Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Δεκεμβρίου 2017 σε θέμα που αφορούσε τους πλειστηριασμούς, η «Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου», κατήγγειλε, ότι οι υπηρεσίες του Δήμου μας προχώρησαν τον προηγούμενο μήνα σε μπαράζ κατασχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς δημοτών  και επαγγελματιών για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον δήμο.  Η διαδικασία αυτή αφορούσε 728 συνδημότες μας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων παρουσιάζει οφειλή από 0,01€ έως 200€.

Πρόκειται για μία ενέργεια που στρέφεται φανερά και χωρίς διάκριση ενάντια στα λαϊκά στρώματα του δήμου σε μια περίοδο που το λαϊκό εισόδημα λεηλατείται από τα μέτρα και τα αντίμετρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Θυμίζουμε, ότι σαν «Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου» ήδη από τον Απρίλιο του 2017 με σχέδιο Απόφασης  που είχαμε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναδεικνύαμε την ανάγκη δίπλα στην καταγγελία των κυβερνητικών μέτρων  που απελευθερώνουν τους πλειστηριασμούς για τη “διασφάλιση των δημοσίων εσόδων”, δίπλα στην ανάγκη στήριξης της πάλης του λαϊκού κινήματος απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, το δημοτικό συμβούλιο οφείλει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι υπηρεσίες του Δήμου να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια λήψης  αναγκαστικών μέτρων για μικρές οφειλές από λαϊκά νοικοκυριά, όπως επιτάσσει το αντιλαϊκό πλαίσιο λειτουργίας του δημοσίου.

Σημειώνουμε, ότι στο πλαίσιο αυτό, που με σπουδή συμπληρώθηκε τα προηγούμενα χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δίνεται η δυνατότητα στις δημόσιες υπηρεσίες να προβαίνουν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, μέχρι και σε πλειστηριασμό κατοικιών για 500€, βάζοντας ταυτόχρονα στο στόχαστρο πέρα από τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους ίδιους τους εργαζόμενους των δήμων που με την απειλή πειθαρχικών ποινών και τον καταλογισμό υποχρεούνται να εξαντλούν το αντιλαϊκό νομικό οπλοστάσιο. Γι’ αυτό θεωρούσαμε απαραίτητο στην Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συμπεριλαμβάνεται η σχετική εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσία του Δήμου με τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Λίγους μόνο μήνες μετά την άρνηση της δημοτικής αρχής να υιοθετήσει την πρόταση που καταθέσαμε, επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη και η επιμονή μας. Παρ’ όλα αυτά στην τελευταία συνεδρίαση, τόσο η δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ) όσο και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις στο Δημοτικό Συμβούλιο (Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – “ανεξάρτητοι”), την καταψήφισαν εκ νέου, επικαλούμενοι “την νομιμότητα” και  ρίχνοντας την ευθύνη στις δημοτικές Υπηρεσίες.

Έτσι την ίδια ώρα, που ρίχνονται από τους παραπάνω κροκοδείλια δάκρυα για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, αφήνονται ανεμπόδιστοι οι ίδιοι οι μηχανισμοί αφαίμαξης να λειτουργούν από τον ίδιο το Δήμο μας.

Την ίδια ώρα, που η δημοτική αρχή συναθροίζεται σε βολικές και ανώδυνές για την κυβερνητική πολιτική και για την ίδια, προτάσεις και επιτροπές,  που θα συνεδριάσουν … και θα αποφανθούν… και θα φέρουν στο δημοτικό συμβούλιο προτάσεις … συνεχίζονται οι κατασχέσεις από το Δήμο μας.

Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν από αυτήν την κοροϊδία.

  • Δεν πρέπει να επιτραπεί η συνέχιση αυτής της διαδικασίας.
  • Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η κατάσχεση σε λογαριασμούς μικρό οφειλετών και επαγγελματιών του Δήμου μας και να πληρώσουν τα χρέη τους οι μεγαλοοφειλέτες.
  • Να παρθούν ταυτόχρονα το Δημοτικό Συμβούλιο οι αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις για να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι του Δήμου που δεν θα υλοποιήσουν το γράμμα των αντιλαϊκών νόμων.

Ταυτόχρονα το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να στηρίξει με τη δράση και τη στάση του την  πάλη του λαού για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Η πολιτική του τοποθέτηση πρέπει να βγάζει μπροστά συνολικά την προστασία της λαϊκής κατοικίας και να αναδεικνύει τους ενόχους αυτής της πολιτικής. Δεν μπορεί να περιορίζεται σε μόνο σε ένα αίτημα, που δίνει την δυνατότητα επαναγοράς των δανείων από τους δανειολήπτες μιας και αυτό δεν καλύπτει τους ανέργους τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους κλπ.

Κάθε αιρετός που στέκεται με τις αγωνίες του λαού πρέπει να πει έως εδώ με την κοροϊδία και το φοροκυνηγητό των λαϊκών νοικοκυριών, των ανέργων, από τράπεζες, Κράτος, Δήμους.

Απαιτούμε :

  1. Να προστατευτεί πλήρως η πρώτη και δεύτερη κατοικία και να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός στα εργατικά λαϊκά σπίτια.
  2. Να καταργηθούν οι άδικοι φόροι για τα λαϊκά στρώματα. 
  3. Να καταργηθεί το αντιλαϊκό και αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας των ΟΤΑ.
  4. Πλήρη χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση της ανταποδοτικότητας.
RELATED ARTICLES