Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΈνωση Γονέων και Κηδεμόνων Ζωγράφου | Εκδήλωση για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ζωγράφου | Εκδήλωση για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στη σύγχρονη εποχή

Εκδήλωση με θέμα «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στη σύγχρονη εποχή. Τρόποι προσέγγισης» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Ζωγράφου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 18:30. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στη Βίλα Ζωγράφου. Ομιλήτρια ήταν η Κωστάκου Κωνσταντίνα, Αστυνόμος Β, Ψυχίατρος και διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Κατά την ομιλία της η κα Κωστάκου αναφέρθηκε στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας από άτομα με ψυχοπάθεια όπως οι παιδόφιλοι, τα οποία δυστυχώς μπορεί να είναι κάποιος ξένος αλλά και άτομο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος ακόμα και ο γονιός. Τόνισε πως οι περιπτώσεις που τελικά ακούμε δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου καθότι υπάρχει σωρεία άλλων περιπτώσεων που δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Ο καλύτερος τρόπος πρόληψης και προφύλαξης των παιδιών μας είναι αφενός η παρουσία του γονιού δίπλα στο παιδί, ώστε να μην υπάρχει χώρος για τον παιδόφιλο να δράσει και αφετέρου η ενημέρωση των παιδιών για τα σημεία του σώματός του που κανείς δεν πρέπει να βλέπει και να αγγίζει. Σημαντική είναι και η σωστή από μικρή ηλικία σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Σε ερώτηση που της έγινε για το γιατί οι επιθέσεις δείχνουν να αυξάνονται με τα χρόνια η κα Κωστάκου απάντησε ότι απλώς πλέον τα θύματα μιλάνε και τα ταμπού που υπήρχαν στις παλιές κλειστές κοινωνίες έχουν σπάσει.

Με τη συζήτηση που ακολούθησε με την κα Κωστάκου η Ένωση Γονέων έκοψε επί τη ευκαιρία και την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Υλικό και οδηγίες για την προστασία των παιδιών από πράξεις ασέλγειας ή κακοποίησης οι πολίτες μπορούν να βρουν εδώ.

Διακρίνονται η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Εύη Γεωργίου και πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Φώτης Νταουντάκης

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους διακρίνονται οι Άγης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Γρίβας και Ανδρέας Τσιμπούκης

Το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Σπύρος Ζούμπος κόβοντας την πίτα της Ένωσης
Από αριστερά Σπύρος Ζούμπος, Γιώργος Βαρελάς, Χρήστος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνα Κωστάκου, Εύη Γεωργίου και Γιάννης Μπουνάκος
RELATED ARTICLES