Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΠροτάσεις του “Αγαπώ Ζωγράφου” για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού

Προτάσεις του “Αγαπώ Ζωγράφου” για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού

Στο δημοτικό συμβούλιο της 12/3/2020 η Δημοτική Κίνηση “Αγαπώ Ζωγράφου” κατέθεσε γραπτώς συγκεκριμένες προτάσεις για το ζήτημα του κοροναϊού.

Αυτές είναι:

 1. Απολύμανση σχολείων και δημοτικών χώρων (ΚΑΠΗ, ΚΕΠ κ.ά.)
 2. Ενίσχυση των εργασιών καθαριότητας σε όλα τα δημοτικά κτίρια.
 3. Άμεση εκτύπωση και διανομή ενημερωτικού εντύπου στα δημοτικά κτίρια, στις υπηρεσίες του Δήμου, στα καταστήματα και στους χώρους συνάθροισης.
 4. Εντατικοποίηση της διαδικτυακής ενημέρωσης των πολιτών για την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής.
 5. Τοποθέτηση σε εμφανές σημείο στην είσοδο όλων των κτιρίων και υπηρεσιών του Δήμου δοχείων με απολυμαντικό υγρό, προς χρήση τόσο των εργαζομένων όσο και των συναλλασσόμενων πολιτών που εισέρχονται σε αυτή, καθώς και πινακίδα με την οποία θα υποδεικνύεται ο καθαρισμός των χεριών των εισερχομένων στο κτίριο.
 6. Καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ εργαζομένων στο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και των ωφελούμενων που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
 7. Μείωση της ροής των πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου, με σφράγισμα χώρων για να αποφεύγεται η συμφόρηση στους κλειστούς χώρους.
 8. Λήψη πρόσθετων μέτρων υγιεινής και προστασίας για τους υπαλλήλους και τους δημότες στις υπηρεσίες που έχουν συναλλαγή και επαφή με το κοινό. Καθημερινός καθαρισμός στις υπηρεσίες αυτές.
 9. Προμήθεια υλικών και σκευασμάτων για την υγειονομική θωράκιση του Δήμου και των εργαζομένων. Έγκαιρη προμήθεια γαντιών και μασκών για χρήση από το προσωπικό του Δήμου.
 10. Απολυμάνσεις στα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας από εξειδικευμένα συνεργεία για την προστασία τόσο του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων. Αναστολή λειτουργίας δημοτικής συγκοινωνίας.
 11. Τοποθέτηση σε εμφανή σημεία των κτιρίων των ενημερωτικών αφισών του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., σχετικά με τις βασικές ενέργειες πρόληψης από τον κορωνοϊό.
 12. Διαπαραταξιακή συνάντηση και σύσταση ομάδας εργασίας για την υγεία με στόχο την ορθή εφαρμογή των μέτρων αυτών.
 13. Ενημέρωση του προσωπικού του Δήμου αναφορικά με την από 9/3 Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με μέτρα ασφαλείας στο χώρο εργασίας (διαχείριση ύποπτων περιστατικών, οδηγίες ατομικής υγιεινής, σχολαστικός καθαρισμός γραφείων/χώρων κλπ).
RELATED ARTICLES