Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΜε τον Διοικητή του ΠΕΔΥ Ζωγράφου συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου

Με τον Διοικητή του ΠΕΔΥ Ζωγράφου συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου

Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020 αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου με τον επικεφαλή της Ανδρέα Καραβίδα και την νοσηλεύτρια μέλος προσωρινού ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Τ.ΟΜ.Υ. της 1ης & 2ης Υ.ΠΕ, Εύα Παγούνη, πραγματοποίησε συνάντηση με τον διοικητή του ΠΕΔΥ Ζωγράφου κ. Παπαηλιού. Η συνάντηση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από περιοδείες που έχουν πραγματοποιηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν  οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης να ενημερωθούν  για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΠΕΔΥ Ζωγράφου με τις ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής  (απουσία τηλεφωνικού κέντρου) με την γενικότερη έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας (μασκών κλπ) καθώς και για την έλλειψη προσωπικού, που καλούνται έτσι να αντιμετωπίσουν την συνολικότερη κατάσταση, ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο διαμέσου της πανδημίας του κορονοϊού.

Από την πλευρά τους , οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέπτυξαν τις προτάσεις της  για τον σημαντικό ρόλο που καλείται να παίξει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για την 24ωρη λειτουργία ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία με την άμεση στελέχωση με όλο το απαραίτητο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό.  Τέλος κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν και αυτοί στις 7 του Απρίλη στην «ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» με αιτήματα αιχμής:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

Πλήρης επίταξη, άνευ όρων, κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

RELATED ARTICLES