Σκέψεις για «κόφτη» στο SMS για επίσκεψη στα καταστήματα

Δερμιτζάκης: «Κάποιοι σβήνουν το SMS και στέλνουν ξανά νεο».
Οι εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν το Σάββατο στους δρόμους έξω από τα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προβληματίζουν τους λοιμωξιολόγους, με τον Μανώλη Δερμιτζάκη να κάνει πλέον λόγο για το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στο SMS με τον αριθμό «2».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, αναφέρθηκε στα «κόλπα» που σκαρφίζεται μερίδα ανεύθυνων πολιτών, σβήνοντας το SMS και στέλνοντας νέο προκειμένου να ανανεώσουν το δίωρο που τους επιτρέπεται.

«Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από το σχεδιασμό της επιτροπής. Όταν αντί για 2 ώρες κάποιος είναι έξω 6 ώρες, αλλάζει τα όσα είχαμε σχεδιάσει, και αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης» διευκρίνισε.

Ο κ. Δερμιτζάκης συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τα μέρη όπου υπάρχει συνωστισμός, ενώ αναφέρθηκε στο θετικό γεγονός πως η πλειοψηφία φορά τις μάσκες. «Αυτό που είναι αισιόδοξο είναι ότι ο κόσμος φορούσε σχεδόν 100% μάσκα, κάτι που δεν το είχαμε δει παλιότερα. Τηρούνταν σχεδόν 100% τα μέτρα στα καταστήματα, αλλά θα ήταν κάλο ο κόσμος να φεύγει όταν βλέπει συνωστισμό».

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής δε φάνηκε ανήσυχος, καθώς όπως είπε δεν αναμένεται αυτό να παίξει ρόλο στη μετάδοση του ιού.

«Δεν ανησυχώ τόσο πολύ για τα σχολεία. Και τώρα που δεν πάνε τα παιδιά μη νομίζουμε ότι δεν έχουν συμμετοχή σε μεταδόσεις. Προτιμώ να συναντιούνται σε ελεγχόμενο περιβάλλον με μάσκες και μέτρα» ανέφερε.

Σχετικά με τα εμβόλια ανέφερε πως στόχος της επιτροπής είναι να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος σε όσο γίνεται λιγότερο διάστημα.

Πηγή: mononews.gr