Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτιστικά του Δήμου Ζωγράφου"Ραντεβού στο Cinema"-Από τις 5/4/2024 έως και τις 25/5/2024-Κινηματογράφο ΑΛΕΚΑ

“Ραντεβού στο Cinema”-Από τις 5/4/2024 έως και τις 25/5/2024-Κινηματογράφο ΑΛΕΚΑ

Ραντεβού στο Cinema” 📽
Δέκα Παρασκευές και δέκα Σάββατα στην πόλη μας, θα είναι ημέρες γεμάτες με τη μαγεία της 7ης Τέχνης!
📍 Στον Πολυχώρο & Κινηματογράφο ΑΛΕΚΑ, στην Πλατεία Αλεξανδρή (ΓΑΡΔΕΝΙΑ), στις 20:30, με είσοδο ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
📽 Ο Δήμος μας, επαναφέρει τον πολύ πετυχημένο θεσμό «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ CINEMA» που αγκαλιάστηκε με θέρμη από τους συμπολίτες μας την περίοδο 2015-2019.
📽 Από τις 5/4/2024 έως και τις 25/5/2024, απολαμβάνουμε ποιοτικές ταινίες προσεκτικά επιλεγμένες από τον ελληνικό και γαλλικό κινηματογράφο.
Στο πλαίσιο της δράσης θα παρουσιαστούν δύο κύκλοι προβολών.
1️⃣ Ο πρώτος με τίτλο «ΠΡΟΣΩΠΑ μπροστά και πίσω απ’ το φακό» (που θα προβάλλεται τις Παρασκευές) περιλαμβάνει πέντε ταινίες –ντοκιμαντέρ που αφορούν σε σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, στην Αθήνα που έχει χαθεί στη μνήμη που οφείλουμε να διατηρήσουμε.
🇫🇷 Ο δεύτερος κύκλος με τίτλο «Γαλλική Άνοιξη» (που θα προβάλλεται τα Σάββατα) περιλαμβάνει πέντε διαχρονικές και επίκαιρες ταινίες του γαλλικού σινεμά, κοινωνικές, ανθρώπινες, πολιτικές, άλλες πικρές, άλλες σκληρές κι άλλες κωμικές.
🙏Στο εγχείρημα αυτό πολύτιμος συνεργάτης μας, ο σκηνοθέτης Ηλίας Φραγκάκης καλλιτεχνικός επιμελητής της σειράς των προβολών ο οποίος συντονίζει και τη συζήτηση που ακολουθεί των προβολών, παρουσία πολλών δημιουργών.
🙏Ευχαριστούμε θερμά το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και τους δημιουργούς των ταινιών για τη δωρεάν παραχώρηση των έργων τους.
Η είσοδος για το κοινό είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ ‼️
Το κοινωνικό πρόσημο και σε αυτή τη δράση είναι ισχυρό, αφού όσες και όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου.
Καλή μας θέαση!
RELATED ARTICLES