Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΕθελοντική δράση καθαρισμού από την Πρεσβεία της Ουκρανίας και τον Δήμο Ζωγράφου

Εθελοντική δράση καθαρισμού από την Πρεσβεία της Ουκρανίας και τον Δήμο Ζωγράφου

Εθελοντική δράση για τον καθαρισμό του Πάρκου Γουδή, διοργανώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από την Πρεσβεία της Ουκρανίας και τον Δήμο Ζωγράφου ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρισμού, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου.
Η εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολύχρονης σχέσης που συνδέει τον Δήμο Ζωγράφου με το Δήμο Σαρτανά Μαριούπολης, στην Ουκρανία, με έντονο το ελληνικό στοιχείο και με τον οποίο η αδελφοποίηση έγινε το 1999.
Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας  μαζί με τον πρέσβη της Ουκρανίας Sergii Shutenko και αντιπροσωπεία Ουκρανών εθελοντών καθάρισαν χώρους του πάρκου.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επίσκεψή σας . Άλλωστε, σήμερα γιορτάζει και η αδελφοποιημένη πόλη μας, Σαρτανά», δήλωσε ο Δήμαρχος Ζωγράφου.
«Είμαστε στη σωστή πόλη, τη σωστή ημέρα, δίνουμε μεγάλη σημασία στη σχέση μας με τον Δήμο Ζωγράφου, όπως και συνολικά στη σχέση μας με την Ελλάδα», τόνισε από την πλευρά του ο Ουκρανός πρέσβης.
«Ο Δήμος Ζωγράφου θα συνεχίσει να στηρίζει και να ενισχύει τη σχέση των δυο πόλεων μας, διατηρώντας την ιστορική μνήμη και παράδοση που συνδέει τις δυο χώρες, λόγω και των καθοριστικών για την Ελληνική Επανάσταση γεγονότων που διαδραματίστηκαν στη χώρα σας» σημείωσε ο κ. Θώδας απευθυνόμενος στον κ. Shutenko.
Στη δράση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιάννης Βρούτσης, ο Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών, Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων Λάμπρος Καλαρρύτης καθώς επίσης και δεκάδες εθελοντές ουκρανικής καταγωγής που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

RELATED ARTICLES