Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα / ΚόσμοςΥΠΕΣ : Απολύονται ΟΛΟΙ οι συμβασιούχοι «covid» σε Δήμους- Περιφέρειες . Οι...

ΥΠΕΣ : Απολύονται ΟΛΟΙ οι συμβασιούχοι «covid» σε Δήμους- Περιφέρειες . Οι πρώτοι τώρα

Οριστική είναι η απόφαση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού Εσωτερικών , Μάκη Βορίδη για την απόλυση των περίπου χιλιάδων εργαζομένων στους Δήμους – Περιφέρειες που είχαν προσληφθεί από το Μάρτιο του 2020 για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών από την πανδημία.
Όπως εδώ και μήνες είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο υπουργός και πάλι από το Βήμα της Βουλής , δεν πρόκειται να μονιμοποιηθούν και οδηγούνται σε απόλυση. Μόνο στους Δήμους συνολικά οι συμβασιούχοι «covid» ανέρχονται σε 6500.
Αυτό επανέλαβε και πάλι με τον πλέον κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο και πάλι χθες στη Βουλή , ανακοινώνοντας ότι άμεσα απολύονται εκείνοι οι συμβασιούχοι-«covid»που συμπληρώνουν αυτές τις ημέρες το 24μηνο.
Για τους υπολοίπους δίδεται παράταση μέχρι 31 Μαίου , οπότε τότε θα λυθούν οι συμβάσεις κι αυτών .

Η τροπολογία καθιστά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ την άσκηση ένδικων μέσων από τους δήμους και τις περιφέρειες, μέσω της οικονομικής επιτροπής, σε περίπτωση που ένα δικαστήριο δικαιώσει εργαζόμενους που είχαν προσφύγει διεκδικώντας την μονιμοποίησή τους.     

ΑΣΕΠ
Επίσης ο Κος Βορίδης διαβεβαίωσε ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος η κάλυψη των αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συμπεριληφθεί κανονικά στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων του 2023 που ξεκινάει τον προσεχή Μάιο και τόνισε ότι «όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση στο δικαίωμα στην εργασία στο Δημόσιο με αδιάβλητες και αντικειμενικές διαδικασίες, δηλαδή μέσω του Α.Σ.Ε.Π».

Ούτε μοριοδότηση
Χαρακτήρισε δε ανεδαφικό, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου , το αίτημα του κ. Αρσένη για χορήγηση ειδικής μοριοδότησης στους εργαζόμενους που απασχολήθηκαν με συμβάσεις Covid, ενημερώνοντας ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε πρόσφατα τρεις ειδικές μοριοδοτήσεις που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό του Συμβουλίου, η ειδική μοριοδότηση πρέπει να δικαιολογείται από κάποια ειδική αναγκαιότητα της θέσης.
«Άλλως, το γεγονός ότι κάποιος που εργάστηκε ως συμβασιούχος δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους ειδική μοριοδότηση έναντι ενός άλλου εργαζομένου που αποκτά την ίδια εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα ή σε άλλο φορέα» διευκρίνισε.
Επίσης χαρακτήρισε κατάκτηση αυτής της Κυβέρνησης τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων.

RELATED ARTICLES