Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΛαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου ---Συνοικία το όνειρο… κι όταν ξυπνήσαμε παντού λυόμενα

Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου —Συνοικία το όνειρο… κι όταν ξυπνήσαμε παντού λυόμενα

Η κατρακύλα της δημοτικής αρχής δεν έχει σταματημό. Στην αγωνιώδη προσπάθεια της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και με δική της ευθύνη στην προσχολική αγωγή στο δήμο, δεν διστάζει να συκοφαντήσει, να χρησιμοποιήσει ψέματα και ανακρίβειες.

Κατηγορεί τους γονείς που κινητοποιούνται ενάντια στην φιλοξενία παιδιών τεσσάρων και πέντε ετών σε λυόμενα, ότι τους υποκινεί η Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου. Αν ήταν η πρώτη φορά που ένα τέτοιο επιχείρημα χρησιμοποιείται από τους ιθύνοντες, είτε αυτοί είναι κυβερνήσεις είτε δημοτικές αρχές θα ήταν κωμικό, πλέον όμως καταντάει εξοργιστικό. Υποτιμά την νοημοσύνη των γονιών με τον χειρότερο τρόπο. Λες και οι ίδιοι δεν μπορούν κρίνουν αν, αυτά τα λυόμενα και οι υπόλοιποι τρόποι που σκαρφίστηκε η δημοτική αρχή για νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, συμβαδίζουν με τις σύγχρονες ανάγκες για σχολική στέγη.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι στην προσπάθεια τους να παρουσιάσουν μια διαφορετική πραγματικότητα χρησιμοποιούν ανακρίβειες και ψέματα:

  • Από την μια διαπιστώνει ότι ο δήμος υστερεί εδώ και χρόνια σε δομές προσχολικής αγωγής. Από την άλλη μάλλον ξεχνάει ότι όλες οι διοικήσεις εδώ και χρόνια δεν έχτισαν ένα παιδικό σταθμό ή ένα νηπιαγωγείο, μάλλον για να ξεχάσει ότι ο ίδιος ο δήμαρχος αλλά και προβεβλημένα στελέχη αυτής της διοίκησης όπως η κ. Μπότου ήταν στελέχη της διοίκησης επί δημαρχίας Καζάκου όταν έκλειναν παιδικούς σταθμούς.
  • Από την μια κατηγορεί την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι για 1,5 χρόνο κωλυσιεργούσε, με αποτέλεσμα να μην παραδώσουν κάποιο προγραμματισμό. Από την άλλη πανηγυρίζει που μαζί χέρι – χέρι Θώδας (ΝΔ), Καφατσάκη (ΣΥΡΙΖΑ), Αγγελόπουλος (ΝΔ), Γιαννακόπουλος και Παπακωνσταντίνου (ΚΙΝΑΛ) συμφώνησαν και ψήφισαν για το αίσχος των λυόμενων αιθουσών, και κατηγορεί την Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου, την Ανυπότακτη Πόλη Ζωγράφου που καταψήφισαν και την παράταξη Αγαπώ Ζωγράφου που ψήφισε λευκό. Ας αποφασίσει τελικά πόσα τον χωρίζουν και πόσα τον ενώνουν με την προηγούμενη δημοτική αρχή.
  • Πανηγυρίζει για την δημιουργία 14 νέων αιθουσών νηπιαγωγείων. Βαφτίζει νέες αίθουσες τις λυόμενες που η εμπειρία της χρήσης τους συνδέεται με άκρως προβληματικές συνθήκες φωτισμού, θέρμανσης, κλιματισμού και αερισμού. Αυτές οι συνθήκες είναι υπεύθυνες για την μετάδοση ασθενειών, όπως γρίπη και COVID, αφού επιτρέπουν τη συσσώρευση παθογόνων μικροοργανισμών στον αέρα. Επιπλέον μιλάμε για ακατάλληλες συνθήκες προαυλισμού με αποκορύφωμα το νηπιαγωγείο στη Δημοκρατίας όπου το προαύλιο 30 τμ είναι για 80 παιδιά. Οι γονείς έχουν πικρή εμπειρία από την χρήση αυτών των αιθουσών στην Κοκκινοπούλου εδώ και μια δεκαετία.
  • Άραγε για το γεγονός ότι οι καινούριες λυόμενες αίθουσες στο νέο τέρμα δεν έχουν ούτε τουαλέτα και τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν στο απέναντι κτήριο του σχολείου τι ευφάνταστο θα μας πει;
  • Γέμισαν αίθουσες νηπιαγωγείων σε δημοτικά και γυμνάσιο του δήμου, ενάντια στην γνώμη των εκπαιδευτικών, τοποθετώντας λυόμενα και καταργώντας αίθουσες που είχαν ανάγκη τα σχολεία. Έχουν συγκεντρωθεί σε εποχή covid 700 παιδιά σε κοινές τουαλέτες στο συγκρότημα 8ο-12ο, καθώς και 400 παιδιά στο 4ο δημοτικό με ότι σημαίνει αυτό για μετάδοση του υιού και για την ασφάλεια των μαθητών.
  • Διατείνεται ότι τα λυόμενα που γέμισε όλες τις γωνιές του δήμου πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές και είναι σύμφωνα με το νόμο, και μάλιστα έχουν μπει και σε άλλες περιοχές της χώρας. Αυτό είναι αλήθεια, την αποκλειστικότητα δεν την έχει η δήμος Ζωγράφου. Αυτό αναδεικνύει ότι οι εγκληματικές ευθύνες ξεκινούν από την κυβέρνηση και αφορούν όλους τους δήμους που εφάρμοσαν την δίχρονη προσχολική αγωγή με αυτούς τους όρους. Όσο για το νόμιμο του πράγματος, εδώ ισχύει το ρητό «Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει». Τον νόμο που επιτρέπει ως λύση τα λυόμενα των έφτιαξε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον υλοποιεί μεγαλοπρεπώς η σημερινή της ΝΔ με πρόθυμους αρωγούς τους δημάρχους.
  • Μιλάει γενικά και αόριστα για την δημιουργία νέων νηπιαγωγείων τα επόμενα χρόνια, «ζήσε μαύρε μου να φας το Μάη τριφύλλι». Σχέδια επί σχεδίων χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η εμπειρία των δυο τελευταίων ετών της δημοτικής αρχής έδειξε ότι όλα κινούνται με ρυθμούς χελώνας, μονίμως κάτι έκτακτο πάει πίσω τα χρονοδιαγράμματα και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Το πόσο προσωρινά θα είναι τα λυόμενα μπορούμε να το καταλάβουμε αν σκεφτούμε την προσωρινότητα των 11 χρόνων των νηπιαγωγείων της Κοκκινοπούλου. Τα πρώτα παιδιά που πήγαν εκεί πλέον ολοκληρώνουν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Καμαρώνει η δημοτική αρχή ότι ξεκίνησε την λειτουργία νέων αιθουσών για παιδικούς σταθμούς. Κι εδώ την μισή αλήθεια, κατά το δοκούν. Οι νέες αίθουσες αφορούν στον πρώην ΙΒΣΑ, στον τρίτο και τέταρτο όροφο. Η σύγχρονη ματιά της δημοτικής αρχής για τους παιδικούς σταθμούς προβλέπει τον προαυλισμό εν μέσω πανδημίας μάλλον στην ταράτσα. Επιπλέον μιλάμε για ένα κτήριο με 100 βρέφη και νήπια που όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε τι θα συμβεί σε έκτακτη ανάγκη εκκένωσης του κτηρίου. Δεν μας λέει τι ακριβώς θα κάνει από του χρόνου που θα εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει οι παιδικοί σταθμοί για λόγους ασφαλείας να βρίσκονται αποκλειστικά σε ισόγεια; Αφήστε να μαντέψουμε, θα ζητήσει από την κυβέρνηση παράταση… και πάλι όλα θα είναι νόμιμα.
  • Δεν μας λέει όμως τι γίνεται με την δημιουργία του νέου παιδικού σταθμού στην βίλα Αγλαντζιά; Από πέρσι την περιμένουμε… Όπως επίσης δεν μας λέει τι θα κάνει με το οικόπεδο επί των οδών Φιλονόης και Ηρώων Πολυτεχνείου που για χρόνια παραμένει αναξιοποίητο, είναι χαρακτηρισμένο για παιδικό σταθμό και πρώην και νυν δημοτική αρχή δεν προχωράνε στο χτίσιμο. Ωραίο το παραμύθι ότι ο δήμος δεν έχει κτήρια και οικόπεδα, αλλά δεν έχει δράκο.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικούμε σύγχρονα ασφαλή σχολικά κτήρια για σχολική στέγη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Οι γονείς, ο λαός συνολικά του Ζωγράφου με τους αγώνες τους μπορούν να τα καταφέρουν, η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι σταθερά στο πλευρό τους.

RELATED ARTICLES