Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΕκτός ΔΣ ΜΑΞΙΑΔΗΖ η παράταξη Αγγελόπουλου

Εκτός ΔΣ ΜΑΞΙΑΔΗΖ η παράταξη Αγγελόπουλου

Χωρίς εκπροσώπηση στο ΔΣ της ΜΑΞΙΑΔΗΖ βρέθηκε η παράταξη «Ζωγράφου Μπροστά – Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση» του Παναγιώτη Αγγελόπουλου κατά την αντικατάσταση μελών του ΔΣ μετά τις παραιτήσεις μελών του(βλ. σχετικό θέμα εδώ). Απέναντί του βρήκε για μία ακόμη φορά σύσσωμη την ελάσσονα αντιπολίτευση. Κατά τη συζήτηση του θέματος στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο τόσο η Διοίκηση του Δήμου όσο και ο κ. Αγγελόπουλος επανήλθαν με τις ίδιες προτάσεις ήτοι τακτικό μέλος Χρήστος Τομαράς με αναπληρωματικό τον Λουκά Δελέτη από την πλευρά της Διοίκησης και τακτικό μέλος Νίκος Κοσπεντάρης με αναπληρωματικό τον Δημήτρη Ραπτοδήμο από την πλευρά του κ. Αγγελόπουλου. Παρά το γεγονός ότι η πρόταση του κ. Αγγελόπουλου την προηγούμενη φορά είχε απορριφθεί από την αντιπολίτευση αλλά και μέρος της συμπολίτευσης εκείνος υπεραμύνθηκε της επιλογής του με αποτέλεσμα πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση να μην έχει εκπρόσωπο στο ΔΣ της ΜΑΞΙΑΔΗΖ.

Από την πλευρά της Διοίκησης ο αντιδήμαρχος Χάρης Σταματάκης τόνισε πως αν και εμμένει στη γραμμή ότι η συμπολίτευση θα ψηφίσει αυτόν που θα υποδείξει η αντιπολίτευση στη θέση που της αναλογεί, ωστόσο, καθότι φάνηκε από την προηγούμενη φορά ότι η πρόταση του κ. Αγγελόπουλου καταψηφίστηκε από το σύνολο της ελάσσονος αντιπολίτευσης θα πρέπει να υπάρξει άλλη πρόταση που θα στηριχθεί και από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Η Μαρία Βαρσαμιδάκη λαμβάνοντας τον λόγο επανέλαβε το αίτημα της παράταξής της για συμμετοχή στο ΔΣ της ΜΑΞΙΑΔΗΖ και πρότεινε τακτικό μέλος τη Σμαράγδη Αρβανίτη και αναπληρωματικό το Νίκο Στεργίου. Η πρότασή της υποστηρίχθηκε από το μεγαλύτερο μέρος των παρόντων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα και η διοικούσα παράταξη να στηρίξει την πρόταση αυτή, η οποία και εγκρίθηκε.

Στη συνέχεια, ο κ. Αγγελόπουλος, τόνισε πως ανεξάρτητα με την εξέλιξη αυτή θα υπάρχει παρατηρητής της παράταξής του στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, ενώ ερωτήσεις και θέσεις της παράταξης στα θέματα που θα συζητούνται εκεί θα τα φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο. Εν συνεχεία διαμαρτυρόμενος αποχώρησε από τη συνεδρίαση μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του.

RELATED ARTICLES