Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουΛαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου - ΔΗΜΑΡΧΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΑΝ...

Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου – ΔΗΜΑΡΧΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ

Διανύοντας ήδη την δεύτερη μέρα της κακοκαιρίας τα αποτελέσματά της έγιναν αντιληπτά από την πρώτη κιόλας στιγμή και στον δήμο μας. Από χτες ο δήμος Ζωγράφου ήταν αποκλεισμένος, με όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες να είναι μπλοκαρισμένοι και αποκλεισμένοι μέχρι και σήμερα.

Με μια περιήγηση στους δρόμους, γίνεται αντιληπτή η έλλειψη προληπτικών μέτρων, με την αναμενόμενη και γνωστή εδώ και μια εβδομάδα χιονόπτωση στην Αττική, να πιάνει για μια ακόμη φορά την διοίκηση του δήμου στον ύπνο. Φανερή η απουσία εξοπλισμού που επιχειρούσε (2 μηχανήματα έργου, μια πολύ παλιά αλατιέρα -περιμένουμε ακόμα από το ΣΠΑΥ να μας προμηθεύσει) για όλο το δήμο και με ελάχιστους εργάτες και τους χειριστές των μηχανημάτων που παρόλη την υπερπροσπάθεια τους δεν επαρκούν.  Και όλο αυτό, ενώ για πολύ καιρό, τα ΜΜΕ μας προετοίμαζαν για την σφοδρότητα της κακοκαιρίας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μόλις 6 τόνοι αλάτι βρίσκονταν στην αποθήκη του Δήμου, ενώ 18 τόνοι ακόμη έρχονται, έχοντας διανύσει ήδη την δεύτερη μέρα της κακοκαιρίας. Η επίκληση των ακραίων καιρικών φαινομένων για άλλη μια φορά ή ακόμα χειρότερα η μετακύληση της ευθύνης στους δημότες «που μετακινήθηκαν χωρίς αλυσίδες και δημιούργησαν χαώδη κατάσταση», από ότι φαίνεται δεν φτάνουν για να κρύψουν τις σοβαρές ευθύνες της διοίκησης Θώδα, για την αντιμετώπιση της κατάστασης συνολικότερα.

Έγκαιρα ακόμα πριν από την έναρξη της χιονόπτωσης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανδρέας Καραβίδας επικοινώνησε, όπως άλλωστε και όλη την διάρκεια της ημέρας με τον δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στον δήμο μας. Υπήρξε διαβεβαίωση ότι είμαστε καθόλα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα δηλαδή για την αποφυγή αποκλεισμού του δήμου μας. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σπουδή των ιθυνόντων για την λήψη προληπτικών μέτρων σε μια περιοχή που οι ανηφοριές και οι κατηφοριές της αποτελούν το σήμα κατατεθέν της.

Πρόσφατες είναι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, που αποτυπωνόταν η απουσία υποδομών και έργων (αντιπλημμυρικών κλπ), η υποστελέχωση των υπηρεσιών και η υποχρηματοδότηση του τομέα της Πολιτικής προστασίας. Όλα αυτά αποτελούν το τραγικό αποτέλεσμα μιας πολιτικής που ασκείται  διαδοχικά από όλες τις κυβερνήσεις και υλοποιείται από όλες τις δημοτικές αρχές που διοικήσαν διαχρονικά τον δήμο μας, όπως και η τωρινή. Έχουν  τεράστιες ευθύνες, μετράνε ως κόστος τη χρηματοδότηση και στελέχωση των υπηρεσιών που εμπλέκονται με την προστασία του λαού από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές.

Καλούμε το λαό του Ζωγράφου να οργανώσει τον αγώνα του για να μην πνίγεται με την πρώτη βροχή, να μην καίγεται το καλοκαίρι με τις φωτιές, να μην ξεπαγιάζει το χειμώνα με τα χιόνια, να μην αποκλείεται χωρίς να μπορεί να μετακινηθεί εν έτη 2022. Αυτά δεν είναι πολυτέλεια σήμερα, είναι ζωτικές ανάγκες που χαραμίζονται για τα κέρδη των λίγων.

Σε αυτήν την προσπάθεια οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Ζωγράφου είναι στην πρώτη γραμμή.

Να δυναμώσουμε τη φωνή και τον αγώνα μας για όσα δικαιούμαστε και για την προστασία της ζωής μας.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε μαζικά στην αγωνιστική πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας και εργατικών σωματείων για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Δίνουμε δυναμικό παρών το Σάββατο 29 Γενάρη στις 11 π.μ. στην Ομόνοια.

RELATED ARTICLES