Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΖωγραφοπόντικας Απριλίου 2017

Ζωγραφοπόντικας Απριλίου 2017

Ένα από τα ωραία που μάθαμε μεγαλοβδόμαδα στο δημοτικό συμβούλιο (με την  ευγενική  χορηγία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου) ήταν το θέμα της ασφαλτόστρωτης της Λεωφόρο Παπάγου και Γ. Ζωγράφου που έγινε το περασμένο καλοκαίρι.

   Η Διοίκηση του Δήμου μας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έφερε ως θέμα την έγκριση παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Ζωγράφου για το εν λόγω  έργο.

   Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι η σύμβαση προέβλεπε την ασφαλτόστρωση όλης της Λεωφόρο Παπάγου από το ύψος της Παπαδιαμαντοπούλου ( ΙΚΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ) έως το τέρμα της (ΦΛΕΙΒΟΡ) καθώς  και όλη τον οδό Σμύρνης (εκεί που κατεβαίνει το λεωφορείο από την Ηρώων Πολυτεχνείου).

Και επειδή όλοι μας κατοικούμε σε αυτή την Πόλη γνωρίζουμε και βλέπουμε ότι η ασφαλτόστρωση επί της Λεωφόρο Παπάγου ξεκίνησε από την Ούλοφ Πάλμε και σταμάτησε στο ύψος της Κουσίδη.

    Και ενώ λοιπόν θα περίμενε κάποιος (οι δημότες αυτής της Πόλης) η Διοίκηση της Πόλης μας να σηκώσει γη και ουρανό και να ξεσκίσει τον εργολάβο στα εξώδικα προκειμένου να ολοκληρώσει ΟΛΟ το έργο που ανέλαβε, ανταυτού  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ζητάει από το δημοτικό συμβούλιο απλά την  παράταση του έργου προκειμένου να γίνει η συντήρησή του όπως λέει η νομοθεσία.

Εντύπωση προκάλεσε και το ανέδειξε μάλιστα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδρέας Καραβίδας ότι στο θέμα που ήρθε προς έγκριση υπάρχει η παρακάτω πρόταση :

 

«  Το έργο ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με την νομοθεσία ακολουθεί χρόνος υποχρεωτικής από τον ανάδοχο συντήρησης του έργου διάρκειας 15 μηνών. Συνεπώς σε όλο αυτό το διάστημα πρέπει η προγραμματική να είναι σε ισχύ.

Το έργο περαιώθηκε εμπρόθεσμα την 27/9/16 κι εκδόθηκε η βεβαίωση περαίωσης των εργασιών

Οπότε τα ερωτήματα που προκύπτουν προς την Διοίκηση  είναι τα εξής :

  1. Ολοκληρώθηκε το έργο ???
  2. Περαιώθηκε εμπρόθεσμα την 27/9/16 ???

Και επειδή θα πείτε ότι το έργο το ανέλαβε και το εκτέλεσε η περιφέρεια Αττικής και άρα αυτή είναι υπεύθυνη, η ερώτηση είναι – και εσείς τι κάνατε  ? διαμαρτυρηθήκατε ? στείλατε επιστολές ζητώντας την ολοκλήρωση του έργου ?

Η περιφέρεια Αττικής δεν μας έκανε καμία χάρη ούτε μας το έκανε δώρο το εν λόγω έργο ώστε να μην ζητάμε και τα ρέστα. Με τα λεφτά μας και τους φόρους μας το έκανε.

Κάποιοι μάλιστα θα σας ρωτήσουν αν η περιφερειάρχης Κα Δούρου δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ όπως εσείς, ποια θα ήταν η στάση σας ?

Υπάρχει φυσικά και η θεωρία (την οποία φυσικά δεν αποδέχεται ο Ζωγραφοπόντικας) και η οποία λέει τα τμήματα που δεν ασφαλτοστρώθηκαν ίσως έγιναν καφέδες για κάποιους.

Για την ιστορία την παραπάνω εισήγηση καταψήφισε όλη  η Αντιπολίτευση (εξαιρουμένους του ΤΕΟ που προτίμησε να απέχει ???) και υπερψηφίστηκε μόνο με την πλειοψηφία της Διοίκησης.

 

 

ΣΦΗΝΑΚΙΑ

Σφηνάκι Νο 1

Κάποια στιγμή εσείς εκεί στην Διοίκηση θα πρέπει να μάθετε ότι για να κάνετε αγωγή θα πρέπει πρώτα να έχετε πάρει απόφαση ή έγκριση από την διαδημοτική επιτροπή (κοινός Οικονομική επιτροπή).

Το συγκεκριμένο γεγονός έγινε με την αγωγή που κατέθεσε ο Δήμος Ζωγράφου   κατά του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου διεκδικώντας 842,69 τμ από το συνολικό οικόπεδο του Ναού που είναι 2553,93τμ.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών  των 11/2016 ανέβαλε την πρόοδο  της δίκης λόγω μη προσκόμισης άδειας ή έγκρισης της εν λόγω αγωγής.

 

Σφηνάκι Νο 2

Τελικά όπως φαίνετε την Σόνια Θεοδωρίδου θα την έχουμε καλλιτεχνική διευθύντρια στο Ωδείο μόνο μέχρι το καλοκαίρι μιας και έγινε αποδεκτή η παραίτησή της (οι κακές  γλώσσες λένε ότι την παραιτήσανε).  Σύντομα τα backstage.

 

Σφηνάκι Νο 3

Επιχειρηματίας που διατηρεί καφενείο επί Γ. Ζωγράφου ζήτησε από τον Δήμο άδεια προκειμένου να βάλει τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου (πάνω από το δημοτικό γκαράζ στην Γεωργίου Ζωγράφου).

Η απάντηση που πήρε είναι ότι το ενοίκιο για τραπεζοκαθίσματα είναι 300€ το τμ όταν στην πλατεία Γαρδένια είναι 35€.

Προφανώς η διένεξη και η αντιδικία  με τον Βενέδικτο έδωσε υπεραξία στην εν λόγω πλατεία.

Είπαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την  υπερφορολόγηση αλλά εσείς εκεί στην Διοίκηση  το τερματίσατε !!!

Μάλιστα όπως καταγγέλλει ο επιχειρηματίας προσπάθησε επί 2 μήνες να δει προσωπικά την Δήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα  αλλά το αίτημά του δεν έχει αποδεκτό.

Είναι που η Τίνα έλεγε προεκλογικά ότι η πόρτα της θα είναι ανοιχτή  για όλους τους Δημότες.

RELATED ARTICLES