Ελικόπτερο: Ετσι διαμελίστηκε ο 22χρονος Βρετανός

Ο 22χρονος λίγο πριν φτάσει στο κατώφλι της πύλης άλλαξε αδικαιολόγητα πορεία και άρχισε να επιστρέφει προς την πλευρά του ελικοπτέρου

Αποκαλύψεις για το πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα, όπου έχασε τη ζωή του ένας 22χρονος Βρετανός, κάνει το in.

«Οι τέσσερις νεαροί Βρετανοί επιβάτες αποβιβάσθηκαν κανονικά από το ελικόπτερο Bell-407 στο αεροδρόμιο στα Σπάτα με την συνοδεία ατόμου –ασφαλείας επειδή ακόμη ήταν σε λειτουργία οι έλικες.

Κάτι που φέρεται να προβλέπεται από τα έγγραφα της ιδιοκτήτριας εταιρείας που έχει εγκρίνει κι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Αν οι έλικες είχαν σταματήσει δεν θα απαιτείτο, με βάση τους κανονισμούς, η παρουσία συνοδού.

Κι οι τέσσερις κατευθύνθηκαν προς χώρο του αεροδρομίου όπου θα φιλοξενούντο για λίγη ώρα μέχρι ν αναχωρήσει η πτήση τους με ιδιωτικό αεροσκάφος.

Ξαφνικά ο 22χρονος λίγο πριν φτάσει στο κατώφλι της πύλης άλλαξε αδικαιολόγητα πορεία και άρχισε να επιστρέφει προς την πλευρά του ελικοπτέρου, ενώ τον ακολουθούσε υπάλληλος που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει κι ο οποίος φέρεται να έλεγε στο ασύρματο ότι «θα τον σταματούσε με μία γροθιά».

Αποπροσανατολισμένος

Λίγο πριν τον φτάσει όμως ο νεαρός Βρετανός, δυστυχώς κατέπεσε στο στροφείο του ελικοπτέρου και διαμελίσθηκε. Δόθηκε η εικόνα ότι μιλούσε στο κινητό και φαινόταν απολύτως αποπροσανατολισμένος.

Προχώρησε σε μία ακατανόητη κίνηση που του κόστισε την ζωή. Σε αυτό το δραματικό περιστατικό υπάρχουν εννιά αυτόπτες μάρτυρες επιβάτες άλλων πτήσεων με ελικόπτερα που ήσαν στο σημείο…» 

Από ξενοδοχείο της Μυκόνου

Σε αυτή την περιγραφή προχώρησε μιλώντας προς το “in.gr”  εκπρόσωπος εταιρείας ελικοπτέρων που φέρεται να γνωρίζει  δεδομένα του δραματικού  συμβάντος στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος  που κόστισε την ζωή σε 22χρονο, γόνο πλούσιας  οικογένειας από την Μ. Βρετανία.

Οι τέσσερις νεαροί είχαν αναχωρήσει με ελικόπτερο από ξενοδοχείο της Μυκόνου κι έφτασαν μετά από πτήση 45 λεπτών στο «Ελευθέριος   Βενιζέλος».

Χωρίς, σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, στην διάρκεια της πτήσης να σημειώθηκε οποιοδήποτε συμβάν που να έδειχνε ότι ήσαν σε κατάσταση σύγχυσης ή να εξηγεί το «λάθος»-σύμφωνα με την προαναφερόμενη   εκδοχή- που οδήγησε στο τραγικό ατύχημα.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες πιθανόν θα διερευνηθεί αν το άτυχο θύμα είχε πρόβλημα υγείας, αν ήταν για άγνωστο λόγο σε κατάσταση ζάλης ή κι αν υπήρξαν λάθη από τον χειριστή του ελικοπτέρου κι από υπαλλήλους.

Για να δοθεί μια πλήρης εικόνα για την εξέλιξη του συμβάντος.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here