Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΖωγραφοπόντικας Φεβρουαρίου 2018

Ζωγραφοπόντικας Φεβρουαρίου 2018

Αγαπημένος μήνας ο Φλεβάρης για τον Ζωγραφοπόντικα. Ανοίγει το Τριώδιο, γίνονται οι παραταξιακές Βασιλόπιτες  και δίνονται ωραίες συνεντεύξεις στον τοπικό τύπο.

Βασιλόπιτα Μετικαρίδη

Με πολύ κόσμο και με διαπαραταξιακή απόχρωση.  Εκτός από της δεξιές συνιστώσες (για να χρησιμοποιήσω και λίγο αριστερό λεξιλόγιο) και πασοκο-καλλιρικές συνιστώσες , την εκδήλωση τίμησαν και η dream team της Διοίκησης του Δήμου μας (Καφατζάκη, Κλαδευτήρας, Σταματάκης ) καθώς και κανα δυό-τρείς από την δεύτερη ομάδα.

Αν κάποιοι απορούνε πως υπήρξε αυτή η διαπαραταξιακή πολυχρωμία στην πίτα του οι πιθανές απαντήσεις είναι :

  • Όποιος θα έβρισκε το φλουρί θα κέρδιζε 3ήμερο ταξίδι στα νησιά Γκαλαπάγκος.
  • Ενόψει αναλογικότερου εκλογικού νόμου στης ερχόμενες δημοτικές εκλογές , πήγαν να «πιάσουν πόρτα για των χειμώνα» – ως γνωστόν ο Τεό μπορεί να συνεργαστεί με όλους εκτός του Αγγελόπουλου.

Συνέντευξη Καλλίρη

Ευχάριστη έκπληξη ότι  ο πρώην Δήμαρχος δηλώνει στην συνέντευξή του ότι θα είναι παρών και στις ερχόμενες  δημοτικές εκλογές.

Ευκαιρία λοιπόν να δει αν για την ήττα του το 2014 φταίγανε οι «οι εκβιαστές, οι αποστάτες, οι προδότες, τα πουλημένα τομάρια, κλπ »  ή αν ο ίδιος δεν τραβάει και είναι κουτσό άλογο.

Από την συνέντευξή του εντοπίσαμε τα παρακάτω πολύ ενδιαφέροντα  σημεία :

 

Σημείο 1

Είναι υπέρ της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε ο Δήμαρχος να μην εκβιάζεται έναντι ανταλλαγμάτων από πρόσωπα ενός κομματικού μηχανισμού (το πιάσαμε το υπονοούμενο).

   ΑΠΟΡΙΑ

Δηλαδή όλοι οι σημερινοί Δήμαρχοι στην Ελλάδα είναι  λίγο-πολύ εκβιαζόμενοι από κομματικούς μηχανισμούς (μιας και δεν εκλέχθηκαν με απλή αναλογική)  ?

Απλά ρωτάμε !!!

 

 Σημείο 2

Κατά την άποψη του πρώην Δημάρχου, τα τρία κυριότερα προβλήματα της Πόλης μας σήμερα είναι (Καθαριότητα- Καθαριότητα – Καθαριότητα).

ΑΠΟΡΙΑ

Δηλαδή  επί δικιάς του θητείας η πόλη μοσχοβόλαγε λεβάντα και οι κάδοι απορριμμάτων χλωρίνη  ?

Το ρωτάμε επειδή εκείνη την περίοδο ο Ζωγραφοπόντικας είχε πρόβλημα με το ιγμόρειό του και δεν αντιλαμβανόταν  καλά της μυρουδιές στην Πόλη.

   Σημείο 3

Δήλωσε ότι απουσίαζε  από την συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού επειδή απουσίαζε και η επιτροπή Διαβούλευσης, αλλά και οι δημότες που απουσιάζουν από τόσο σοβαρές συνεδριάσεις.

ΑΓΑΠΗΤΕ Κύριε Καλλίρη, οι συνδημότες μας το 2014 σας ψήφισαν προκειμένου να τους εκπροσωπείτε στο δημοτικό συμβούλιο.

Ακόμη και αν είστε ο μοναδικός που μειοψηφείτε στα θέματα προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο  οφείλετε να τιμάτε την εμπιστοσύνη και την τιμή που σας επέδειξαν μερίδα των συνδημοτών μας.

Ακόμη και αν δεν σας αρέσουν οι απαντήσεις της Διοίκησης, εσείς οφείλετε να είστε  παρών σε όλα τα δημοτικά συμβούλια.

 

ΣΥΡΙΖΟ-κουτσομπολιά

   Οι κακιές γλώσσες λένε ότι εδώ και λίγο καιρό η Βασούλα έχει υποβάλει την παραίτησή της στον πρόεδρο αλλά δεν γίνεται αποδεκτή  (ο πρόεδρος μάλιστα την κλείδωσε στο τρίτο συρτάρι του γραφείου του) διότι ο επιλαχόν που θα πάρει την θέση της είναι Ταλιμπάν και δεν τον θέλουν ούτε ζωγραφιστό στην δημοτική ομάδα.

 

 

 

Εν αναμονή του νέου εκλογικού συστήματος που θα γίνουν οι επόμενες δημοτικές εκλογές  γίνονται πλέον ζυμώσεις. Κανείς δεν θέλει να δεσμευτεί  με κανέναν, και κανείς δεν τάζει σε κανέναν.

RELATED ARTICLES