Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για κλοπές καταλυτών αυτοκινήτων

Με μία επιχείρηση η οποία εκτυλίχθηκε στις περιοχές Μεγάρων, Ζεφυρίου, Γουδή και Άνω Λιοσίων από αστυνομικού του Τμήματος Μεγάρων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, των Τμημάτων Ασφαλείας Ζεφυρίου και Φυλής και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθηκαν τέσσερεις έλληνες, μέλη συμμορίας η οποία έκλεβε συστηματικά καταλύτες αυτοκινήτων.

Οι δύο μάλιστα εξ αυτών συνελήφθηκαν «επί των έργω» στου Γουδή, τη στιγμή δηλαδή που προσπαθούσαν να κλέψουν έναν καταλύτη.

Μαζί με τους παραπάνω, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ακόμα τεσσάρων ελλήνων οι οποίοι είναι συγκατηγορούμενοι πλέον με τους σημερινούς συλληφθέντες και αναζητούνται

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα άτομα αυτά είχαν συστήσει συμμορία, τα μέλη της οποίας έχοντας διακριτούς  ρόλους προέβαιναν συστηματικά σε κλοπές καταλυτών από αυτοκίνητα, ενώ η περιοχή δράσης τους ήταν κύρια η Δυτική Αττική.

Τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα  οχήματα, ενώ οι ομάδες «δράσης» αποτελούνταν από τρία ή τέσσερα άτομα, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεσης και με διαφορετικούς ρόλους κάθε άτομο ανάλογα με την περίπτωση (οδηγός οχήματος, φυσικός αυτουργός, τσιλιαδόρος).

Η συμμορία δραστηριοποιούνταν κατά τις μεταμεσονύχτιες και πρώτες πρωινές ώρες σε κατοικημένες περιοχές, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας σε απομονωμένα σημεία της Δυτικής Αττικής.

Η ομάδα είχε εξοπλισμό ο οποίος επέτρεπε την αθόρυβη κλοπή των καταλυτών ενώ είχε και ιδιαίτερες προτιμήσεις αναφορικά με τις μάρκες των αυτοκινήτων που «χτυπούσε» καθώς οι μάρκες αυτές έχουν ακριβούς καταλύτες.

Συνολικά κατασχέθηκαν 23 καταλύτες, 6 κινητά τηλέφωνα με πολλές κάρτες, ένα αεροβόλο πιστόλι και μικρό χρηματικό ποσό.

Οι συνολικές περιπτώσεις που συσχετίζονται με τη συγκεκριμένη ομάδα είναι 27, έως αυτή τη στιγμή, ενώ η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 60000  €.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.