπλέκει» τα πράγματα!

Αλήθεια, θα πάει η κ. Καφατσάκη και προς τα πίσω ελέγχοντας την διοίκηση του κ. Θώδα ή θα ανεχθεί όλες τις πρακτικές του και τις αποφάσεις που ελήφθησαν. Και αν ναι τι θα σημαίνει αυτό για την ίδια όταν άλλοι ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου;

Και τι θα γίνει, αν ναι, από την πρώην Επίτροπο; Θα περάσει από «πλυντήριο και στεγνωτήριο» όλες τις προηγηθείσες αποφάσεις – πρακτικές, ειδικά αν έχει καταγγελίες επώνυμες από πολίτες;

Δύσκολη απάντηση… και σε συνδυασμό με το ερώτημα τι θα κάνουν σε αυτή την περίπτωση ο κ. Πίτσιος, ο κ. Κρανιώτης, ο κ.Γρίβας  και οι άλλοι που δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ…

Σημαντική θέση αυτή του Αντιδημάρχου Οικονομικών η οποία όπως όλοι κατανοούν θα δεχτεί ισχυρή πολεμική για να τοποθετήσει τα πάντα στο φως της ημέρας και όχι στο λυκόφως της νύχτας αφού και ο ίδιος θα κινδυνεύει να «ανοίξει» καμία πόρτα στη Δικαιοσύνη…

Η επόμενη πενταετία θα είναι μια εξίσωση (για πρώτη φορά) πρώτου βαθμού με πολλούς και όχι μόνο έναν αγνώστους..!

Η στήλη θα είναι διαρκώς κοντά σας για να καταγράφει τις αλλαγές, τις αδυναμίες, την αλήθεια, την πολιτική καθαρότητα, την ικανή καθενός πολιτική τοποθέτηση.

Όπως φαίνεται την επόμενη πενταετία θα κλείσει οριστικά ένας κύκλος πολλών εξ όσων ενεπλάκησαν έως σήμερα με την τοπική αυτοδιοίκηση και στην πόλη με πρώτο του κ. Θώδα, ίσως και με τον κ. Μετικαρίδη που απέμεινε μόνος να τον ακολουθεί πλέον δημόσια.

Ταυτόχρονα και όπως διαφαίνεται η Δικαιοσύνη θα έχει στραμμένο το βλέμμα της εδώ, σε εμάς για θέματα που θα ανοίξουν και για όσα είναι ανοιχτά (ΜΑΞΙΑΔΗΖ Α.Ε. κ.λπ.).

Ο ίδιος ο υπογράφων δηλώνω από τώρα παρόν στην πολιτική αρένα της επόμενης πενταετίας αφού στη θέση των υποψηφίων Δημάρχων πολλοί θα είναι αυτοί που θα απουσιάζουν (ακόμα και όσοι επιλέξουν ανάλογα με τις πράξεις τους) …

Ο έλεγχος στη νέα διοίκηση θα είναι διαρκής, εμπεριστατωμένος και με αυστηρό τρόπο όπως κάνουμε πάντοτε προς όλους και για όλα.

Είμαι σίγουρος ότι στη νέα θητεία όλα θα κλείσουν τον κύκλο τους. Διατηρώ την βεβαιότητα ότι σε αυτούς τους κύκλους δεν θα μεσολαβήσουν άλλοι που θα ανοίξουν με τη Δικαιοσύνη να κρατάει ομηρίες…

Η πρώην Επίτροπος γενική γραμματέας του δήμου ως φαίνεται θα έχει τον πρώτο λόγο τόσο για το παρελθόν όσο και για το μέλλον. Εμείς οφείλουμε να την κρίνουμε και αυτή δημόσια και αυστηρά το ίδιο και όσους έχουν θέσεις εξουσίας με εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Η κ. Καφατσάκη μεταξύ σφύρας και άκμονος από τις πολιτικές της αποφάσεις θα κριθεί και θα κρίνει το μέλλον της, διότι το μέλλον του κ. Θώδα είναι μόνο… το παρελθόν! Ένα απλό, αμίλητο, ακίνητο πορτρέτο στο δήμο, στην είσοδο…!

Καληνύχτα κύριε Θώδα, καλώς ήρθατε κ. Καφατσάκη. Η πόλη θέλει έργο την επόμενη πενταετία και δεν θα βρείτε δικαιολογίες στην περίπτωση που δεν τα καταφέρετε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

 

RELATED ARTICLES