Χτύπησε το πρώτο κουδούνι και στο Ζωγράφου

Με παιδικές φωνές και γέλια γέμισε η ατμόσφαιρα μέσα και έξω από τα σχολεία της πόλης καθώς οι μαθητές ανταποκρινόμενοι στο πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς προσήλθαν την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου για τον Αγιασμό. Στα κάγκελα γύρω από το σχολείο αλλά και εντός τους, στα δημοτικά ως επί τω πλείστον, μαζί με τους μαθητές μπορούσε να δει κανείς και γονείς, άλλους συγκινημένους, άλλους αγχωμένους και αρκετούς (αμαρτωλά)ανακουφισμένους που ξεκινούν τα σχολεία και τα παιδιά μπαίνουν εκ νέου σε ένα πρόγραμμα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με διευθυντές και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες η σχολική χρονιά στην πόλη μας ξεκινάει χωρίς ιδιαίτερες ελλείψεις σε υλικό και εκπαιδευτικούς. Από την πλευρά μας ευχόμαστε κι εμείς καλή σχολική χρονιά! Ακολουθεί μήνυμα της δημάρχου Ζωγράφου Τίνας Καφατσάκη προς τους γονείς, τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα:

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί και γονείς,

Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά, γεμάτη προκλήσεις, αγωνίες, επιδιώξεις και όνειρα για το μέλλον. Εμείς , ως Δημοτική αρχή, καλούμαστε να σταθούμε στο πλευρό μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά οτιδήποτε προκύψει κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου αλλά και να δημιουργήσουμε ένα όμορφο σχολικό περιβάλλον που θα ενισχύσει τις προσπάθειες παιδιών και εκπαιδευτικών για καλύτερη μόρφωση.

Προτεραιότητά μας είναι να εξασφαλίζουμε τη σωστή συντήρηση και λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας και για αυτό σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούμε – στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας – συντηρήσεις, επισκευές και επεμβάσεις στις σχολικές μονάδες.

Φέτος έγινε ανακαίνιση σε τουαλέτες σχολικών κτιρίων (12ο Δημοτικό, 5ο Γυμνάσιο, 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο), τοποθετήθηκαν προειδοποιητικές πινακίδες με παλλόμενη φωτεινή σήμανση για την ασφαλή διέλευση των μαθητών (2ο Δημοτικό, 6ο Γυμνάσιο – Λύκειο) , συνδέθηκαν με φυσικό αέριο τρία ακόμη σχολεία ενώ ετοιμάζονται άλλα έξι, ανακατασκευάσθηκε πεζόδρομος έξω από το 12ο – 8ο Δημοτικό σχολείο, καθώς και τα πεζοδρόμια έξω από το 4ο Δημοτικό & 5ο Γυμνάσιο.

Παράλληλα δημιουργήθηκαν βιβλιοθήκες σε όλα τα δημοτικά σχολεία. Τρεις από αυτές εντάχθηκαν στο σύστημα δικτύου σχολικών βιβλιοθηκών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε μία προσπάθεια να δοθούν ίσες ευκαιρίες στα παιδιά οικογενειών που μαστίζονται από τις επιπτώσεις τις κρίσης, ώστε να μην ανακοπεί η πρόοδός τους, δημιουργήσαμε Κοινωνικό Φροντιστήριο. Φέτος θα λειτουργήσει ξανά για μαθητές Λυκείου στα Ιλίσια (Μούσχου 18, Πλατεία Κύπρου) και στου Ζωγράφου (Ι. Θεολόγου & Αμφιτρίτης-παλαιό Δημαρχείο).

Ο Δήμος Ζωγράφου, θα συνεχίσει να βελτιώνει τις υποδομές, να στηρίζει το έργο των εκπαιδευτικών και την προσπάθεια των γονέων , να οργανώνει και να ενισχύει δράσεις που αφορούν στην έκφραση και δημιουργικότητα των μαθητών.

Καλή δημιουργική σχολική χρονιά και καλή πρόοδο.

Η Δήμαρχος

Τίνα Καφατσάκη”