Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουTablet στους μαθητές ζητά από το Δήμο Ζωγράφου ο Σύλλογος Γονέων και...

Tablet στους μαθητές ζητά από το Δήμο Ζωγράφου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού

Η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου στον Δήμαρχο Βασίλη Θώδα:

 Κατόπιν της σχετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με αντικείμενο την προμήθεια και παροχή εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (laptop και tablet) στις σχολικές μονάδες Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να αξιοποιηθεί από εκπαιδευτικούς και μαθητές στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και τη δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου ότι: «… Θα δίνεται η νομική δυνατότητα στις σχολικές επιτροπές να προχωρούν σε αγορές ηλεκτρονικού υλικού για τους μαθητές, υλικό όμως που θα παραμένει περιουσιακό στοιχείο του κάθε σχολείου και θα επιστρέφεται  μετά τη χρήση του. Τα χρήματα για αυτές τις αγορές μπορούν να βρεθούν από την εξοικονόμηση πόρων, αφού τα σχολεία είναι κλειστά και δεν υπάρχουν έξοδα για αναλώσιμα και θέρμανση, αλλά και από χορηγίες ιδιωτών… », αλλά και της από 6-4-2020 επιστολής του Δημάρχου μας κ. Βασίλειου Θώδα, προς την Υπουργό Παιδείας, πιστεύουμε ότι:

Η Σχολική Επιτροπή, πρέπει να επιχορηγηθεί γενναία από το Δήμο μας, όπως άλλωστε πολλές φορές το έχει κάνει στο παρελθόν και το έχει υποσχεθεί για το μέλλον, και μαζί με χρήματα της Σχολικής Επιτροπής, να αγορασθούν tablet για τους μαθητές μας.

Παρακαλούμε για τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειές σας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το διάστημα που θα ακολουθήσει, θα είναι εποικοδομητικό για το σύνολο των μαθητών μας. Είναι σημαντικό ακόμα και στο σημείο αυτό, να εξασφαλίσουμε την έμπρακτη ευαισθησία σας ως προς την κάλυψη ενός υποτυπώδους τεχνολογικού εξοπλισμού. Είναι αναγκαία όσο ποτέ η υποστήριξή σας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σας, προς όφελος της εκπαιδευτικής συνέχειας των παιδιών μας!

RELATED ARTICLES