Ζωγραφοπόντικας Οκτωβρίου 2017

  ΣΦΗΝΑΚΙ 1

Παρακαλούνται οι ταβερνιάρηδες και μαγαζάτορες της Πόλης μας όταν θα κάνουν στα μαγαζιά τους χοροεσπερίδες ή παραταξιακά γλέντια να σερβίρουν τα κρασιά στην κατάλληλη θερμοκρασία (κόκκινο στους 17Ο -18Ο C & το λευκό  9Ο-10ΟC) διότι διαφορετικά θα υποστούν της κυρώσεις της αγοράς (κανονάκι στα 1.000€ περίπου).

Τέρμα στην ασυδοσία του κάθε ερασιτέχνη επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης που δεν σέβεται το Savoir Vivre.

Οι παρατάξεις και ο επικεφαλής τους δικαιούνται  κρασί  στην κατάλληλη θερμοκρασία  σερβιρισμένο.

 

  ΣΦΗΝΑΚΙ 2

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ της προάλλες kallitheapress.gr   ότι στην Δήμο Καλλιθέας έγινε έλεγχος του Υπουργείου Οικονομικών στο ΝΠΔΔ (ΟΠΑΑ Γιάννης Γάλλος) και διαπίστωσε κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση για συνεχόμενες   ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ και αφορούσαν Απευθείας συνεχόμενες Αναθέσεις σε υπηρεσίες φύλαξης και  απευθείας συνεχόμενες αναθέσεις για συντήρηση κολυμβητηρίου.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

« Ο έλεγχος διαπίστωσε ότι οι Δαπάνες πραγματοποιήθηκαν χωρίς την επαρκή κινητοποίηση του ανταγωνισμού, χωρίς να υπάρχει ανωτέρα βία απορρέουσα από απρόοπτα περιστατικά.

Αποφάσισε ότι πρέπει:

Να επιβληθεί κατ’ αποκοπή δημοσιονομική διόρθωση (πρόστιμο) στον φορέα ποσού ύψους 55.359,58 ευρώ που αντιστοιχεί στο 25% της συνολικής δαπάνης ».

Ελπίζω και πιστεύω ότι τέτοιου είδους φαινόμενα ΔΕΝ υπάρχουν ούτε θα υπάρξουν στην Πόλη μας.

Διότι εκτός από πρόστιμο (που στο τέλος-τέλος οι δημότες θα το πληρώσουν πάλι) μπορεί να υπάρξουν και ποινικές συνέπειες (απιστία σε βάρος του Δημοσίου για παράδειγμα).

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΦΗΝΑΚΙΑ

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της Πόλης μας με το σενάριο αλλαγής του τρόπου εκλογής στης ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Υπάρχει λοιπόν ένα σενάριο που λέει ότι ίσως στης ερχόμενες δημοτικές εκλογές ο τρόπος εκλογής Δημάρχου θα είναι ΑΠΛΗ ΠΛΕΟΨΗΦΙΑ για Δήμαρχο και ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ για της δημοτικές παρατάξεις  (εκλογικό σύστημα Κύπρου).

Οπότε λοιπόν όπως είναι φυσικό κανείς από τους εν δυνάμει υποψηφίους Δημάρχους δεν ξέρει τι να κάνει διότι δεν ξέρει το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει.

 Αν λοιπόν ισχύσει η απλή πλειοψηφία για τους Δημάρχους, υπάρχουν πάρα πολλοί που πιστεύουν ότι η εικόνα τους και η δημοφιλία   τους θα τους δώσει το αξίωμα. Υπάρχουν φυσικά και αυτοί που δεν θέλουν τον νέο τρόπο εκλογής διότι η πολιτική τους καριέρα θα έχει μικρή διάρκεια.

 

ΠΑΣΟΚΟυτσομπολιά

Πυρ και μανία είναι μεγάλη μερίδα των Πασόκων της Πόλης μας με την Γραμματέα  της Τ.Ο. .

Αιτία είναι η μη ενημέρωση και πρόσκλησή τους στο σουαρέ που έγινε στην Αρχιτεκτονική με προσκεκλημένο και ομιλητή  τον πρώην Δήμαρχο Καλλιθέας και γραμματέα οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ  Ασκούνη προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα της Φώφης.

Αποτέλεσμα φυσικά αυτού της «παράληψης»  ήταν το συγκεκριμένο σουαρέ να έχει ελάχιστο κόσμο.

Οι κακιές γλώσσες φυσικά λένε ότι αυτό έγινε από την Γραμματέα   προκειμένου ο «μέντοράς» της  να έχει το μονοπώλιο της συγκεκριμένης ομιλίας προκειμένου να το «πουλήσει» στην Χαρ. Τρικούπη και στην Φώφη.

Ανασυντάχθηκε λοιπόν το άλλο ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τον  Κεγκέρογλου προκειμένου να δώσει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

—- Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό —