Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτιστικά του Δήμου ΖωγράφουΗλεκτρονική διακυβέρνηση. Για άλλους το ζητούμενο. Για άλλους απλά μόδα.

Ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Για άλλους το ζητούμενο. Για άλλους απλά μόδα.

Γράφει  Θανάσης Δαβαλάς

Μέσω του συλλόγου μας «Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών του Διαδικτύου» έχουμε κάνει μια σειρά ομιλιών και εκδηλώσεων τόσο στην πόλη μας που είναι και η έδρα μας αλλά και αλλού. Με την συνεργασία Πανεπιστημίων όπως των Παν.Αιγαίου, Παν.Πειραιώς, ΕΑΠ , ΕΜΠ και με την συνεχή  στήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είχαμε την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε αυτό που αποτελεί σκοπό και λόγο ύπαρξης του συλλόγου μας. Την υιοθέτηση των τεχνολογιών του διαδικτύου σε πολλούς τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου μας ως μοχλού ανάπτυξης σε μια Ελλάδα που νοσεί ποικιλοτρόπως.

Στο πλαίσιο αυτό είναι συνεχείς οι παρεμβάσεις μας στο κομμάτι της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης γιατί πιστεύουμε ότι μέσω αυτής μπορεί να υλοποιηθεί ένας ουσιαστικός μετασχηματισμός των σχέσεων της δημόσιας διοίκησης με τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και το ανθρώπινο δυναμικό της.

Ως μέρος της γειτονιάς μας λοιπόν απευθυνθήκαμε και καλέσαμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις για να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα στον χώρο. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω δυστυχώς.  Όπως γράφει και η Παλαιά Διαθήκη «Ο οκνηρός νομίζει εαυτόν σοφώτερον παρά επτά σοφούς γνωμοδότας.» .

Μια ευχάριστη έκπληξη όμως για εμάς ήταν όταν μας κάλεσε ο Βασίλης Θώδας και η παράταξη του ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ζητώντας να τον συνδράμουμε ώστε να τηρήσει αρχείο φίλων και μελών της παράταξης του σε πρόσφατη δημόσια εκδήλωση που πραγματοποίησε.  Έμπρακτος σεβασμός στον νόμο αλλά και στον πολίτη που τα δεδομένα του μην ξεχνούμε ότι αποτελούν ιδιοκτησία του .

Φυσικά και το κάναμε όπως θα το κάναμε για κάθε παράταξη που θα μας το ζητούσε. Στο πλαίσιο αυτό θα απευθύνουμε σύντομα δημόσιο κάλεσμα για δημόσια συζήτηση σχετικά με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Όσοι πιστοί ας προσέλθουν.

Σκοπός δεν μπορεί παρά να είναι ένας στην πόλη του Ζωγράφου. Μια δημοτική διοίκηση που να είναι στοχοπροσηλωμένη στους πολίτες της και όχι στην εξυπηρέτηση – διαιώνιση ενός αναποτελεσματικού δημοτικού μηχανισμού του οποίου η ανεπάρκεια είναι ορατή δια γυμνός οφθαλμού στην πόλη.

Το αύριο όμως πάντα αντικαθιστά το χθές και το σήμερα. Αυτή είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων και είναι πάντα αυτοδιευθετούμενη. Αιτήματα των καιρών όπως η μείωση της γραφειοκρατίας , η διαφάνεια, η βελτιωμένη ποιότητα  πληροφόρησης και εξυπηρέτησης του πολίτη καθώς και η μείωση του κόστους λειτουργίας του του δήμου μόνο μέσω της  χρήση των Τεχνολογιών των Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) μπορεί να επιτευχθεί. Από ανθρώπους που ξέρουν αλλά κυρίως από ανθρώπους που θέλουν.

 

RELATED ARTICLES