Ολλανδία: Δοκιμαστικό πάρτι για τον κορονοϊό με 1300 άτομα

Τουλάχιστον 1.300 άτομα συμμετείχαν σε μια μουσική εκδήλωση, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, η οποία είχε σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις αποφάσεις σχετικά με το πώς θα ανοίξει ομαλά η χώρα, παρά τον κορονοϊό.

Το Ziggo Dome, ο μεγαλύτερος μουσικός χώρος στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, όπως αναφέρει η Guardian, άνοιξε για τέσσερις ώρες το Σάββατο προκειμένου να παρευρεθεί κόσμος και να διασκεδάσει.

Οι παρευρισκόμενοι ήταν υποχρεωτικό να έχουν ένα αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα είχε γίνει 48 ώρες πριν την εκδήλωση. Ακόμη, ελέγχθηκε η θερμοκρασία τους κατά την είσοδό τους, ενώ αναμένεται να κάνουν ένα ακόμη τεστ κορονοϊού πέντε ημέρες μετά το πάρτι.

Στο εσωτερικό του Ziggo Dome, τα άτομα μοιράστηκαν σε έξι ζώνες, με διαφορετικές οδηγίες για την κοινωνική απόσταση και τις μάσκες προσώπου.

Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα του πειράματος προκειμένου να κρίνει την ενδεχόμενη χαλάρωση του lockdown τους επόμενους μήνες.

Στην Ολλανδία έχουν ανοίξει ορισμένα καταστήματα και τα σχολεία. Όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά από τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9.00 το βράδυ μέχρι τις 4.30 το πρωί.

Πηγή:news247.gr