Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΖωγραφοπόντικας Αυγούστου 2017

Ζωγραφοπόντικας Αυγούστου 2017

Ο Ζωγραφοπόντικας επέστρεψε και αυτός από της καλοκαιρινές διακοπές μαυρισμένος και ανανεωμένος. Η Πόλη μας και ειδικά το Δημαρχείο μας είχε έναν καυτό Ιούλιο με της επισκέψεις του Ρουβίκωνα που έγιναν τόσο στο γραφείο της Δημάρχου όσο και στους βανδαλισμούς που έγιναν στην είσοδο του Δημαρχείου. Ευτυχώς που μεσολάβησε ο Αύγουστος και οι καλοκαιρινές διακοπές προκειμένου να αποφορτιστεί λιγάκι το κλίμα.

 Από κει και πέρα ξεκινάει η νέα σεζόν για τα σχολεία, της ομάδες αλλά και για της δημοτικές παρατάξεις. Οι ζυμώσεις σε όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους είναι στο ζενίθ.  Ειδικά δε στον κεντρώο χώρο αλλά και στον δεξιό (η μάλλον καλύτερα κεντροαριστερό και κεντροδεξιό χώρο) οι «συνιστώσες» και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι αντί να μειώνονται πολλαπλασιάζονται.

Ο μόνος σταθερός χώρος φαινομενικά  μέχρι στιγμής είναι αυτός της Κας Δημάρχου. Εκτός από μικρογκρίνιες  και παραπονάκια δεν έχει  φανεί κάποια χονδρή διάσπαση ή ρήξη. Αυτό σημαίνει ότι ή η Κα Καφατσάκη ξέρει να κρατάει την ομάδα όσο μπορεί ενωμένη ή το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης δεν επέτρεψε κινήσεις διάσπασης.

Φυσικά έχει παίξει και το ρόλο του το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση. Κάποιοι από τους αιρετούς της συμπολίτευσης από την στιγμή που έχουν οικονομικά συμφέροντα (κοινός τρώνε κρατικό ψωμάκι) δύσκολα θα εκφράσουν της προσωπικές τους φιλοδοξίες. Είτε οι ίδιοι είτε συγγενής πρώτου βαθμού   κάνουν χρήση την πρόσβασή τους στον κρατικό μηχανισμό.

Υπενθυμίσεις

  1. Τι γίνεται με τους κάδους σκουπιδιών που «παρκάρουν» ακόμη επί της Γ. Ζωγράφου ? το ρωτάμε διότι πάρθηκε απόφαση και το είπε μάλιστα και η ίδια η Δήμαρχος ότι δεν θα υπάρχει κανένα εμπόδιο στον συγκεκριμένο δρόμο.

  1. Τι γίνεται με την εκκρεμότητα και την απάντηση που μας χρωστά η διοίκηση σχετικά με το υπολειπόμενο τμήμα της ασφαλτόστρωσης της Λ. Παπάγου? Υπάρχουν δύο μεγάλα κομμάτια (τόσο στην αρχή όσο και στο τέρμα της Λεωφόρου) που βάση της σύμβασης θα έπρεπε και αυτά να ασφαλτοστρωθούνε και είχατε υποσχεθεί στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα το κάνατε θέμα στην περιφέρεια που είχε και την ευθύνη. Απάντησε η Δούρου ή το πνίξαμε και αυτό το κουνέλι ?

Το … τέστ του Σωκράτη για τους καλοθελητές διασποράς ψευδών ειδήσεων!

 

Μια μέρα εκεί που ο Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.

Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να κάνουν το τεστ της “τριπλής διύλισης”.”Τριπλή διύλιση;” ρώτησε με απορία.

“Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις.

Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας. Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια; Ε… όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και… Μάλιστα, άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα.

Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο, αυτό της καλοσύνης. Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό; Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον…”

“Άρα – συνέχισε ο Σωκράτης – θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια”.

Ο γνωστός του έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία.

Παρόλα αυτά – συνέχισε ο Σωκράτης – μπορεί ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο. Το τρίτο φίλτρο της χρησιμότητας. Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί xρήσιμο σε κάτι; Όχι δεν νομίζω…

Άρα λοιπόν αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό, ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω;”.

Ο γνωστός του έφυγε ντροπιασμένος, έχοντας ενδεχομένως πάρει ένα καλό μάθημα…

Καλοκαιρινές Αμπελοφιλοσοφίες

Κάνει θεοπάλαβα ο Τραμπ, η Ευρώπη σε αναζήτηση ταυτότητας, , το προσφυγικό, το μεταναστευτικό, τα ζαβά που κυβερνούν την χώρα, η “έξοδος” της Αντιγόνης από τη διδακτέα ύλη, τα δικαιώματα του κορμοράνου στον Βοτανικό και μπλα – μπλα και να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου.

Το μόνο άλυτο πρόβλημα εσαεί είναι οι αυπνίες που προκαλεί ο έρωτας με μεγάλη διαφορά ηλικίας κι όλα τα άλλα τ’ ακούω βερεσέ.

Octogenarian Playboy founder Hugh Hefner poses with his bride Crystal Harris as they ring in the new year at their wedding in Beverly Hills…Octogenarian Playboy founder Hugh Hefner poses with his bride Crystal Harris as they ring in the new year at their wedding at the Playboy Mansion in Beverly Hills, California in this handout photo taken on December 31, 2012. Hefner briefly swapped his iconic silk pajamas for a tuxedo to marry Harris, the one-time “runaway bride” who followed through this time at the New Year’s Eve wedding. The couple tied the knot more than a year after their planned 2011 wedding was scuttled when Harris got cold feet. REUTERS/Elayne Lodge/PEI/Handout (UNITED STATES – Tags: ENTERTAINMENT MEDIA) NO SALES. NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS

 

 

RELATED ARTICLES