Θώδας: Κι όμως έχουμε Wi-Fi !!! Τι τα θέλετε τα αντισταθμιστικά για το ΜΕΤΡΟ;

Ο δήμαρχος (μην ρωτάτε ποιος, δεν ξέρετε; ) προέβη  σε πολιτικές αλλαγές ιδιαίτερης «σημασίας» στο δήμο! Ο δήμος πέραν των άλλων «τρυπάρει» … Πολλές γκρίζες ζώνες στις αναθέσεις τελευταία (θωπεύουν, «χαϊδεύουν» το δημοτικό ταμείο επικίνδυνα, το ακούει ο κ. Γιαννακόπουλος υποθέτω αφού είμαι βέβαιος πως δεν με διαβάζει) και η κατακραυγή από το χιονιά (διαλυμένος δήμος) χτύπησε κόκκινο …! Τέτοια οργάνωση αποτυχίας ούτε στα καλύτερα όνειρα ….!

Πολλά τικ – τακ ακούω «υπόκωφα» (δεν είναι το αλάτι) και δεν ξέρω αν είναι ο Λαδάς που ανέλαβε δράση ή ο Εισαγγελέας που μπορεί να μας επισκεφτεί …! Μην το προσπερνάτε αυτό έτσι προς το παρόν … ! Θα έχει συνέχεια, να το θυμηθείτε την κατάλληλη ώρα … Ο ΤΕΡΤΙΟΣ εξαφανίστηκε και με στεναχωρεί που δεν ασχολείται πλέον μαζί μου! Δικαιολογημένος καημός ας μου επιτραπεί να πω ….!

Πεθάνανε και οι Χουντικοί (Ζωιτάκης, Μακαρέζος, Λαδάς) (η αλήθεια είναι χωρίς έλκηθρα) και δεν έχουμε που να στηριχτούμε (να ακουμπήσουμε) κάποιοι από εμάς που τους «αγαπάμε» στην καρδιά μας τους «είχαμε» … Και έτσι έμεινε ανοργάνωτη, μπαχαλαδιασμένη η πόλη, υποθέτω …!

Ο δήμαρχος, επανέρχομαι, ένας είναι μην με ρωτάτε ποιος, αποφεύγω ονόματα, τοποθέτησε αντιδήμαρχο καθαριότητας τον κ. Δήμα (αντιδήμαρχο έως σήμερα Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικό Μηχανικό) και αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών τον κ. Μπουλούκο (επικοινωνιολόγο, δημοσιογράφο), σημειωτέων πρώην αποτυχημένο αντιδήμαρχο καθαριότητας, κατά το δήμαρχο (αυτόν που αντικαθιστά τον πραγματικό …!)

Για την καθαριότητα δεν απαιτούνται λέξεις, γνωρίζει και είναι σε «επαφή» όλη η πόλη …! Μαύρα χάλια! Η δυσοσμία, οι υπερχειλισμένοι κάδοι, οι κάδοι απορριμμάτων συγκρούονται με το WI-FI στα ύψη …!

Για την ανταλλαγή αντιδημάρχων οι γέλωτες πάνε κι έρχονται, «οξύνονται» επικίνδυνα με την επικοινωνία και «γονατίζουν» μπροστά στις ευφυείς πολιτικές επιλογές του δημάρχου! Οι δε Τεχνικές Υπηρεσίες «σκοντάφτουν» στη δημοσιογραφία που έχει ακατάληπτους τεχνικούς όρους … Και εκεί σίγουρα ο κ. Μπουλούκος θα γίνει επιτυχημένος! Το ίδιο αναμένεται και για την πόλη ….

Η αξιοπιστία, η ικανότητα, η αποτελεσματικότητα της διοίκησης θάφτηκε ήδη στο χιονιά, «ερεθίστηκε» από την παρουσία του και ανέδειξε τους ατάλαντους που διοικούν την πόλη δίχως τα στοιχειώδη προσόντα …!

Το έργο για την τετραετία 2019-2023, ως φαίνεται, θα διπλό-θαφτεί στην πολιτική ανικανότητα του διακοσμητικού δημάρχου κ. Θώδα … και του σκιώδους πρώην δημάρχου που επικαλείται ότι διοικεί και διαφεντεύει όλους τους ανίκανους της διοίκησης!

Μπροστά, η κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό είναι μία ολόκληρη τεχνική πρόκληση για τους πολίτες, τα παιδιά μας της επόμενης, μεθεπόμενης γενιάς και η διοίκηση είναι παντελώς απροετοίμαστη εδώ και 2,5 χρόνια … Περί άλλων τυρβάζει, διπλό-προμήθειες το λένε …!

κ. Θώδα και εδώ η λαμπρότητά σου, το μεγαλείο σου …! Της ανικανότητας φυσικά (μην παρεξηγηθούμε).

Χωρίς μελέτες, χωρίς προτάσεις για αντισταθμιστικά οφέλη από την κατασκευάστρια εταιρία, χωρίς περιβαλλοντική και αισθητική δόμηση, είμαστε και θα είμαστε έρμαιο  στην ταλαιπωρία, τη διαταραχή, τη δοκιμασία του μετροπόντικα που σε λίγο καταφθάνει για να μείνει για χρόνια εργαζόμενος!

Η τοποθέτηση του επικοινωνιολόγου, δημοσιογράφου κ. Μπουλούκου πιθανόν να χρησιμεύει, συγκρινόμενη με το μηχανικό τέρας (μετροπόντικας) στην ελεγχόμενη «μετρημένη» αντίδραση στον κ. Θώδα, αφού σε λίγο (όπως και στο χιονιά) προβλέπεται να «σπάσουν» τα πληκτρολόγια των δημοτών σε αντιδράσεις από το κύμα της ταλαιπωρίας που έρχεται και την απροετοιμασία που υπάρχει από τη διοίκηση για να την αντιμετωπίσει στην πράξη!

Επικοινωνία στο πανδαιμόνιο και την κόλαση ταλαιπωρίας που έρχεται είναι η λύση για τον κ. Θώδα και την πολιτική παρέα του στο δήμο! Αλλοίμονο στους δημότες που πληρώνουν και πληρώνουν και ξανά-πληρώνουν τα δημοτικά τέλη …!

Και για να επανέλθουμε στην καθαριότητα η οποία θυμίζει μπαρούτι για το δήμο,  περιμένουμε όλοι πολλά (είναι η τελευταία ευκαιρία), αναμένουμε τα απαραίτητα, έως σήμερα η άθλια εικόνα, η προβληματική καθημερινότητα των κάδων δεν άφηνε περιθώρια ούτε συγνώμης, επρόκειτο για αθλιότητα που μόνο παντελώς ανίκανοι, αδύναμοι, ανήμποροι και εξαφανισμένοι άνθρωποι μπορούσαν να επιτύχουν … Και αυτοί το πέτυχαν!

Εκτός αν ο κ. Θώδας περιμένει να γίνει κίνημα εθελοντισμού στην καθαριότητα όπως αναμένει να γίνει (υψηλές πρόσφατες διακηρύξεις του) και στην πολιτική προστασία

Το ίδιο περιμένουμε περισσότερα και με τη συνδρομή της αντιπολίτευσης στην ολοκλήρωση προτάσεων για αντισταθμιστικά οφέλη στο δήμο από την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό και την ταλαιπωρία που θα προκύψει για όλους σε μια μελλοντικά εγκλωβισμένη πόλη έργων …

Ελπίζουμε να μην αντικρύσουμε μετρο-θρύψαλα, όμοια του χιονιά, από τη διαρκή παρουσία για έτη του μετροπόντικα!

Ο δήμαρχος κ. Θώδας, εξυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθει έως σήμερα πολιτικά οστεο-ανεπαρκής, οσφυο-κάμπης της ανημποριάς και της ωσεί παρόν παρουσίας με διαρκείς υποσχέσεις, πολλά θαύματα από θα … (πιπράσκει και ερρώγειν από θα …) και αποδεδειγμένη σε όλους ανικανότητα να επιτύχει έστω τα ελάχιστα, τα στοιχειώδη στη διοίκηση του δήμου και στο έργο την πόλη!

Το θεσμικό πλαίσιο ορίζει να τον ανεχθούμε, να τον «υποστούμε» για ακόμη 2 χρόνια σχεδόν, στο «τιμόνι» του δήμου και δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά …!

Το χρέος όλων μας, με τον λόγο μας και την κριτική μας, είναι να τον υποχρεώσουμε κατ΄ελάχιστο και στο βαθμό που μπορεί (αυτό τον μικρό βαθμό) να ανταποκριθεί έως ότου οδηγηθεί στην κατοικία του την επόμενη φορά … από την απαξία της ψήφου των δημοτών (ένα πρώτο σήμα πιθανολογώ θα πήρε στο χιονιά …!).

Η κ. Καφατσάκη, ο κ. Αγγελόπουλος, ο κ. Παπαναστασόπουλος, ο κ. Καραβίδας, ο κ. Τουλιάτος, οι νέοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να τον αντικαταστήσουν (και ήδη είναι πολλοί) θα πρέπει από τώρα να βγουν στο προσκήνιο με τις θέσεις τους, τη δυναμική τους παρουσία, την πολιτική τους συγκρότηση,  παρατεταγμένοι στη διαρκή κρίση των δημοτών για να έχουν τύχη στις επόμενες εκλογές!

Εμπρός λοιπόν για πολιτικές ζυμώσεις που θα αφορούν μία νέα αρχή, απαλλαγμένη από κομματικές σε πρώτη ζήτηση τεμπέλες και θέσεις για το δήμο Ζωγράφου, για έργα στην πόλη και συμμετοχή στην καθημερινότητα της δημόσιας ζωής.

Όλοι, οφείλουμε να εξάρουμε υγιείς πρωτοβουλίες και όχι αρρωστημένες  νοοτροπίες! Οφείλουμε να μνημονεύσουμε επιτυχίες και όχι να χειροκροτήσουμε αποτυχίες σε κάθε επίπεδο έχοντας «πρωτοπαλίκαρα» επικοινωνιολόγους που «τριγυρνάνε και περιστρέφονται» από θέση σε θέση γράφοντας χιλιόμετρα ανικανότητας (το ακούτε υποθέτω και από άλλους, το ακούω και εγώ και εσείς κ. Μπουλούκο …!)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Στην πρόταση που έφτασε σε μένα (να μην γράφω άρθρα και ….), η απάντηση (δημόσια) είναι: «δεν θέλω να ΄μαστε ούτε φίλοι ούτε εχθροί ….».

Άκου (διάβαζε) και μη μιλάς … (ΝΥΧΤΑΡΗΣ). Η κιθάρα (το κείμενο) στενάζει και θα στενάζει απόψε … και πάντοτε! Και ο νοών νοείτω! Και που ΄σαι ακόμα λεβέντη μου!