Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΣυνέντευξη Γιώργου Κροκίδη, Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ζωγράφου

Συνέντευξη Γιώργου Κροκίδη, Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ζωγράφου

Ποιά η ανάγκη εμπορικού συλλόγου στον δήμο μας?

Μας πήρε καιρό να συνειδητοποιήσουμε οι εμποροεπαγγελματίες του δήμου μας ότι πρέπει να δημιουργήσουμε ένα επίσημο όργανο εκτός πολιτικών ιδεολογιών για να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν στο επιχειρείν καθώς και τη δυνατότητα παρέμβασης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας.

 Ποιά θα πρέπει να είναι η συνεργασία με τη δημοτική αρχή και σε ποιούς τομείς με δεδομένο ότι ο εμπορικός κόσμος του δήμου μας έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα λόγω Covid και Lockdown?

Για αρχή θα κουβεντιάσουμε με τη δημοτική αρχή τις αυθαιρεσίες των διαφόρων καταστημάτων όπως λόγου χάρη η κατάληψη χώρου πεζοδρομίων, πλατειών, δρόμων κ.ο.κ. απο  τραπεζοκαθίσματα, σημαίες κλπ. Για την καθαριότητα του δήμου μας, για το πάρκινγκ στους κεντρικούς δρόμους όπου είναι η βιτρίνα το δήμου μας, για το ότι κάθε φορτηγό διπλοπαρκάρει και ξεφορτώνει ότι ώρα θέλει, για τα δημοτικά τέλη και για αμέτρητα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας ειδικά τα τελευταία 20 χρόνια και ήρθε ο Covid/ Lockdown που ήταν το κερασάκι στη τούρτα.

Για ποιόν λόγο πιστεύεται  έχουν βάλει και συνεχίζουν να βάζουν λουκέτο πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις?

Κατά τη ταπεινή μου γνώμη, υπάρχουν πολλοί λόγοι αλλά ο πρώτος λόγος είναι το ότι η εκάστοτε κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, με τους νόμους που ψηφίζουν και τα μέτρα που παίρνουν μας αποδεικνύουν εμμέσως πλην σαφώς οτι στηρίζουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Και άλλος ένας λόγος είναι το γεγονός ότι όλοι θέλουμε να είμαστε αφεντικά και κανείς υπάλληλος. Αυτό το βλέπουμε σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο να υπάρχουν καταστήματα που πουλάνε τα ίδια είδη όπου είναι δυσανάλογο με τον πληθυσμό του εκάστοτε δήμου.

Για ποιά θέματα μπορεί να απευθυνθεί κάποιος έμπορος στον σύλλογο και με ποιόν τρόπο επικοινωνεί μαζί σας?

Για οποιοδήποτε θέμα έχει να κάνει το επιχειρείν π.χ. αδειοδοτήσεις, φοροτεχνικά, νομικά και οτιδήποτε τον απασχολεί και θεωρεί οτι μπορούμε να τον βοηθήσουμε. Μπορεί να μας βρεί στη διεύθυνση Μπισκίνη 95 και Θεοδάμαντος καθώς και στο site μας www.eesz.gr όπου μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες επικοινωνίας.

RELATED ARTICLES