Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα / ΚόσμοςΤροχαίο έξω από τη Βουλή που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα...

Τροχαίο έξω από τη Βουλή που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα : Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον οδηγό της Ντόρας!

Ο κατηγορούμενος όχι μόνο έστριψε παράνομα, αλλά διέσχισε κάθετα το αντίθετο ρεύμα χωρίς ηχητικό σήμα, ενώ στο σημείο δεν υπήρχε τροχονόμος για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας βρίσκεται από σήμερα, Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, ο αστυνομικός που οδηγούσε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάννη, που, το Μάρτιο του 2021, ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή, που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Απόστολος Ανδρέου, στον οποίο και διαβιβάστηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Τροχαία. Θυμίζουμε πως, ακολουθώντας το τροχαίο δυστύχημα, ο νεαρός μοτοσικλετιστής μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε λίγα 24ωρα μετά, με την οικογένεια του να αποφασίζει να δωρίσει τα όργανα του, ώστε να σώσει άλλες ζωές.

Έστριψε παράνομα

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τις συνθήκες του δυστυχήματος, τα οποία και τέθηκαν στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών, ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, το οποίο είχε τεθεί στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη, έστριψε παράνομα επί της Βασιλίσσης Σοφίας για να μπει στο προαύλιο χώρο της Βουλής.

Με βάση τις διαδικασίες που έχουν οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ. και την Τροχαία, η συγκεκριμένη είσοδος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα που φέρουν υπουργούς ή βουλευτές. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η κυρία Μπακογιάννη δεν επέβαινε στο όχημα, ο οδηγός όφειλε να μπει στη Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας.

Συγκεκριμένα, το υπηρεσιακό όχημα έστριψε αριστερά, διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα, χωρίς ηχητικό σήμα και δίχως να υπάρχει στο σημείο τροχονόμος για να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

RELATED ARTICLES