Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα / ΚόσμοςΜυτιλήνη: Επανήλθε από κώμα 17χρονος λίγο πριν οι γονείς δωρίσουν τα όργανά...

Μυτιλήνη: Επανήλθε από κώμα 17χρονος λίγο πριν οι γονείς δωρίσουν τα όργανά του

Ο 17χρονος είχε χτυπήσει στο κεφάλι και βρισκόταν σε κώμα από τον Αύγουστο

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο Μυτιλήνης καθώς ένας 17χρονος που βρισκόταν σε κώμα μετά από τροχαίο, επανήλθε στη ζωή λίγο πριν οι γιατροί αποφασίσουν να τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή.

Ο λόγος για τον 17χρονο Τ.Κ από τον Μόλυβο, που σύμφωνα με τον ιστότοπο stonisi.gr, νοσηλευόταν σε κώμα μετά από τροχαίο, τον περασμένο Αύγουστο. Έκτοτε, υπεβλήθη σε πολύ δύσκολες επεμβάσεις, με τους γιατρούς να προσπαθούν να τον σώσουν. Όμως στο τέλος «σήκωσαν τα χέρια ψηλά». Η μητέρα του πείστηκε να δωρίσει τα όργανά του. Όμως λίγο πριν επέλθει το μοιραίο, ο εγκέφαλος του 17χρονου άρχισε να δίνει σημεία ζωής και επέστρεψε στη ζωή λίγη ώρα πριν σταματήσει η μηχανική υποστήριξη.

Η περιπέτεια του 17χρονου

Όλα ξεκίνησαν στο βράδυ της 28ης του περασμένου Αυγούστου στο πανηγύρι για τα Νιάμερα της Παναγιάς στη Στύψη. Ο Τ. έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ξεκίνησε να επιστρέψει με το δίκυκλο του στον Μόλυβο. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής πρόλαβαν να σταματήσουν την παρέα του, που επίσης είχε καταναλώσει αλκοόλ. Αλλά όχι τον Τ. Λίγα λεπτά αργότερα τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στο χειρουργείο οι γιατροί έδωσε μάχη να τον κρατήσει στη ζωή. Τον μετέφεραν στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε. Λίγες μέρες μετά, έγινε δεύτερη επέμβαση όπου του αφαιρέθηκαν τμήματα του κρανίου του προκειμένου να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση.

Πλέον, αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον εγκέφαλό του. Οι γιατροί συζήτησαν το ενδεχόμενο να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη. Και η μητέρα του έδωσε έγκριση να δωρίσει τα όργανά του, για να δώσει ζωή σε άλλους ασθενείς. Λίγες ώρες μετά κι ενώ όλοι περίμεναν το τέλος, ο εγκέφαλος του άρχισε να αντιδρά. Πολλοί μίλησαν για θαύμα. Στις 8 Νοεμβρίου, ημέρα της γιορτής του και της γιορτής του προστάτη του Αρχαγγέλου, ο νεαρός μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Έχει επανέλθει πλήρως

Σήμερα ο Τ. έχει επανέλθει πλήρως. Βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι της Κορινθίας για να αντιμετωπίσει τα κινητικά του προβλήματα.

«Κινείται με πατερίτσες, αλλά και αυτό θα ξεπεραστεί» λέει η μητέρα του. Σε λίγο καιρό θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη, θα ακολουθήσει μια ακόμα επέμβαση αποκατάστασης του κρανίου του με μοσχεύματα και η πλήρης αποθεραπεία του.

Πηγή: in.gr

RELATED ARTICLES