Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΖωγραφιώτικο Καφενείο | Απρίλιος 2017

Ζωγραφιώτικο Καφενείο | Απρίλιος 2017

 

(Καθώς ο Παντελής κάθεται και διαβάζει την εφημερίδα του πίνοντας το καφεδάκι του να σου ξαφνικά ο Περικλής μπαίνει μέσα αναψοκοκκινισμένος και άρχισε να χαιρετάει και να εύχεται Χριστός Ανέστη με τους θαμώνες του καφενείου προτού τελικά κάτσει στο τραπέζι του Παντελή)

ΠΕΡ: Χριστός Ανέστη Παντελή!

ΠΑΝ: Μαγκιά του…! (Απάντησε ψιλοαδιάφορα ο Παντελής αφήνοντας την εφημερίδα στο πλάι)

ΠΕΡ: Μάλιστα μέσα στην καλή χαρά σε βρίσκω, πώς πέρασες;

ΠΑΝ: Καλά μωρέ ξέρεις εκεί στο χωριό εμείς οι γέροι, τα παιδιά, τα εγγόνια… Εσύ;

ΠΕΡ: Εγώ μια από τα ίδια πάνω στο χωριό. Έχεις από εδώ κανα νέο;

ΠΑΝ: Διαβάζω εδώ για τον ΣΠΑΥ και τις απευθείας αναθέσεις του από τον φίλο σου τον Αγγελόπουλο.

ΠΕΡ: Γιατί ο ίδιος τις κάνει; Ο ΣΠΑΥ.

ΠΑΝ: Ναι λες και είναι αντιπρόεδρος σε άλλον οργανισμό και δεν έχει ιδέα τι γίνεται. Εδώ βλέπεις άτομα από το πολιτικό του γραφείο που κάποια σύμβαση έχουν τσιμπήσει από εκεί.

ΠΕΡ: Άσε τον Αγγελόπουλο Παντελή και έχε το νου σου στη φίλη σου τη δήμαρχο που έχει κάνει μέρος της καθημερινότητάς της τις απευθείας αναθέσεις. Στις δεκάδες απευθείας αναθέσεις τόσο του Δήμου όσο και των νομικών του προσώπων έρχεται να προστεθεί και ο ελαιοχρωματισμός της βίλλας Ζωγράφου ύψους 85.000 ευρώ!!!!

Χωρίς διαγωνισμό! Με απ ευθείας ανάθεση! Να γιατί λέμε ότι η γυνή του Καίσαρος δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται τίμια.

ΠΑΝ: Καλά και έτσι όπως τα λες να ναι δεν μπορώ να μην επισημάνω πως για μία ακόμα μια φορά, επιβεβαιώνεται ότι η Αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη. Σύσσωμη πλην ενός εψήφισαν τη προκήρυξη και ανάθεση λόγω …κατεπείγοντος!

ΠΕΡ: Μην αλλάζεις την κουβέντα.

ΠΑΝ: Δεν την αλλάζω καθόλου, απλά αυτή η συζήτηση μου φέρνουν στο νου παλιές διηγήσεις που με συγκλονίζουν. Μου θυμίζουν την εποχή Φασούλα στον Πειραιά, όπου ζητήθηκε υπέρογκο δάνειο και η αξιωματική αντιπολίτευση αρνήθηκε να συναινέσει.

Στην σύναξη των δημοτικών συμβούλων της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, λήφθηκε απόφαση «ομόφωνα» κανένας δημοτικός σύμβουλος αυτής να μην ψηφίσει το δάνειο.

ΠΕΡ: Μάλιστα και τι έγινε τελικά;

ΠΑΝ: Τελικά την επόμενη ημέρα, ένας σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξαφνικά ψήφησε το δάνειο. Μια ψήφος έλειπε από τη διοίκηση Φασούλα για τη λήψη της απόφασης. Και την έδωσε αυτός ο Σύμβουλος. Έκτοτε χάθηκε από τον Πειραιά. Ποίος είναι;

ΠΕΡ: Ενδιαφέρουσα ιστορία…

ΠΑΝ: Καλά λέγε εσύ, όλες, όμως οι σχέσεις οικονομικού περιεχομένου στα δημοτικά μας πράγματα έχουν προβληματίσει τους πολίτες. Εξάλλου, δεν είναι άκαιρη και χωρίς λόγο η κινητοποίηση σε όλους τους πολιτικο- αυτοδιοικητικούς χώρους για επανεκτίμηση των δυνάμεών τους.

ΠΕΡ: Να σου πω δεν τα λες και άσχημα. Έχει επίσης γίνει συνείδηση νομίζω, ότι οι κομματικές διοικήσεις έχουν αποτύχει. Χρειάζεται ευρύτητα αντίληψης αποβολή του μικροκομματικού τρόπου σκέψης και των εγωισμών του καθενός. Βλέπω και ακούω ότι τελευταία υπάρχουν σοβαρές ζυμώσεις μέσα και έξω από τις υπάρχουσες παρατάξεις με σκοπό τη σύμπτυξη ενός ευρύτατου ενιαίου μετώπου των δημοτών πέρα και πάνω από τους πολιτικούς τους προσανατολισμούς.

ΠΑΝ: Πολύ αισιόδοξο σε βλέπω. Αν ποτέ πρόκειται να δουλέψει κάτι τέτοιο θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές και επαινετές ακόμα αλλά άχρηστες και ανώφελες αν δεν συνοδεύονται από ρεαλισμό.

ΠΕΡ: Ναι και όλοι έχουν υποχρέωση να συνδράμουν στη συγκρότηση της μεγάλης ενωτικής παράταξης που δεν θα κοιτάει δεξιά ή αριστερά αλλά κατευθείαν ίσα γραμμή προς το Δήμο.

ΠΑΝ: Ε καλά μπορεί να προέλθει κάτι τέτοιο και από τους υπάρχοντες σχηματισμούς..

ΠΕΡ: Μην θίξουμε τη φίλη σου τώρα στο τιμόνι…. Όχι δεν μπορούν για εμένα οι υπάρχοντες σχηματισμοί έχουν στην πλειονότητά τους χρεοκοπήσει.

ΠΑΝ: Κοίτα σίγουρα μία παράταξη όπου ο επικεφαλής της αντί να πληρώνει από την τσέπη του τους συνεργάτες του τους διοχετεύει για πληρωμή με διάφορους τρόπους σε άλλους φορείς χρηματοδότησης ναι έχει χρεοκοπήσει ηθικά, που είναι και το χειρότερο.

ΠΕΡ: Δεν διαφωνώ. Πάντως να ξέρεις ότι υπάρχουν ακόμη ανθρώπινες δυνάμεις που αγαπούν τον Δήμο μας και προσφέρουν τις σωματικές και πνευματικές τους δυνάμεις προς την κατεύθυνση της ενωτικής συνεργασίας. Όχι των κομμάτων αλλά των συγκεκριμένων προσωπικοτήτων. Εάν τα κόμματα ακολουθήσουν τόσο το καλύτερο. Θα είναι όλοι στο δρόμο της αλήθειας και του καθήκοντος.

ΠΑΝ: Τέλος πάντων το παρακάναμε με τις συμφωνίες και τις φιλοσοφίες για έλα τώρα φέρε το τάβλι.

(Λίγο αργότερα και ενώ το παιχνίδι έχει ανάψει ο Παντελής σπάει τη σιωπή)

ΠΑΝ: Περικλή τι θα έλεγες για έναν πολίτη, που έχει προσβάλλει μια κυρία βάναυσα με χυδαίες λέξεις, που δεν γράφονται λόγω Εισαγγελέα? Ο οποίος μάλιστα πολίτης είναι και δημοτικός άρχοντας. Όχι απαραίτητα, δήμαρχος αλλά…

ΠΕΡ: Θα έλεγα πού πάμε ως κοινωνία και ως πόλη και ποιους πάμε να εμπιστευτούμε.

ΠΑΝ: Χαίρομαι που το ακούω.

ΠΕΡ: Πολύ συμφωνούμε σήμερα και δεν μ’ αρέσει…

RELATED ARTICLES