Ζωγραφοπόντικας Μαρτίου 2017

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που έγινε στην Πόλη μας τον Μάρτιο ήταν η απελευθέρωση της Βίλας Ζωγράφου από τους καταληψίες και η απόδοσή της στην Διοίκηση του Δήμου.

Ένα μεγάλο μπράβο στην Διοίκηση που πήρε το πολιτικό  ρίσκο να προβεί σε αυτή την κίνηση έστω και αν  άργησε κατά δύο χρόνια.

Φυσικά δεν μπορούμε να αντισταθούμε στο πειρασμό και να μην σχολιάσουμε ότι η Βίλα “απελευθερώθηκε”  από Διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ με την βοήθεια των ΜΑΤ.

Για όσους δεν έχουν  κοντή μνήμη  θα θυμούνται πολύ καλά ότι οι Συριζέοι Διοικούντες αυτής  της Πόλης στο άκουσμα της πρότασης « ΜΑΤ στη Βίλα Ζωγράφου» έλεγαν απεταξάμεν.

 Επίσης να θυμηθούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να καταργήσει τα ΜΑΤ, τα χημικά,  της χειροβομβίδες κρότου – λάμψεις , κάτι που γευτήκαμε το βράδυ της 13ης Μαρτίου στην Πόλη μας.

 Τελικά τα έφερε ο χρόνος να  και η Τίνα να έχει τα «οφέλη» της από  τους «κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς»  που τόσο απεχθανόταν ιδεολογικά.

ΑΠΟΡΙΑ

Αν η χρησιμοποίηση των ΜΑΤ για την Βίλα Ζωγράφου γινόταν από την Διοίκηση Καλλίρη ποια θα ήταν η στάση της Δημαρχίνας μας ?

Θα συναινούσε ή θα ήταν στην κορυφή της πορείας που έγινε το συγκεκριμένο βράδυ με πλακάτ στα χέρια «ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΛΑ»  ?

===============================================================================

 

 

Τον Μάρτιο επίσης έγιναν δημαιρεσίες τόσο για το Προεδρείο του Δημοτικού συμβουλίου όσο και για τις αντιδημαρχίες .

Στο προεδρείο τόσο ο Κλαδευτήρας όσο και ο Κρανιώτης  ξαναεκλέχτηκαν αντίστοιχα Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος (και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία).

Η έκπληξη έγινε για την θέση του Γραμματέα του Δημοτικού συμβουλίου. Η Μαρία Βαρσαμιδάκη περίμενε και αυτή ότι θα ξαναεκλεγεί μόνο που λογάριασε χωρίς την Τασία.

Η Τασία Μπότου αυτοπροτάθηκε  και κέρδισε κατά κράτος  στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε. Η Μαρία ψηφίστηκε μόνο από την παράταξή της.

 Όλοι η υπόλοιπη αντιπολίτευση που έλαβε μέρος στην ψηφοφορία ψήφισε Τασία (Παράταξη Πέττα, Άγης, Μετικαρίδης, Βούρτσης και φυσικά Τασία).

Και αφού το αποτέλεσμα ήταν 7-3 υπέρ της Τασίας  ξεκίνησαν οι διάφορες θεωρίες συνομωσίας από το στρατόπεδο του Καλλίρη.

Η μία θεωρία έλεγε ότι η Δεξιά συνωμότησε για να σταματήσει την δυναμική που έχει η παράταξη του Καλλίρη. Μόνο που η δεξιά στην συγκεκριμένη ψηφοφορία ΔΕΝ έλαβε μέρος.

Η άλλη θεωρία έλεγε ότι έπεσε δάκτυλος της Δημαρχίνας λόγω χρωστούμενων …

Ο Ζωγραφοπόντικας δεν πιστεύει αυτή τη θεωρία μιας και μεγαλοβδόμαδα μαζί πηγαίνανε στις εκκλησίες για κατάνυξη και προσευχή.

Υπάρχει ίσως όπως λένε πολλοί συνδημότες μας και το πιο προφανές.

 Η Μαρία έχει τόσες  πολλές πολιτικές αντιπάθειες που δεν την στήριξαν ούτε οι πρώην  συνάδελφοί της επί Δημαρχίας Καλλίρη  (Παπακωνσταντίνου και Γρίβας).

Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί  που μας στέλνουν μηνύματα  και μας λένε ότι ίσως η Μαρία είναι πλέον τόσο τοξική που πιο πολύ ζημιά κάνει στον Κώστα και στην παράταξη παρά τον ωφελεί. Αν και εμείς δεν συμφωνούμε με αυτή την άποψη.

Λένε μάλιστα οι ίδιοι ότι στην επανίδρυση και η ανασύνταξη  της παράταξης (που πολύ έντεχνα ομολογούμε ότι κάνει ο Κώστας)  ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί και την περίπτωση να κάνει κάποιες τομές και να συνεχίσει το ταξίδι χωρίς τοξικά βαρίδια.

ΑΠΟΡΙΑ

Γιατί αγαπητή Μαρία έκανες  ένσταση κατά της διαδικασίας και κουβάλησες  Κυριακάτικα όλο το δημοτικό συμβούλιο και τελικά ΔΕΝ έβαλες ξανά υποψηφιότητα.

Αληθεύει ότι προσδοκούσες (λόγω Κυριακής πρωίας) να μην ξυπνήσει όλη  η αντιπολίτευση ?

=============================================================================

 

Με την ίδια ομάδα (Αντιδημάρχους) θα συνεχίζει η Δημαρχίνα μας για το υπόλοιπο της θητείας της  να διοικεί αυτή την Πόλη.

 Η μόνη αλλαγή που έγινε είναι στην θέση του Προέδρου του ΝΠΔΔ όπου στην θέση του Καντιώτη θα είναι πλέον η Στρακαντούνα  (τελικά τα γαμοσταυρίδια, τα «άντε γ@μ

@σου» και τα μούτρα επί 1 χρόνο έδωσαν αποτέλεσμα) – αν και μεταξύ μας την δικαιούταν την θέση αυτή με το καλημέρα της νέας διοίκησης  διότι άλλο να είσαι Νο2 σε σταυρούς στις εκλογές  και άλλο Νο16.

Προσθήκη έγινε μόνο μιας επιπλέον θέσης Αντιδημάρχου με νέο αίμα από την παράταξη στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής (αριστερή ευαισθησία κλπ).

Και επειδή πολλοί μας ρωτούν γιατί δεν έγιναν περισσότερες  αλλαγές στα πρόσωπα των αντιδημάρχων, απαντούμε πως μόνο πιθανές απαντήσεις έχουμε.

  1. Το αριστερό σλόγκαν ότι όλοι οι σύντροφοι είναι ίσοι και δικαιούνται ίσες ευκαιρίες το ξεχάσανε στα καφέ του Κολωνακίου και στα ψώνια της Σκουφά.
  2. Οι ψήφο-συλλέκτες της παράταξης πρέπει να είναι σε εγρήγορση και πήραν υποσχετική για την επόμενη θητεία. Αν πάρουν από τώρα θέση θα εφησυχάσουν και ποιος θα κάνει το 2019 τον προεκλογικό αγώνα.

Αν και η Δημαρχίνα πρότεινε σε όλους τους δημοτικούς της συμβούλους της παράταξής της να αναλάβουν θέση ευθύνης και διοίκησης , αυτοί αρνήθηκαν ευγενικά διότι αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν την ευφυΐα και το σθένος να αναλάβουν τέτοιες θέσης.  Στο τέλος-τέλος μια χαρά τα πήγαν οι αντιδήμαρχοι μέχρι στιγμής.—, και πράσινο έχουμε (με λίγο γκρίζες αποχρώσεις) , και τα τεχνικά έργα γίνονται στην ώρα τους , και οι μικροεπισκευές γίνονται νύχτα πολλές φορές προκειμένου να μην ταραχτεί η ζωή της Πόλης, και οι προμήθειες αναλωσίμων γίνονται στην ώρα τους χωρίς μάλιστα φωτογραφικές διατάξεις (το ατυχές γεγονός με την καθυστέρηση παραλαβής των ΜΑΠ στην καθαριότητα ήταν προβοκάτσια της Δεξιάς) , και παιδικούς σταθμούς με πλήρες προσωπικό έχουμε, και πολλά άλλα. Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις.

Οπότε καλά έκανε η Δημαρχίνα μας.

Και καθαριότητα έχουμε πλέον στην Πόλη μας σε λίγο καιρό θα υπάρχει πινακίδα στην είσοδο της Πόλης μας όπου οι επισκέπτες θα πρέπει να βγάζουν τα παπούτσια τους για να εισέρχονται