Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουΟι Πολιτιστικοί φορείς Δήμου Ζωγράφου δίπλα στου Ομογενείς-πρόσφυγες από την Ουκρανία που...

Οι Πολιτιστικοί φορείς Δήμου Ζωγράφου δίπλα στου Ομογενείς-πρόσφυγες από την Ουκρανία που φιλοξενούνται στις δομές των κατασκηνώσεων του Δήμου Ζωγράφου

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 αντιπροσωπεία των πολιτιστικών φορέων του Δήμου Ζωγράφου
(Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», Σύνδεσμος Αρκάδων Ζωγράφου «Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ», Σύλλογος Θρακιωτών Ζωγράφου, Σύνδεσμος Παλαιών Ζωγραφιωτών, Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου «Η ΗΠΕΙΡΟΣ», Ένωση Ηπειρωτών Ζωγράφου «ΑΠΕΙ-ΡΩΤΑΝ», Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός Σύλλογος «ΙΛΙΣΟΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωγράφου «ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΝ»), αποτελούμενη από τους: κ. Φώτη Νταουντάκη πρόεδρο και Όλγα Τσουτσουδάκη Ταμία, του Συλλόγου Κρητών Ζωγράφου «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», την κ. Ευαγγελία Τσολάκου-Κάμπρα Γ. Γραμματέα, του Συνδέσμου Αρκάδων Ζωγράφου «Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» και κ. Δημήτρη Δεληγιαννίδη πρόεδρο του Συλλόγου Θρακιωτών Ζωγράφου, επισκέφτηκαν την κατασκήνωση του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα όπου φιλοξενούνται οικογένειες και παιδιά από την Ουκρανία μετά την Ρωσική εισβολή.
Εξέφρασαν τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή τους για τη δραματική κατάσταση που βιώνει ο Ουκρανικός λαός εξαιτίας του πολέμου και την ελπίδα για άμεση κατάπαυση του πυρός και τη συντομότερη δυνατή επαναφορά της ειρήνης.
Προσέφεραν γεύμα που ετοίμασαν στο χώρο τα μέλη των συλλόγων και παρέδωσαν φάκελλο με χρηματικό ποσό για τις άμεσες ανάγκες των παιδιών που φιλοξενούνται.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρόντες ήταν από το Δήμο Ζωγράφου ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Θώδας, ο αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Καλαρρύτης Λάμπρος.
Από το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Μπουρνούς και ο Αντιδήμαρχος-Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ραφήνας-Πικερμίου κ. Δημήτρης Κατσουλάκης.
Παρακάθησαν στο γεύμα που προσφέρθηκε και συζήτησαν με τους φιλοξενούμενους και τον εκεί υπεύθυνο του Δήμου κ. Γιάννη Μπερσίμη, προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εδώ παραμονή τους.
Η αντιπροσωπεία των πολιτιστικών φορέων οι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι συμφώνησαν στην περαιτέρω συνεργασία προς όφελος των φιλοξενουμένων.
RELATED ARTICLES