Τουρισμός: «Ανοίγει» η Ελλάδα για τους εμβολιασμένους Βρετανούς;

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στον βρετανικό τουριστικό κλάδο, μετά τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ότι η κυβέρνηση του Λονδίνου μελετά το ενδεχόμενο να «απελευθερώσει» τα ταξίδια ακόμα και στους πορτοκαλί προορισμούς (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) σε όσους έχουν  ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Μιλώντας στο Sky News ο διευθύνων σύμβουλος των tour operators Jet2 και Jet2holidays, Στιβ Χίπι, υπογράμμισε ότι προορισμοί όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Ελλάδα και η Μάλτα θα πρέπει να είναι όλοι διαθέσιμοι για ταξίδια χωρίς καραντίνα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο όμιλός του βρίσκεται ήδη σε ανοικτές συζητήσεις με κυβερνητικούς φορείς.

Ο κ. Χίπι υπενθύμισε ότι οι εμβολιασμοί  έχουν στόχο να προστατεύσουν τους ανθρώπους από τον κορωνοϊό, ώστε να μπορούν μπορούν να απολαύσουν ξανά την ελευθερία τους και διερωτήθηκε: «Εάν δεν μπορούν ούτε αυτοί να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να απολαύσουν τις διακοπές τους, τότε ποιος είναι ο σκοπός του εμβολιασμού;

Πρόσθεσε επίσης, ότι η κυβέρνηση Τζόνσον για τις αποφάσεις της, εκτός από τα ποσοστά εμβολιασμού λαμβάνει υπόψιν και την επιδημιολογική κατάσταση: «Και από αυτή ην άποψη προορισμοί όπως η Μάλτα, οι Βαλεαρίδες Νήσοι και πολλά νησιά στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι ανοιχτά σε παραθεριστές από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Πηγή: in.gr