Ζωγραφοπόντικας Σεπτεμβρίου 2017 — Φθινοπωρινός & σε οίστρο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Για άλλη μία φορά ο Αθλητισμός δεν είχε την δέουσα προσοχή από την Διοίκηση και το ΝΠΔΔ.

Το γήπεδο του Λαμπράκη δεν τα κατάφερε να είναι έτοιμο στην ώρα του.

 Οι πληροφορίες θέλουν να μπορεί να γίνει χρήση του τόσο από της ποδοσφαιρικές ομάδες όσο και από τους συλλόγους του στίβου μετά της 10 Οκτώβρη.

Ενώ οι εργασίες του θα έπρεπε να τελειώσουν τέλους Ιουλίου προκειμένου τα αθλητικά σωματεία να ξεκινήσουν στην ώρα τους της προπονητικές υποχρεώσεις , εντούτοις για άλλη μία φορά “ διαπλεκόμενα  συμφέροντα  και το «βαθύ παρακράτος της δεξιάς»” δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση του έργου στην ώρα του.

Και φυσικά η λέξη ευθιξία δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο. Για απόδοση  ευθυνών δεν γίνεται καν λόγος.

   Το ίδιο πρόβλημα θα δημιουργηθεί και στης αθλητικές εγκαταστάσεις του Πέτρουλα όπου υπήρξε «αστοχία» στον διαγωνισμό και αναβλήθηκε και όταν θα καρποφορήσει ο νέος διαγωνισμός για την ανακατασκευή του θα είναι εν μέσου αγωνιστικής και προπονητικής περιόδου.

Πολύ εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για τα προβλήματα στης αθλητικές εγκαταστάσεις στον Αντιπρόεδρο του ΝΠΔΔ διότι θεωρούν  αν και άνθρωπος του αθλητισμού δεν πιέζει προκειμένου τα έργα να γίνονται στην ώρα τους. Μάλιστα αναρωτιούνται αν τελικά είναι πραγματικά αντιπρόεδρος και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού ή απλά ……………

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Αλλαγή σκυτάλης στην καλλιτεχνική διεύθυνση του δημοτικού ωδείου. Στην θέση της Κας Θεωδορίδου που παραιτήθηκε θα βρίσκετε πλέον ο συνθέτης Στάθης Ουλκέρογλου.

 

Η Κα Σόνια Θεωδορίδου συνεχίζει να προσφέρει μαζί με τον σύζυγό της  μέσα από το ΚΑΛΛΙΣΤΩ – ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ στην οδό Μπισκίνη.

 

ΑΠΟΡΙΑ

Το δημοτικό ωδείο θα μεταφερθεί ή όχι τελικά στην Βίλα Ζωγράφου ?

Το ρωτάμε επειδή είχατε δεσμευτεί ότι από Σεπτέμβρη το δημοτικό ωδείο θα λειτουργήσει στον χώρο της Βίλας Ζωγράφου και ο χώρος που θα απελευθερωνόταν στο πάρκο Γουδή θα φιλοξενούσε παιδικό σταθμό.

Πήρε πιστοποιητικό καταλληλότητας ο συγκεκριμένος χώρος για λειτουργία ωδείου  από το Υπουργείο Πολιτισμού ?

Το ρωτάμε διότι δεν υπάρχει για εσάς εχθρική Κυβέρνηση που να το κολλήσει το θέμα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι στην  Βίλα  Ζωγράφου θέλετε να στεγάσετε το ωδείο μόνο στον 1ο όροφο  ενώ το ισόγειο θέλετε να το εκχωρήσετε σε κάποιο πολιτιστικό σύλλογο ? (βλέπεις σιγά-σιγά μπαίνουμε στην τελική ευθεία για της δημοτικές εκλογές)

 

ΑΠΟΡΙΑ 2

Μπορεί να λειτουργήσει στον ίδιο χώρο ωδείο και άλλη πολιτιστική δραστηριότητα ?  Δεν ρωτάμε για κανόνες αν υπάρχουν. Αυτούς πες ότι τους έχετε γραμμένους.

Ρωτάμε αν είναι λειτουργικό σε ένα χώρο όπου θα πρέπει να υπάρχει μία κάποια ησυχία,  μία κάποια ασφάλεια κλπ.

Απλά ρωτάμε !!!

 

ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΝΕΑ

Ο Ζωγραφοπόντικας καλωσορίζει το 1ο παραταξιακό έντυπο που κυκλοφόρησε στην Πόλη μας.

 Οσονούπω περιμένουμε το 2ο και πολύ σύντομα και το παραταξιακό της Διοίκησης.

Εκτός από της δεξιές  συνιστώσες και  παρατάξεις που σφάζονται για το ποιος έχει το χρίσμα (αν και τώρα τελευταία δεν τολμάει κανένας να το πει μετά  από αυτό που έπαθε ο Τραγάκης)  μεγάλο σφαγείο γίνεται και στο χώρο του κέντρου (ΠΑΣΟΚ και λοιποί).

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες ανάλογα με τον ποιος θα γίνει αρχηγός στη ΔΗΣΥ.

Αν βγει η Φώφη πρόεδρος υπάρχουν κανα δύο υποψήφιοι που πιστεύουν ότι θα πάρουν την υποστήριξη ώστε να ηγηθούν τον συγκεκριμένο χώρο στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Αν πάλι δεν βγει η Φώφη, τότε είναι που θα έχουμε γιορτές.

 Ας μην ξεχνάμε ότι σύντομα να ιδρυθεί και τοπική οργάνωση ΔΗΣΥ στην Πόλη μας όπου θα παίξει και αυτή το ρόλο της.

Γεγονός πάντως είναι ότι ο πρώην Δήμαρχος Καλλίρης ξεκίνησε την αντιπολιτευτική του αντεπίθεση  (από το Facebook προς το παρόν) προκειμένου  πρώτον να συσπειρώσει δίπλα του τους  υποστηρικτές του και δεύτερον να πάρει απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους υποψηφίους του ιδίου χώρου. (Τώρα θα πει κάποιος ότι προεκλογικό αγώνα από το Facebook μόνο ο Τζίμερος το έκανε)

Έστω και με αυτή την τακτική  η αλήθεια είναι ότι θα αναγκάσει του υπόλοιπους υποψηφίους του ευρύτερου κέντρου  να «εκτεθούν» και να δηλώσουν από τώρα της προθέσεις τους  διότι σε διαφορετική περίπτωση θα φανούνε δεύτερη ή ακόμη-ακόμη και ως διασπαστές του χώρου.

Στο στρατόπεδο τώρα της Καφατζάκη έχει ακόμη λίγη λιακάδα. Προς το παρόν φυσικά. Κάποιες απουσίες από τα δημοτικά συμβούλια προμηνύουν για προεκλογικό μπουρίνι. Τώρα αν έχουμε και καμία παραίτηση ή ανεξαρτητοποίηση λίαν συντόμως  δεν θα χαλάσει και πολύ την συνοχή της ομάδας.

Αυτό που υποθέτουμε ότι  ίσως  φοβάται περισσότερο η Δημαρχίνα καθώς μπαίνουμε σε προεκλογικό κλίμα είναι μην υπάρξουν τίποτα περίεργες αναθέσεις έργων ή κατατμήσεις   έργων (και άντε να έχει δώσει το οκ έχει καλώς).

 Μην είναι σε άγνοιά της και να πρέπει να τα μπαλώσει χωρίς όφελος.

 

ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ

 

Κάποια στιγμή θα πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά το ζήτημα της αφαίρεσης του κομπινεζόν από την γκαρνταρόμπα των γυναικών, πράγμα που είχε ως συνέπεια την επιτάχυνση μιας διαδικασίας που θα πρέπει να διακρίνεται για την βραδύτητά της.