Παρατεταμένη σιωπή από τη Διοίκηση….!

Αδειάζουν οι τσέπες των δημοτών. «Βροχή» αναθέσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ! Άραγε, τι συμβαίνει στο Δήμο;

Δεν θα σταθώ στα όψιμα «μπουκωμένα» από μέλι λόγια του κ. Αγγελόπουλου στην Πρόεδρο κ. Μπότου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που στεναχώρησαν (δικαίως) τον πρώην Δήμαρχο κ. Καζάκο …. Και έβαλαν σε σκέψεις τον κ. Θώδα! Εμείς το είχαμε προβλέψει με το άρθρο μας την προηγούμενη εβδομάδα ….

Αλλά κι αυτός δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα! Από τις γροθιές στα «πασαλείμματα» χωρίς πολιτικές θέσεις για την πόλη με μελλοντικά αδιέξοδους μικρο – τακτικισμούς μπρος στην αγωνία πολιτικής επιβίωσης!

Απ΄ την άλλη ουδείς εκ των υπευθύνων απαντά για όσα καταγγέλθηκαν πρόσφατα στη Βουλή για την προμήθεια των τούρκικων λεωφορείων από το Δήμο επί Δημαρχίας της κ. Καφατσάκη…!

Τον «βάφτισαν» μηχανολογικό εξοπλισμό (ολόκληρα λεωφορεία) και πήγαν κατευθείαν στην προμήθεια των Τούρκικων …

Και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό θέμα με εθνικές και όχι μόνο διαστάσεις!

Αλήθεια, οι προμήθειες έγιναν με διαγωνισμό, με ανάθεση, βάσει μελέτης σκοπιμότητας… Αν ναι, ήταν απαραίτητο να είναι…. Τούρκικα;

Μεγάλη και η σύμπτωση όλοι να τρέχουν στους Τούρκους για λεωφορεία! Διερεύνησα αλλά δεν διεπίστωσα αν έκλεισαν οι αντιπροσωπείες σε Νορβηγία και Ευρώπη!

Ίσως να έχει τώρα που το σκέφτομαι και δίκιο η κ. Καφατσάκη (αν δεν είχε άλλο λόγο για την προμήθεια, τεχνικό εννοώ) ΕΥΡΩΠΗ και ΝΑΤΟ το ίδιο μαγαζί συνδικάτο!

Και μετά ρωτάμε όλοι στην πόλη γιατί δεν κάνει αντιπολίτευση … που να κάνει;

Αν και το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Θώδας δεν απαντά επίσημα για την προμήθεια, τη νομιμότητα και τη χρήση του εξοπλισμού …!!!

Ελπίζω τουλάχιστον να ισχύουν οι προδιαγραφές της παραγγελίας διότι σε άλλο Δήμο που συγγενεύουμε παραγγέλθηκαν με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ λεωφορεία 185 «ίππους» και ήρθαν «γαϊδούρια» με 83 ίππους που δεν ανεβαίνουν στην ανηφόρα! Και ο Δήμος αυτός δεν έχει και τις ανηφόρες τις δικές μας …!

Και φυσικά δεν είναι τα αγαπημένα τούρκικα σε όλους λεωφορεία … Είναι και οι στοχευμένες (στοιχειωμένες) ως φαίνεται αναθέσεις που αδειάζουν τα ταμεία του Δήμου!

Είδαμε σε ανακοίνωση του ΝΠΔΔ ότι ξεκίνησε η τοποθέτηση φωτισμού LED στο δημοτικό κλειστό γήπεδο Ζωγράφου.

Στις φωτογραφίες της ανακοίνωσης είδαμε τη ΣΥΠΡΑΞΗ να επιθεωρεί την πρόοδο του έργου….

Αλήθεια θα απαντηθεί το ερώτημα για την σύμπραξη στην ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ;

 Και φυσικά πριν επανέλθουμε με στοιχεία και ντοκουμέντα;

Η ανακοίνωση μάλιστα αναφέρει ότι εκπονήθηκε φωτοτεχνική μελέτη και επιλέχθηκαν λαμπτήρες και φωτιστικά LED, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις απαιτήσεις της Α1 κατηγορίας των αθλητικών γηπέδων μπάσκετ! Θα επανέλθουμε και μετά την παράδοση του έργου …. Έχουμε καιρό ….

Για σήμερα θα υποβάλλουμε νέα ερωτήματα όντας διατεθειμένοι και για λόγους δεοντολογίας να δημοσιεύσουμε και τις απαντήσεις στο επόμενο αλλά και στην έντυπη έκδοση που θα ακολουθήσει και θα διανεμηθεί και θα διανέμεται σε περισσότερα από 25.000 φύλλα σε όλη την πόλη.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ :

  1. Πότε και από ποιόν εκπονήθηκε (όπως γράφει η ανάρτηση στο facebook),  η φωτοτεχνική μελέτη; Ποια επιτροπή από το ΝΠΔΔ  θα παραλάβει και θα πιστοποιήσει ότι ο φωτισμός LED και η εγκατάσταση είναι βάση των συγκεκριμένων  προδιαγραφών; Επιθυμούμε ονόματα και ευθύνες ….
  2. Ποια είναι τα πρότυπα και οι απαιτήσεις της Α1 κατηγορίας; Τι εμπειρία έχει ο συγκεκριμένος προμηθευτής σε τοποθέτηση φωτισμού LED  σε άλλα γήπεδα; Έχει πιστοποίηση όπως απαιτείται;

Ενημερωτικά μόνο και πριν συνοψίσουμε στην έντυπη έκδοση, το έργο ανατέθηκε στον ίδιο προμηθευτή : προμήθεια LED 8.000 € πλέον ΦΠΑ, τοποθέτηση LED 12.000 € πλέον ΦΠΑ και επισκευή του ηλεκτρολογικού πίνακα 6.000 € πλέον ΦΠΑ (πιθανόν το εικοσαχίλιαρο να  στένευε το ράφτη και γι΄ αυτό το κουστούμι κόπηκε στα τρία).

Περί κατάτμησης έργων και ευθυνών ξέρουν εκεί στο Δήμο οι αρμόδιοι;

Ο συγκεκριμένος προμηθευτής από το 2015 έχει πάρει εργολαβία τον καθαρισμό της πισίνας και τον έλεγχο και τη διατήρηση της ποιότητας του νερού στο κολυμβητήριο στα Ιλίσια.

Μάλιστα ενώ αρχικά χρέωνε περίπου 800 € το μήνα για τον έλεγχο ποιότητας νερού και 1.375 €  το μήνα για τον καθαρισμό, σήμερα η χρέωση είναι 1.500 € το μήνα για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού και 1.650 € το μήνα για τον καθαρισμό της πισίνας! Αυξήσεις από τις τσέπες των δημοτών και κανείς δεν μιλάει …. Η ποιότητα βλέπεται …. Και εννοώ του νερού ασφαλώς ….

 Και αν δεν κάνουμε λάθος δεν αυξήθηκε η χωρητικότητα της πισίνας!!! Είναι έτσι κύριοι της διοίκησης;

 Ή αποκτά νόημα η φράση πλέον κ. Καφατσάκη από το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στο ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ο ίδιος προμηθευτής πήρε ανάθεση δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το 2015 έως σήμερα για επισκευές και συντηρήσεις υδραυλικών εγκαταστάσεων στο Κολυμβητήριο, για συντήρηση και επισκευή μόνωσης αποδυτηρίων κολυμβητηρίου, για συντήρηση και επισκευή πυλώνων φωτισμού κ.λπ. Κάτι σαν εθνικός εργολάβος στην πόλη! Προφανώς οι άλλοι δεν πληρούν τα κριτήρια στις αυξήσεις !!!!

Δεν λέμε, ίσως να είναι ο πιο ικανός προμηθευτής και ο πιο οικονομικός (!!!) μετά την έρευνα αγοράς που υποθέτουμε ότι θα έγινε!

Όμως ουδείς εκ των υπευθύνων δίνει εξηγήσεις και στους πολίτες γυροφέρνει το ερώτημα : «ξεσάλωσαν» οι Υπηρεσίες του Δήμου και αυτενεργούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το Δήμαρχο (είμαι απολύτως βέβαιος ότι από τα πολλά προβλήματα δεν έχει το χρόνο να τα παρακολουθήσει και να τα συμμαζέψει όλα τόσο σύντομα).

Ο υπεύθυνος των προμηθειών του ΝΠΔΔ κ. Ζαχαράκης έχει να προσφέρει εξηγήσεις ή ενεργεί κατόπιν εντολής; Και ποιου; Έχει να μας πει κάτι ή θα τα ομολογήσει όλα στον Εισαγγελικό Λειτουργό σε λίγο;

 Εμείς κ. Ζαχαράκη σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κοινοποιήσουμε δημόσια τις πιθανές απαντήσεις σας στα δημόσια ερωτήματά μας!

Ο Γενικός Γραμματέας τελικά τι ρόλο έχει, αν έχει στο Δήμο; Μας χρειάζεται εν τέλει ή όχι; Τελικά γιατί αμείβεται από τα δημοτικά τέλη; Για να σιωπά; Ελέγχει ή διευκολύνει; Έχει ρόλο τελικά και ποιόν; Αποτρέπει ή προτρέπει; Συμφωνεί εν τέλει, τα έχει υπόψιν του ή όχι; Γιατί ο Δήμαρχος δεν τον εποπτεύει και δεν ενισχύει το δύσκολο απ΄ ότι φαίνεται έργο του;

 Ο Ειδικός Σύμβουλος κ. Καστανάκης δεν δύναται να τον βοηθήσει; Είναι τόσο απασχολημένος στο Μαρούσι στις επιτροπές εκεί όπου έλαβε μέρος και στις εκλογές με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και δεν προλαβαίνει;

Η αντιπολίτευση και αυτή κυρίως η φυλλορροούσα; Η είναι ωσεί παρόν και τα πάντα «πληρών»;

Είναι σε καθεστώς σιωπηλής υπακοής ή ανυπάκουης σιωπής;

Και το μυστήριο παραμένει άλυτο : Γιατί όλες οι αναθέσεις είναι στα όρια του νόμου, 20 χιλιάδες ευρώ; Για να υπολογίζει με ευκολία ο «ράφτης» τα ποσοστά ή για να ράβει ευκολοφόρετα και fact track κοστούμια;

Ύστερα από αυτά ένα είναι βέβαιο : Σε λίγο, όταν η Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας (για όποιον δεν γνωρίζει εκτελεί και χρέη Εισαγγελικά και για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που πρόσφατα συστάθηκε….. στις 5.8.2020) κάποιοι θα φύγουν για Κύπρο όπως έκανε άλλοτε Γενικός Γραμματέας άλλου Δήμου που ο υιός του είναι σήμερα στο Δήμο μας σε εξέχουσα θέση!

Αναμένουμε απαντήσεις και θα επανέλθουμε δριμύτεροι ….

 Και εν κατακλείδι : Κύριε πρώην Δήμαρχε, κ. Καζάκο εσείς έχετε να πείτε κάτι ως σοφότερος και διαρκώς αναμεμειγμένος και καλώς βέβαια με τα κοινά; Γιατί σιωπάτε; Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ δεν είναι αυτοσκοπός σας;