Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ | Διάλεξη για την αντιμετώπιση των...

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ | Διάλεξη για την αντιμετώπιση των αλλαγών εξαιτίας της κρίσης

Η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών “Παναθηναϊκή”- Παράρτημα Ζωγράφου, την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, πραγματοποίησε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή διάλεξη με την κα Τζίνα Θανοπούλου, Ψυχο-Εκπαιδευτική Σύμβουλο EDM.MA HARVARD UNIVERSITY, με θέμα:

«Γυναικείες Προκλήσεις Σήμερα: Μαθήματα που μπορούν να γίνουν “ΔΩΡΑ”. Αντιμετωπίζοντας τις αλλαγές εξαιτίας της κρίσης: Κατάθλιψη, Άγχος, Ευθύνες, Υγεία, Οικογένεια, Διαπροσωπικές σχέσεις.»

Το θέμα αναπτύχθηκε με βασική αρχή την ψυχολογία της αντίστασης σε σχέση με τα θέματα που απασχολούν όλους μας.

Αναπτύχθηκε πώς να βλέπουμε τη θετική πλευρά της αντιμετώπισης των θεμάτων-προβλημάτων που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία σε κοινωνικό, οικονομικό, ψυχολογικό και ηθικό επίπεδο.

Δόθηκαν τρόποι αντιμετώπισης για το πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τις κρίσεις πανικού, το άγχος, τις φοβίες, τις ευθύνες, την υγεία, την οικογένεια, τις συνεργασίες και τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Συγκεκριμένα, έδωσε κλειδιά επιβίωσης και αντίστασης στη κρίση, αλλά και τρόπους με τους οποίους οι Γυναίκες μπορούν να υιοθετήσουν κλειδιά θάρρους, πίστης, δύναμης και αισιοδοξίας στα δύσκολα και να βοηθήσουν τον εαυτό τους, την οικογένεια τους και ολόκληρη τη κοινωνία!

Στην ομιλία παρευρέθηκαν πολλά μέλη, φίλες και φίλοι, εκπρόσωποι του Κεντρικού της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών “Παναθηναϊκή” .Εκτός αυτών, παρόντες πολιτικοί, πολιτευτές, τοπικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι και πολίτες που ενδιαφέρονται να φέρουν θετική αλλαγή στη ζωή τους αλλά και στη Χώρα. Επακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Από αριστερά Ε. Καλύβα, Ν. Κεραμέως, Τ. Καλύβα, Κ. Οικονομάκη

Από αριστερά Ν. Κεραμέως, Γ. Καζάκος, Β. Θώδας, Τ. Καλύβα, Γ. Βούρτσης
Κ. Οικονομάκη

Στην πρώτη σειρά διακρίνονται αριστερά Θ. Μετικαρίδης και Ν. Κεραμέως
Τ. Καλύβα
Γ. Καζάκος
Τ. Θανοπούλου
Από αριστερά Γ. Βούρτσης, Γ. Καζάκος, Β. Θώδας, Δ. Δήμας
RELATED ARTICLES