Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΚαταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου για την ακύρωση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου για την ακύρωση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής που με την απουσία της επέβαλε την ακύρωση του δημοτικού συμβουλίου που είχε προκληθεί έπειτα από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης και άλλων παρατάξεων του δήμου. Με την στάση τους περιφρόνησε και απαξίωσε τους εργαζομένους του δήμου και τις δημοτικές παρατάξεις. Η απαράδεκτη αυτή μεθόδευση δεν είναι τυχαία ούτε πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα της συνολικής πολιτικής που ακολουθεί, και ειδικά στα εργασιακά ζητήματα και στο θέμα της καθαριότητας του δήμου.

Προσπάθησε να επιβάλλει με το «έτσι θέλω» κατάργηση του πενθημέρου και καταστρατήγηση του ωραρίου στους εργαζόμενους της καθαριότητας, όμως «έσπασε τα μούτρα» της μπροστά στην ανυποχώρητη στάση των εργαζομένων. Με διάφορα «τερτίπια» αποπειράθηκε να παρουσιάσει χθες ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων συμφωνεί να εργάζεται δυο Σάββατα τον μήνα, πράγμα που αποτελεί τεράστιο ψέμα. Αυτή η μεθόδευση ξεσκεπάστηκε από τους εργαζόμενους με την μαζική παρουσία τους στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Έπειτα και από αυτή την εξέλιξη η δημοτική αρχή επίλεξε να τραπεί σε φυγή για αυτό και δεν εμφανίστηκε στην χθεσινή συνεδρίαση.

Η πολιτική που ασκεί η δημοτική αρχή δεν είναι τυχαία, ούτε έχει να κάνει με συγκεκριμένα πρόσωπα, είναι πιστή εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, του αντεργατικού εκτρώματος. Δεν κρύβει ότι επιδιώκει να παραχωρήσει κομμάτια της καθαριότητας σε ιδιώτες όπως κάνει ήδη και σε άλλες υπηρεσίες.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα, να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή τους. Τους καλούμε να παρευρεθούν δυναμικά και σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο. Καλούμε τον λαό του Ζωγράφου να δείξει με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη του στους εργαζομένους της καθαριότητας. Να συμπαρασταθούν στους εργαζομένους ενάντια σε αυτούς που τσακίζουν τα εργατικά δικαιώματα και ευθύνονται για την τραγική εικόνα της πόλης μας στον τομέα της καθαριότητας.

RELATED ARTICLES