Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΕμπλοκή στην αντικατάσταση μελών της ΜΑΞΙΑΔΗΖ

Εμπλοκή στην αντικατάσταση μελών της ΜΑΞΙΑΔΗΖ

Αναπάντεχη εμπλοκή προέκυψε στο δημοτικό συμβούλιο της 22ας Μαΐου όπου μαζί με το εξαιρετικά σημαντικό θέμα της γραμμής 4 του μετρό που θα περνάει με τρεις σταθμούς από την πόλη μας ήρθε και το θέμα αντικατάστασης μελών του ΔΣ της ΜΑΞΙΑΔΗΖ. Η αντικατάσταση αφορούσε τη θέση του Ξενοφώντα Τσόγκα, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω της μετακίνησής του στο ΔΣ του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Γρηγόρη Καραμπεσίνη ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Κατά τη συζήτηση ο πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ Στέφανος Γιούργας εξήρε την προσφορά τόσο του κ. Τσόγκα αλλά κυρίως του κ. Καραμπεσίνη ο οποίος, όπως είπε, συνέβαλε τα μέγιστα στην καλή λειτουργία της εταιρείας και με τον οποίο η συνεργασία ήταν άψογη. Όταν η συζήτηση έφτασε στις προτάσεις από την πλευρά της συμπολίτευσης στη θέση του κ. Τσόγκα προτάθηκε ο Χρήστος Τομαράς με αναπληρωματικό τον Λουκά Δελέτη και από την αξιωματική αντιπολίτευση ο επικεφαλής Παναγιώτης Αγγελόπουλος πρότεινε τον Νίκο Κοσπεντάρη με αναπληρωματικό τον Δημήτρη Ραπτοδήμο. Και ενώ συνήθως σε τέτοιες διαδικασίες οι προτάσεις είθισται να υπερψηφίζονται από την πλειοψηφία των συμβούλων υπήρξε εμπλοκή στο πρόσωπο του κ. Κοσπεντάρη.

Παίρνοντας τον λόγο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και τακτικό μέλος του ΔΣ της ΜΑΞΙΑΔΗΖ Άγης Παπακωνσταντίνου είπε ότι ο εν λόγω κύριος είχε παρουσιαστεί στο ΔΣ της ΜΑΞΙΑΔΗΖ τον Οκτώβριο του 2016 και αφενός αξίωνε οφειλές προς τη σύζυγό του που είχε εργαστεί σε αυτή αλλά και κατέθεσε μία σειρά κατηγοριών που αφορούσαν βέβαια το προηγούμενο ΔΣ.

Ο ίδιος από την πλευρά του εκτίμησε ότι τα παραπάνω αν δεν δημιουργούν νομικό τότε σίγουρα δημιουργούν πολιτικό και ηθικό ζήτημα και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να στηρίξει την εν λόγω επιλογή ενώ κάλεσε τον κ. Αγγελόπουλο να κάνει νέα πρόταση. Από την πλευρά του ο κ. Αγγελόπουλος υπεραμύνθηκε της επιλογής του και τόνισε πως το μόνο που έκανε ο κ. Κοσπεντάρης ήταν ως ενεργός πολίτης να ασκήσει έλεγχο στη Διοίκηση της επιχείρησης και το ίδιο θα κάνει και ως τακτικό μέλος αυτής. Τον λόγο πήρε και ο ίδιος ο κ. Κοσπεντάρης ο οποίος είπε πως ουδεμία αξίωση έχει πλέον ο ίδιος και η σύζυγός του από την ΜΑΞΙΑΔΗΖ αλλά αναφορικά με τις κατηγορίες επέμεινε πως η έρευνα για αυτές θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο.

Από την πλευρά της Διοίκησης ο αντιδήμαρχος κ. Σταματάκης είπε πως θα στηρίξει την πρόταση της αντιπολίτευσης αφού η θέση αυτή του τακτικού μέλους αφορά την αντιπολίτευση και η ίδια αναλαμβάνει την πολιτική και ηθική ευθύνη για την πρότασή της.

Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία, όπου απείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδρέας Καραβίδας και Μάκης Μπαρμπέρης και η δημοτική σύμβουλος από το Κίνημα στην πόλη κα Μπαρμπαλιά. Υπέρ της πρότασης του κ. Αγγελόπουλου ψήφισαν 10 δημοτικοί σύμβουλοι και λευκό, το οποίο προσμετράται ως αρνητική ψήφος 12 οι οποίοι ήταν τόσο από την ελάσσονα αντιπολίτευση όσο και από τη συμπολίτευση με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί η πρόταση. Τελικά, μετά από διαφωνίες και αντεγκλήσεις που ακολούθησαν το θέμα στο σύνολό του αναβλήθηκε για την επόμενη Δευτέρα 29 Μαΐου.

RELATED ARTICLES