Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουΤριήμερο εκδηλώσεων από τον Δήμο Ζωγράφου

Τριήμερο εκδηλώσεων από τον Δήμο Ζωγράφου

Ο Δήμος Ζωγράφου σας προσκαλεί στο τριήμερο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στον Δημοτικό Πολυχώρο«Αλέκα», 26 – 28 Οκτωβρίου 2021, με ώρα έναρξης καθημερινά στις 19:00.

Το τριήμερο ξεκινάει την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 με ένα μεγάλο αφιέρωμα στις μελωδίες  του Μίκη Θεοδωράκη με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», και τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Βασίλη Λέκκα, Παναγιώτη Πετράκη και Σαββέρια Μαργιόλα.

Μία συναυλία φόρος τιμής στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη και στο μεγαλειώδες έργο του κληρονομιά στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 με την παιδική παράσταση «Το κρυφό σχολειό», στο πλαίσιο του διαρκούς αφιερώματος στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

«Το κρυφό σχολειό» που κράτησε αναμμένη στους αιώνες της μακραίωνης οθωμανικής κατοχής τη σπίθα της ελευθερίας και προετοίμασε την Ανάσταση του Γένους. «Το κρυφό σχολειό» που έμαθε στα Ελληνόπουλα τα γράμματα της εθνικής συνείδησης , που δίδαξε αδούλωτο πνεύμα, αγωνιστικό ήθος
και θυσία.

Η παράσταση υπενθυμίζει των «Ελλήνων τα ιερά» και τη σωτήρια Παιδεία που και στις πιο αντίξοες συνθήκες διατηρεί το φρόνημα και την προσήλωση σε υψηλούς στόχους και στην καλλιέργεια αρετής και τόλμης για την επίτευξή τους .
Μια παράσταση λουσμένη στο φως του ελληνικού θαύματος! Μια παράσταση που υπόσχεται να φύγουν, μικροί και μεγάλοι, με την ψυχή γεμάτη συγκίνηση και εθνική ανάταση !

Το τριήμερο κλείνει την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 με τη μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα στην Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 από τη μικτή χορωδία και ορχήστρα του Πολιτιστικού Συνδέσμου Παλαιών Ζωγραφιωτών. Τη διεύθυνση της συναυλίας και την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο μάεστρος Τάκης Ρούσσος.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με όρους λειτουργίας κλειστών θεάτρων. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον COVID-19, για την παρακολούθηση της εκδήλωσης απαιτούνται τα ακόλουθα:

– Θα πρέπει απαραίτητα να έχει προηγηθεί κράτηση θέσης ηλεκτρονικά στο email dhmos.zografou@zografou.gr. Για όσους δεν έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους καλώντας στα τηλέφωνα 210-7718942, 213-2024158.

-Κατά την είσοδο είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικό τεστ COVID (72ωρών για pcr test-48ωρών για rapid test).

-Για την ομαλή και ασφαλή είσοδο στον Δημοτικό Πολυχώρο «Αλέκα», συνίσταται η έγκαιρη προσέλευση (30 λεπτά πριν την έναρξη των εκδηλώσεων)

-Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, έξοδο και καθ´ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

 

RELATED ARTICLES