Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα / ΚόσμοςΚινητές «βόμβες» οι ηλικιωμένοι οδηγοί – Ταρίφα έως και 2.000 ευρώ για...

Κινητές «βόμβες» οι ηλικιωμένοι οδηγοί – Ταρίφα έως και 2.000 ευρώ για ανανέωση χωρίς ιατρικό έλεγχο

Με πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις, υπερήλικες ανανεώνουν, σύμφωνα με καταγγελίες, διπλώματα οδήγησης και ξαναβγαίνουν στους δρόμους, βάζοντας σε κίνδυνο τη δική τους ζωή και των άλλων οδηγών.

Όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ του Alpha, οι ταρίφες για την ανανέωση διπλώματος οδήγησης δια της… πλαγίας οδού, κυμαίνονται από 300 έως και 2.000 ευρώ!

«Το δίπλωμά μου έχει λήξει, πήγα να ρωτήσω τι ακριβώς χρειάζεται για να κάνω την ανανέωση και μου είπαν, αν θέλω κανονικά ή πλάγια».

Ο ηλικιωμένος κύριος, που μίλησε στην κάμερα, δεν είναι η μοναδική περίπτωση οδηγού, που θέλει να ανανεώσει το δίπλωμά του, αλλά δεν χρειάστηκε να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Τελικά, του ζήτησαν 300 ευρώ για να του ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησης και να παρακάμψουν την εξέταση από τους γιατρούς.

«Εγώ δεν θα πήγαινα πουθενά, η γνωμάτευση από τους γιατρούς θα ήταν δική τους υπόθεση. Εγώ απλώς θα έδινα κάτι παραπάνω και όλα ήταν κανονισμένα», όπως επιβεβαίωσε.

Υπερήλικες με σοβαρά προβλήματα υγείας, προκειμένου να αποφύγουν τον ιατρικό έλεγχο, από νευρολόγο, ΩΡΙΛΑ, παθολόγο και οφθαλμίατρο, για να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησης, δίνουν «φακελάκι» σε γραφεία διεκπαιρέωσης και κυκλοφορούν στους δρόμους, παρότι κάποιοι μπορεί να είναι, όχι μόνο ανίκανοι για οδήγηση, αλλά και επικίνδυνοι για τη ζωή, τη δική τους και των άλλων οδηγών.

Από 300 έως και 2.000 ευρώ η «ταρίφα»

Όσο πιο μεγάλος είναι ο υπερήλικας οδηγός, τόσο αυξάνεται και το κόστος της ανανέωσης. Το «φακελάκι» ξεκινάει από 300 και φθάνει έως και τα 2.000 ευρώ για ανανέωση διπλώματος σε οδηγούς με προβλήματα ακοής, όρασης, κινητικά προβλήματα, ακόμη και με… εγκεφαλικό!

Οδηγοί υψηλού κινδύνου

Βρίσκονται στο τιμόνι, θέτοντας σε κίνδυνο άλλους οδηγούς, τόνισε ο Αλέξανδρος Κοντομάρης, υπεύθυνος στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων.

«Στα πιο πολλά ατυχήματα, είναι απορίας άξιο που είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι και οδηγούν ακόμα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Έτσι, στα τροχαία που καταγράφονται καθημερινά, οι οδηγοί – σε πολλές περιπτώσεις – είναι υπερήλικες.

Το περασμένο Σάββατο, στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, ένας ηλικιωμένος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και παρέσυρε ένα 8χρονο κοριτσάκι…

Πηγή: in.gr

RELATED ARTICLES