Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΣύγκρουση Διοίκησης του Δήμου Ζωγράφου και Λαϊκής Συσπείρωσης για την ελλιπή ασφαλτόστρωση...

Σύγκρουση Διοίκησης του Δήμου Ζωγράφου και Λαϊκής Συσπείρωσης για την ελλιπή ασφαλτόστρωση της Παπάγου

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν για μία ακόμη φορά η Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου με τον επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ στο Δήμο Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδρέα Καραβίδα. Ο λόγος ήταν ερώτηση του κ. Καραβίδα αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το έργο της ασφαλτόστρωσης της Παπάγου που έχει παραληφθεί ημιτελές. Από την πλευρά της Διοίκησης ευαγγελίζονται ότι έχει γίνει λάθος από την Περιφέρεια η οποία είχε αναλάβει το έργο, διαμαρτυρήθηκαν και αναφέρθηκαν σε νέο έργο που έχουν αναλάβει που προβλέπει ασφαλτοστρώσεις 2.000.000€. Το ερώτημα όμως από πλευράς Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν για ποιο λόγο ο εκπρόσωπος του Δήμου στην επιτροπή παραλαβής του έργου υπέγραψε ότι το έργο παρελήφθη άρτιο αφού δεν είχε ολοκληρωθεί. Συνεχίζοντας ο κ. Καραβίδας τόνισε ότι από τη στιγμή που ένα έργο 800.000 ευρώ έμεινε ημιτελές σύμφωνα με την αρχική μελέτη θα έπρεπε να έχουν γίνει οι δέουσες ενέργειες ώστε αυτό να ολοκληρωθεί άμεσα. Οι τόνοι ανέβηκαν με την δήμαρχο κα Καφατσάκη να καταφέρεται κατά του κ. Καραβίδα κατηγορώντας τον για κινήσεις εντυπωσιασμού και ψέματα. Από την πλευρά του ο κ. Καραβίδας υπενθύμισε στην κα Καφατσάκη ότι ο ίδιος εκπροσωπεί το ΚΚΕ και την κάλεσε να μην αναφέρεται έτσι όταν μιλάει για το ΚΚΕ.

Στιγμιότυπο από την επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενδεικτικό της έντασης που δημιουργήθηκε

Εν συνεχεία η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε το κάτωθι δελτίο τύπου για το ζήτημα:

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης

«Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 23/10, τέθηκαν για μία ακόμη φορά από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ερωτήματα σχετικά με το έργο της ασφαλτόστρωσης στη λεωφόρο Παπάγου και Γεωργίου Ζωγράφου.

Πρόκειται για ένα έργο 800.000€ ιδιαίτερης σημασίας μιας και αφορά το βασικό κόμβο κυκλοφορίας στο Δήμο μας, το οποίο έχει δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και με βάση τις συμβατικές υποχρεώσεις εκτελείται και με την εποπτεία του Δήμου Ζωγράφου.

Στο ΔΣ το έργο παρουσιάστηκε ως περαιωμένο, παρά το γεγονός ότι  παραμένει φανερά ανολοκλήρωτο κατά το 1/4 (από Παπαδιαμαντοπούλου μέχρι Ούλωφ Πάλμε και από Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι Φιλονόης), σύμφωνα με την αρχική μελέτη και την σύμβαση με τον εργολάβο.

Λόγω της σημαντικότητας του έργου, ζητήσαμε επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες να εξηγηθεί η αιτία αυτής της έλλειψης και οι προθέσεις της Διοίκησης για τη συνέχεια, αντιμετωπίζοντας άρνηση ουσιαστική απάντησης και παραπομπή των ευθυνών στα όργανα της Περιφέρειας. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (23/10/2017) η διοίκηση του Δήμου συνεχίζοντας την ίδια τακτική και δια στόματος της ίδιας της Δημάρχου, κατέφυγε σε ανοιχτές συκοφαντίες,  απρέπειες και προσωπική επίθεση στον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», χλευάζοντας την επιμονή μας στην αναζήτηση απαντήσεων, κατηγορώντας μας για ψέματα και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, για κάτι που είναι παντελώς προφανές σε όλους.

            Με την στάση της αυτή η Δημοτική Αρχή  δείχνει οτι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις αναγκες των δημοτών της πόλης μας. 

Για άλλη μια φορά αυτό που φαίνεται σας βασική τους έγνοια, είναι το προφίλ των κυβερνητικών παρατάξεων στο Δήμο και στην Περιφέρεια. Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτό που θέλουν είναι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας να λένε και ευχαριστώ, όταν κάποια από τα χρήματα που φορολογούνται επιστρέφονται με έργα, εντελώς απαραίτητα που έχουν καθυστερήσει ούτως ή άλλως εδώ και καιρό για την πόλη μας. Να παρουσιάζεται το αυτονόητο σαν ενέργεια για την οποία δεν πρέπει να ασκείται έλεγχος και κριτική.

Από την πλευρά μας ξεκαθαρίζουμε ότι θα συνεχίσουμε όπως επιβάλλεται από τη θέση μας, να ελέγχουμε τις ενέργειες της διοίκησης. Οι υπεκφυγές και η λεονταρισμοί της διοίκησης δεν μας παραπλανούν και σίγουρα δεν μας φοβίζουν. Ξέρουμε πολύ καλά ποιους έχουμε απέναντι μας, τι ρόλο παίζουν και ποιες πολιτικές στηρίζουν και αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση», το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην πόλη. Ότι το μόνο και αποκλειστικό μας κριτήριο είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτό  θα μας φέρνει όπως και σε αυτή την περίπτωση σε αντίπερα όχθες.»

RELATED ARTICLES