Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΖωγραφοπόντικας Ιανουαρίου 2018

Ζωγραφοπόντικας Ιανουαρίου 2018

Ζωγραφοπόντικας Ιανουαρίου 2018

Χωρίς αμφιβολία οι εκδηλώσεις του Μπίτσικα στους παλαιούς Ζωγραφιώτες είναι οι πιο δημοφιλής για 3 λόγους. Πρώτον μαζεύει την τοπική δημοτική αφρόκρεμα της Πόλης μας, δεύτερον τα εδέσματά του και τα κρασιά του είναι σερβιρισμένα με τους κανόνες τους savor verve και τρίτων οι ομιλητές δια του μικροφώνου  δίνουν μία πικάντικη γεύση στην εκδήλωση.

Φέτος λοιπόν  αναβίωσε η παλαιά αγάπη Βενεδίκτου –  Καζάκου.

Ο Βενέδικτος εξήρε την Καφατσάκη για την δημιουργία του πάρκου σκύλων μέσα στην Βίλα Παυλίνα (είναι κάτι που το είχε ζητήσει από της προηγούμενες Δημοτικές αρχές όπως είπε αλλά ποτέ δεν έγινε)  και επίσης εξήρε τον φιλανθρωπικό έργο των Παλαιών Ζωγραφιωτών.

Ο Καζάκος δια μικροφώνου και αυτός, εξέφρασε την ένστασή του και την απορία του γιατί ο συγκεκριμένος ιερέας συνεχίζει και ασχολείται με τα τοπικά δημοτικά θέματα.

Οι παλαιές αγάπες δεν ξεχνιούνται εύκολα !!!

 

 

 

 

Έγινε προ ημερών η πρώτη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής στο Δημαρχείο Ζωγράφου  για  την  προστασία των συμπολιτών μας σε θέματα σχετικά  με τους πλειστηριασμούς – μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ως γνωστών και παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως καμία πρώτη κατοικία δεν πρόκειται να βγει στο σφυρί και ότι για όλες υπάρχει προστασία, η αλήθεια είναι πως ο νόμος Κατσέλη – Σταθάκη  προστατεύει την πρώτη κατοικία υπό την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης έχει υπαχθεί σε αυτόν και έχει δεχθεί την εκποίηση κάθε άλλου περιουσιακού του στοιχείου.

Με άλλα λόγια, ο νόμος αφορά δανειολήπτες που ζουν στα όρια της φτώχειας και οι οποίοι υπό το βάρος των χρεών τους προς τις τράπεζες δέχονται να χάσουν όποιο περιουσιακό στοιχείο έχουν για να προστατεύσουν κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις το σπίτι όπου διαμένουν.

 Καθεστώς το οποίο δεν έχει καμία σχέση με όσα προεκλογικά και μετεκλογικά υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  περί γενικευμένης προστασίας της πρώτης κατοικία και για κούρεμα χρεών. Μάλιστα από 1/1/2019 παύει πλέον να ισχύει και αυτός ο συγκεκριμένος νόμος Κατσέλη- Σταθάκη .

Στην συνεδρίαση λοιπόν έδωσαν το παρόν φορείς, δημότες και δημοτικοί σύμβουλοι της Πόλης μας προκειμένου να κάνουν προτάσεις στην διοίκηση ώστε να εξευρεθούν τρόποι βοήθειας στους συνδημότες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το στεγαστικό τους δάνειο.

Η Διοίκηση ενημέρωσε την εν λόγω επιτροπή  ότι στην πλατεία Γαρδένια και κάτω από το CAFÉ AVEC4 θα δημιουργηθεί ένα κέντρο ενημέρωσης πολιτών ως προς το αν έχουνε της απαραίτητες προϋπόθεσης και αν   μπορούνε να υπαχθούνε στο νόμο Σταθάκη (η εξέλιξη του νόμου Κατσέλη).

Από την συζήτηση αυτό που προέκυψε  είναι ότι ο Δήμος  Ζωγράφου τη μόνη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα. Ούτε νομική βοήθεια μπορεί να προσφέρει ούτε φυσικά οικονομική.

Άρα λοιπόν προς τι αυτή η πρωτοβουλία ? για να καθησυχάσετε την αριστερή σας συνείδηση ?

Είναι τουλάχιστον σουρεαλιστικό να βλέπεις «τοπικούς δημοτικούς αγωνιστές» του κανένα σπίτι σε χέρια Τραπεζίτη, κάτω τα χέρια από την λαϊκή κατοικία, έξω η Τρόικα από την Ελλάδα και διάφορα άλλα τσιτάτα επαναστατικά μοτό, τώρα να έχουνε μονίμως πονόλαιμο.

Είναι τουλάχιστον σουρεαλιστικό να βλέπεις εργατοπατέρες και εργοτομητέρες οι οποίοι πριν λίγο καιρό σήκωναν τα λάβαρα της αριστερής επανάστασης στην Πόλη μας, σκίζανε σκελέες και κατωσέντονα υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας, τώρα (αφού φυσικά βολέψανε τον κώλο  τους) απλά να μοιράζουνε συμπόνια και χαρτομάντιλα στους συνδημότες μας (και ψηφοφόρους τους) ψελλίζοντας «εγώ θέλω να βοηθήσω , αλλά οι κακοί οι ξένοι δεν με αφήνουν».

ΥΓ

Θυμάμαι την μοναδική αγαπημένη μου Συριζαία να εκδηλώνει δημόσια την λατρεία της για τον ΣΥΡΙΖΑ και την εξαγγελία για την οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας.

Θέλω να την βρω, να της κάνω πατ – πατ στην πλατούλα, να της δώσω ένα φιλί στο μάγουλο και, στη συνέχεια, μία δυνατή στο κεφάλι με μαντεμένιο τηγάνι.

 

 

 

Μία πολύ ενδιαφέρουσα φυλή του facebook στην Πόλη μας είναι οι υπερπολιτικοποιημένοι.

Συνήθως, πρόκειται για άτομα που πριν την κρίση μιλούσαν μόνο για το μέγεθος του πουλιού και του πούρου τους, την μάρκα του αυτοκινήτου, την ποδοσφαιρική ομάδα και τον κώλο της γραμματέας του φίλου τους.

Με την κρίση ανακάλυψαν ένα νέο πεδίο δόξης λαμπρό και τα social media  τους έδωσαν την ευκαιρία να διευρύνουν το κοινό τους.

Συνήθως λένε μαλακίες χοντρές που δεν αντέχουν στη βάσανο της λογικής. Επιμένουν, έχουν πάντα υψωμένο το δείκτη της δεξιάς και επιπλήττουν.

Είναι φορείς κάθε παρανοϊκής συνομωσιολογικής μπούρδας με ιδιαίτερη αγάπη στους νεοσυντηρητικούς εμετούς που μας έρχονται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Περιφέρονται σχολιάζοντας αλλαχού αλλά γράφουν και αναρτήσεις, για τις οποίες οι ψυχίατροι θα πλήρωναν πολλά ώστε να έχουν στη διάθεσή τους μία ώρα με τον συγγραφέα τους.

 Παρεμπιπτόντως, αναφέρονται συνεχώς στο περί του εαυτού του μεγαλείου ως αναλυτές και στοχαστές, ενώ δεν παραλείπουν να στήσουν άγαλμα στον εαυτό τους και να περιφέρονται γύρω θαυμάζοντάς το.

 

 

Κατά τα λοιπά δημοτικά παραταξιακά backstage δεν έχουμε μιάς και η παραταξιακές βασιλόπιτες δεν έχουνε ξεκινήσει ακόμη. Μην ξεχνάμε ότι οι φετινές βασιλόπιτες θα έχουν και την έννοια της επιδείξεις δύναμης ενόψει συμμαχιών, προξενιών, συνεργασιών κλπ.

RELATED ARTICLES