Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΈξαρση της εγκληματικότητας στο Δήμο Ζωγράφου | Σε απόγνωση κάτοικοι και επαγγελματίες

Έξαρση της εγκληματικότητας στο Δήμο Ζωγράφου | Σε απόγνωση κάτοικοι και επαγγελματίες

Κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας έχει παρατηρηθεί στην πόλη του Ζωγράφου. Για μήνες οι καταστηματάρχες της περιοχής γίνονται θύματα διαρρήξεων, ενώ υπό τον φόβο ληστών ζουν και οι κάτοικοι.

 

Οι προσπάθειες της Αστυνομίας είναι συνεχείς και διαρκείς, εμ αποτέλεσμα να συλληφθούν δύο άτομα Αλβανικής καταγωγής ως δράστες, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στον ανακριτή. Υπάρχει ακόμα ένα άτομο, το οποίο, σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας αν και έχει συλληφθεί επανειλημμένως εντούτοις αφήνεται στη συνέχεια ελεύθερος.

Στις 28 Δεκεμβρίου δυνάμεις του Τμήματος Ασφαλείας Ζωγράφου και της ομάδας ΔΙΑΣ εξάρθρωσαν εγκληματική ομάδα που λήστευε ηλικιωμένους παριστάνοντας τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Ως μέλη της φέρονται τέσσερις ημεδαποί (βλ. σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

Παράλληλα πριν τα Χριστούγεννα υπήρξε κύμα διαρρήξεων αυτοκινήτων, όπου ο δράστης έσπαγε το πίσω τζάμι και παραβίαζε το όχημα παίρνοντας ό,τι πολύτιμο έβρισκε. Τελικά, στις 29 Δεκεμβρίου το Τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου σε συνεργασία με την άμεση δράση συνέλαβε έναν 36χρονο αλλοδαπό ως δράστη ο οποίος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και από εκεί στον τακτικό ανακριτή (σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

Παράλληλα στην περιοχή του Γουδή στις παρυφές του Δήμου δρούσε και ο γνωστός ως «δράκος των Αμπελοκήπων» ο οποίος κατηγορείται για 7 βιασμούς και ο οποίος εν τέλει συνελήφθη από δυνάμεις του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων στην περιοχή εκατέρωθεν του Νοσοκομείου Παίδων Αγ. Κυριακού και Αγ. Σοφία (σχετ. ρεπορτάζ εδώ).

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου ανήμερα των Φώτων πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες διάρρηξη σε διαμέρισμα επί της οδού Μουρκούση στο Γουδή, ενώ όπως μας λένε οι καταστηματάρχες επί των οδών Παπαδιαμαντοπούλου και Αγ. Λαύρας ζουν διαρκώς υπό τον φόβο των διαρρήξεων.

Η δράση των εγκληματιών στην πόλη μας έχει σκορπίσει τον τρόμο σε κατοίκους και επαγγελματίες παρά τις γενναίες προσπάθειες της Αστυνομίας και είναι πλέον σαφές πως πρέπει να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

RELATED ARTICLES